Voorbeschouwing achtste finales Euro 2016: Duitsland – Slowakije in Lille

Regerend Wereldkampioen Duitsland staat tegenover Slowakije. Beiden teams lieten eerder dit EK al goed en verzorgd voetbal zien, en gaven weinig weg. De Duitsers zijn gewaarschuwd voor Slowakije, want een maand eerder wonnen de Slowaken met 1-3 in München van ‘Die Mannschaft’

Duitsland:
De Duitsers kwamen poule C relatief eenvoudig door. De eerste wedstrijd werd Oekraïne met 2-0 opzij gezet, hoewel de Duitsers het wel even lastig hadden, konden zij wederom vertrouwen op de betrouwbare sluitpost Neuer. De tweede wedstrijd tegen buurland Polen eindigde in een 0-0 gelijkspel, waarna de laatste wedstrijd in de poule met 0-1 gewonnen werd tegen Noord-Ierland dankzij een goal van Mario Gomez. De grote vraag is ook of Joachim Löw voor Gomez of Götze in de punt van de aanval kiest. In de eerste twee wedstrijden kreeg Götze de voorkeur, maar in de laatste wedstrijd Gomez. Achterin staat het ook als een huis, met doelman Neuer, verdedigers Boateng en Hummels, geven de Duitsers weinig tot geen kansen weg. Als dat wel het geval zou zijn, dan stond daar altijd nog doelman Neuer. Velen vragen zich af of voor Duitsland nu pas het EK gaat beginnen, omdat het de groepsfase op ‘halve’ kracht zou hebben gespeeld. Het grote werk kan dus nu beginnen tegen Slowakije.

duis

Vermoedelijke opstelling Duitsland: Neuer, Höwedes, Boateng, Hummels, Hector, Khedira, Kroos, Müller, Özil, Draxler, Götze en/of Gomez.

 

 

Slowakije:
De Slowaken maken tot dusver een goede indruk op het EK. Met sterspeler Marek Hamsik in de gelederen werd er wel verloren van Wales, maar rechte de ploeg zijn rug met een overwinning op het grote Rusland. Ook tegen de Engelsen hield Slowakije stand en sleepte er een gelijkspel uit. En zo behoorde Slowakije tot de drie beste nummers drie van dit EK, en werd het dus in de achtste finales gekoppeld aan Duitsland. Een maand eerder stonden beiden ploegen nog vriendschappelijk tegen over elkaar in München, en wonnen de Slowaken relatief eenvoudig met 1-3. En dus is Duitsland gewaarschuwd. De absolute grote man bij Slowakije is Marek Hamsik. De aanvoerder liet al van zich spreken met zijn prachtgoal tegen Rusland, en verzet veel arbeid voor de nationale ploeg. Ook een oude bekende in de Slowaakse selectie is Miroslav Stoch, de buitenspeler speelde in het verleden nog bij FC Twente.

slow

Vermoedelijke opstelling Slowakije: Kozácik; Pekarík,Škrtel, Durica, Hubocan, Kucka, Pecovský, Hamsik, Mak, Duda, Weiss.

Voorspelling is een leuke wedstrijd met Duitsland als uiteindelijke winnaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.