Voorbeschouwing achtste finale Wales – Noord Ierland, zaterdag 25 juni in Parijs

in de tweede wedstrijd van de achtste finales vinden we twee Britse ploegen terug. Zowel Wales als Noord-Ierland wisten de groepsfase te overleven en vooral velen liefhebbers te verbazen. Dit is een wedstrijd waarop je je verheugd vanwege de sfeer in en om het stadion. Noord-Ierland heeft bij de Europese voetbalfans een gunfactor vanwege hun mooie support. Voor beide partijen is het plaatsen in de achtste finale al een knappe prestatie dit omdat een van de twee de laatste acht zal bereiken. Er staat in dat geval hoe dan ook voor het eerst sinds 1996 weer eens een debutant in de kwartfinales van een Europees Kampioenschap. Noord-Ierland verloor twee van zijn drie groepswedstrijden met een doelpunt verschil en doordat ze de schade wisten te beperken, was Noord-Ierland een van de vier beste nummers drie. De twee stuntploegen zullen zaterdag in het Parc des Princes uit moeten maken wie er doorgaat naar de kwartfinale, in Lille staat dan een ontmoeting met België of Hongarije te wachten.

Wales
Ondanks dat beide ploegen erg verdedigend ingestelde ploegen zijn en ook nog eens spelen op de counter wordt het een afwachtende wedstrijd. Wales zal, zeker door hun kleine favoriete rol, deze wedstrijd het spel moeten maken waardoor en toch wat ruimte zal ontstaan voor de Noord-Ieren. Wales zal zich vast houden aan het vertrouwde 3-5-2 opstelling met sterspeler Garathe Bale in de spits, Robson Kanu heeft naar mijn mening een goede indruk achter gelaten en ik verwacht ook dat hij zal starten naast Bale. Centraal achterin staat Ashley Williams voormalig back van Swansea City en tevens aanvoerder van de Welsh. Met A. Ramsey en J. Allen heeft Wales een sterk middenveld die beide een goede pass kunnen geven op de spitsen. De reden waarom Wales een goede kans maakt om verder te komen in het toernooi is omdat niet alleen sterspelers Gareth Bale, Aaron Ramsey en Joe Allen in topvorm zijn maar vooral omdat iedereen voor elkaar door het vuur gaat en ze een hecht team vormen.

image5 (2)

Noord Ierland
In een poule met Duitsland, Polen en Oekraïne plaatste Noord-Ierland zich als een van de beste nummers drie. De eerste groepswedstrijd tegen Polen werd met 1-0 verloren. Tegen Oekraïne wist Noord-Ierland haar eerste wedstrijd ooit op een EK te winnen. Door goals van Gareth McAuley en Niall McGinn werd Oekraïne met 2-0 verslagen. In de laatste groepswedstrijd verloor Noord-Ierland met 1-0 van Duitsland, een uitslag die groter had kunnen zijn, maar dankzij het goede keeperswerk van Michael McGovern, spelend bij Hamilton Academical F.C., wisten ze de schade beperkt te houden Dankzij het lage aantal tegendoelpunten plaatste de Noord-Ieren zich voor de knock-outfase als een van de beste nummers drie.

image4 (2)

Voorgaande wedstrijden speelde de Noord-Ieren in een 4-5-1 systeem waarbij Will Griggs waarschijnlijk op de bank plaats moet nemen. De Noord-Ieren moeten het vooral hebben van de counter en de dode spel momenten en zullen afwachtend de wedstrijd in gaan.
De laatste wedstrijd tussen Wales en Noord-Ierland eindigde dit jaar met een 1-1.

Voorspelling voor vandaag is dat Wales vandaag met 1-0 wint.

Nog genieten van de Noord Ierse sfeer? Zie onder

Filmpje: Will Griggs on Fire

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.