Een stadion van glas langs de snelweg – AA Gent

Nieuwe stadions, als fan van oude nostalgische grounds heb ik er niet heel gek veel mee. Desondanks besluit ik op vrijdag 8 juli toch de auto in te stappen om een nieuw stadion van het lijstje af te strepen. Ik ben met regelmaat in België geweest om voetbalwedstrijden te bezoeken en dus bekend met het vaak rare gedrag van onze Zuiderburen op de weg. Tel daarbij op dat de bouwvak die dag begon in België en je raadt het al…monsterfiles rondom de ring Antwerpen. Even dacht ik er aan om bij Antwerpen om te keren en naar huis te gaan, maar het zou zonde zijn van de al aangeschafte kaarten. Na ruim 4,5 uur in de auto te hebben gezeten arriveer ik uiteindelijk rond een uur of 6 in Gent. De auto strategisch weggezet in een parkeergarage en lopend de weg vervolgd naar de Ghelamco Arena. Van buiten is het een vrij imposant bouwwerk met veel glas. Je kan goed merken dat dit stadion nog maar kort geleden opgeleverd is, overal wordt nog de finishing touch gelegd aan de infrastructuur. Ik besluit even een klein rondje rondom het stadion te doen en de fanshop te bezoeken. Qua merchandising moet deze club nog flink in de leer bij andere clubs. Een erg kleine shop waar een enkel shirtje en sjaaltje te koop is en verder niets. Ik besluit een poging te wagen om mijn e-ticket om te ruilen voor een hardcopy ticket voor de verzameling. Dit lukt door de behulpzaamheid van de zeer vriendelijke mevrouw achter de balie.

DSC_0745

Het stadion
Je kan goed merken dat de aanslagen in Brussel bij de Belgen er flink ingehakt hebben als je het stadion binnen wil gaan. Een grondige fouillering en tassen zijn verboden. Ik stijg de tribunes op en ben als 1e in het stadion. Erg prettig, want nu kan ik ongestoord wat foto’s maken en goed om me heen kijken. Het valt mij op dat het stadion erg leuk is van binnen met de stoeltjes in de clubkleuren. Overal hangen er zoals gebruikelijk in nieuwe stadions erg veel uitingen van sponsoren en partners. Wat verder opvalt is dat de tribunes vrij ver en hoog van het veld staan. Een streaker zou hier nog het wereldrecord polsstokhoog springen moeten verbreken om het veld op te komen. De hoeken zijn mooi dicht gebouwd waardoor de wind hier bijna geen spel speelt.

IMG-20160708-WA0010

De wedstrijd
KAA Gent speelt vanavond een zogeheten ‘’galamatch’’ tegen het Griekse Olympiakos. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen enkele speler van Gent bij naam ken dus ik laat me verrassen. Aan de kant van Olympiakos ken ik slechts 1 speler, de spits Ideye.

DSC_0758

Gent komt na ruim een kwartier op voorsprong door een afstandsschot van flankspeler Simon. Eerdergenoemde Ideye kopt niet veel later de 1-1 tegen de touwen na een strak afgemeten voorzet. Net voor rust krijgt Gent een goedkope penalty na een wat onfortuinlijke handsbal van 1 van de Grieken en de nieuwe aanwinst Perbet schiet de bal hard in de kruising. Iets voor het uur maakt Olympiakos 2-2 en verder kabbelt het spel zich voort. Vanwege de drukte in het stadion en de wandeling die ik moet maken besluit ik rond de 75e minuut weg te gaan. Nog even een foto van de voorkant van het stadion maken en snel naar huis. Na iets meer dan 1,5 uur gereden te hebben rijd ik bij mij thuis de parkeerplaats op en is er een einde gekomen aan een dagje België.

DSC_0761

Het was een leuke manier om kennis te maken met het nieuwe stadion van KAA Gent, maar een vervolg gaat er niet komen. Daarvoor is het mij té nieuw, en te weinig aansprekend. Ik miste een bepaalde charme en uitstraling die het oude stadion wel had.

Vincent.

DSC_0778

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.