Voorbeschouwing achtste finales Euro 2016: Engeland – IJsland

De laatste wedstrijd van de achtste finales op Euro 2016 gaat tussen Engeland en het debuterende IJsland. In de Allianz Riviera in Nice staan beiden landen voor het eerst op een eindtoernooi tegen over elkaar. Met de verwachting dat Engeland als favoriet door gaat naar de kwartfinales.

Engeland:
Waar de meesten dachten dat Engeland ‘eventjes’ groepswinnaar werd in Groep B, werd dat uiteindelijk buurland Wales. De Engelsen eindigen met vijf punten op de tweede plaats na een 1-1 gelijkspel tegen Rusland, met daarop een 2-1 overwinning op Wales, en een 0-0 gelijkspel tegen Slowakije. Daar waar de Engelsen een flinke tik kregen te verwerken in de wedstrijd tegen Rusland, waarbij de gelijkmaker vn Vasili Berezoetski ver in blessuretijd viel, had Engeland het geluk wel aan haar zijde tegen Wales. Daniël Sturridge maakt in de blessuretijd in die wedstrijd die belangrijke 2-1. Maar tegen de stugge en sterke Slowaken kwam Engeland niet verder dan 0-0.

eng

Daniël Sturridge door het dolle heen na zijn winnende goal in blessuretijd tegen Wales.

Bondscoach Roy Hodgson heeft luxe te over en om even een voorbeeld te geven: Zo koos hij in de eerste twee wedstrijden voor Harry Kane in de punt van de aanval i.p.v. super ster van Leicester Jamie Vardy. Laatstgenoemde scoorde wel in de wedstrijd tegen Wales. En mocht de daarop volgende wedstrijd tegen Slowakije wel starten.  De verwachting is dat Hodgson vasthoud aan de opstelling in zijn eerste twee poule wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Hart; Walker, Smalling, Cahill, Rose; Dier, Alli, Rooney; Lallana, Kane, Sterling.

 

IJsland:

De baardmannen blijven dit EK ijzig rustig. Het sterke en bovenal rustige IJsland maakt tot dus ver een prima toernooi door. Voor de meesten is het voetbal niet om aan te zien, maar dat ze de gunfactor krijgen, dat is wel een understatement. De mannen van bondscoach Lars Lagerbäck eindigde als tweede in Groep F en  opende hun EK-duel tegen Portugal met een verrassend 1-1 gelijkspel. Daar waarbij de meesten dachten dat Ronaldo en co de IJslanders even zouden ‘afmaken’ kwam dat rouw op hun dak. De tweede wedstrijd tegen Hongarije leek IJsland op een overwinning af te stevenen, maar vlak voor het einde van de wedstrijd maakte de tot dusverre het ‘verrassende’ Hongarije de 1-1. Met twee punten op zak na twee wedstrijden was IJsland op de goede weg. De laatste wedstrijd in de poule was tegen Oostenrijk, en het eiland klopte het grote Oostenrijk met 2-1 mede door een late goal in de blessuretijd. Met als gevolg dat IJsland (dat debuteert voor het eerst op een EK) doorgaat naar de achtste finale! En waar volksfeest voor de 350.000 IJslanders, die heel Reykjavik op zijn kop zette.

De ster van het nationale KSI team is Gylfi Sigurðsson (spelend bij Swansea City), de aanvallende middenvelder maakte tot dusver een goal op dit EK en dat was uit een strafschop tegen Hongarije. Verder is de NEC keeper Hannes Halldórsson de eerste doelman. Kolbeinn Sigthórsson (ex-AZ en ex-Ajax) leidt de aanval van de nationale ploeg.

Vermoedelijke opstelling IJsland: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, R.Sigurdsson, Skulason; Gudmundsson, Bjarnasson, G. Sigurdsson, Bjarnason; Sigthorsson, Bodvarsson.

ijs

De ster van het nationale elftal Gylfi Sigurðsson.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.