Vliegendekeeper tijdens het Europees Kampioenschap

Hij staat al jarenlang omcirkeld in mijn agenda. Vrijdag 10 juni 2016 zal de start zijn van het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk. Een land zo dichtbij waar supporters het Nederlands elftal gemakkelijk achterna konden reizen. Niets bleek minder waar, want onder leiding van Guus Hiddink en later Danny Blind wist het Nederlands elftal zich niet te plaatsen. De 24 beste landen van Europa hebben zich gekwalificeerd voor het grootste Europees Kampioenschap, wat deelnemers betreft, ooit. Nederland zit daar niet bij en dat is nog altijd maar lastig om te accepteren.

Toch mocht het niet plaatsen van het Nederlands elftal geen roet in het eten gooien. Ik schreef mij in voor meerdere wedstrijden zonder dat er ook maar bekend was wie wanneer zou spelen. Ik kreeg helaas maar een wedstrijd toegewezen en dat was Oekraïne – Polen in Marseille maar gelukkig was er nog altijd een kans op de ‘’marktplaats’’ van de UEFA. Ik heb er meerdere uren, al dan niet dagen, in gestoken en kan daardoor onderstaande wedstrijden bezoeken.

  • 06.2016: Zwitserland – Albanië in Stade Felix Bollaert te Lens
  • 06.2016: Italië – Zweden in Stadium Municipal te Toulouse
  • 06.2016: Roemenië – Albanië in Stade des Lumieres te Lyon
  • 06.2016: Engeland – Slowakije in Stade Geoffroy-Guichard te Saint-Etienne
  • 06.2016: Oekraïne – Polen in Stade Velodrome te Marseille

Een trip door het zuiden van Frankrijk in combinatie met tal van wedstrijden, steden en losse stadions.Maar de Vliegendekeeper gaat meer doen tijdens dit Europees kampioenschap!

Zo is er inmiddels een EK Poule gestart die deels voor het goede doel wordt georganiseerd. Op het moment van schrijven is inmiddels de 100 deelnemers aangetikt. Iets waar ik ontzettend trots op ben! Naast deze Poule volgen velen zelfgemaakte foto’s, leuke filmpjes en voorbeschouwingen op elke dag. Volg de Vliegendekeeper op Twitter, Facebook of op de website. Want of we er nu bij zijn of niet als Nederland, het Europees Kampioenschap blijft voor elke voetballiefhebber iets geweldigs om naar te kijken.

De VliegendeKeeper 

euro-2016-draw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.