Voorbeschouwing achtste finales Euro 2016: Hongarije – België in Toulouse

Velen hadden niet verwacht dat Hongarije in de achtste finale van een EK zou staan, maar dat is toch gebeurd. Ze treffen wel een pittige tegenstander in België.

Hongarije:
Hongarije werd verrassend koploper in poule F met vijf punten uit drie wedstrijden. In een poule met Portugal, Oostenrijk en IJsland. De Hongaren opende hun EK met een 0-2 overwinning op Oostenrijk. Dat was al een feest op zich voor het land, want plaatsing voor het EK was al heel wat. De vechtlust en de passie die van de ploeg afstraalt kon de ploeg ver brengen. En dat gebeurde ook. De tweede wedstrijd tegen IJsland kwam Hongarije vlak voor tijd alsnog langszij. Een doelpunt twee minuten voor het strijken van de tweede helft bracht de ploeg van de Duitse bondscoach Bernd Storck toch nog een 1-1 gelijkspel op. En zo hadden de Hongaren al vier punten na twee duels. De laatste wedstrijd in de poule tegen Portugal werd een waar spektakel. Hongarije kwam maar liefst drie keer op voorsprong maar zag Portugal ook drie keer terug komen. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel mede dankzij twee goals van de grote man en tevens aanvoerder van Hongarije: Balázs Dzsudzsák. De ex-PSV-er neemt zijn land op sleeptouw. Ook keeper Gábor Király neemt de aandacht opzich. De 40-jarige doelman keept al lange tijd in een grijze jogging broek. Ook dit kent een apart verhaal. Király keept in zijn grijze jogging broek sinds 1996 omdat zijn korte broek toen der tijd in de was lag. Des tijds was Hongarije al negen duels ongeslagen, waardoor Király daar door altijd een grijze jogging broek draagt.

hong

Vermoedelijke opstelling Hongarije: Király, Juhász, Lang, Guzmics, Kádár, Kleinheisler, Nagy, Gera, Dzsudzsák, Lovrencsics, Szalai

België:
De Belgen beschikken over heel wat kwaliteit, maar begonnen stroef aan het EK. Tegen het stugge en defensieve Italië werd er met 0-2 verloren. Dat leverde ook gelijk forse kritiek op bondscoach Marc Wilmots. Ten eerste over het vertoonde spel, maar ook over Kevin de Bruyne die bij zijn huidige club Manchester City achter de spitsen speelt, kwam amper uit de voeten als rechtshalf in de 4-2-3-1 formatie van België. In de tweede wedstrijd tegen Ierland zette Wilmots de Bruyne wel op zijn favoriete positie en dat leverde een ruime 3-0 overwinning op, en bij vlagen uitstekend voetbal en een assist voor de sterspel van City. De laatste wedstrijd in de poule tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic werd er een nipte 0-1 zege geboekt, waardoor de Belgen als nummer twee in de poule door gingen. Toch kunnen de Rode Duivels daar niet ontevreden mee zijn, omdat België aan de andere kant van het schema zit ontlopen zij de grote toplanden zoals: Italië, Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Moussa Dembélé ontbreekt zondagavond, die is nog herstellende van zijn blessure.

bel

Vermoedelijke opstelling België: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Nainggolan, Witsel, Carrasco, De Bruyne, Hazard, Lukaku.

Voorspelling is een verlenging met uiteindelijk penalty’s die de doorslag gaan geven. Ik verwacht Hongarije als uiteindelijke winnaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.