Barendrecht 9 – Rockanje 3

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Na 3 bekerwedstrijden, 1 oefenwedstrijd en anderhalve training, mochten de mannen van trainer Kelvin eindelijk beginnen aan de competitie. Na 3 overwinningen uit de vorige 4 wedstrijden was het vertrouwen uiteraard groot bij Barendrecht 9. Ondanks het vertrouwen wat er was waren er ook 3 tegenvallers. Dave was ziek en kon geen hele wedstrijd spelen, Kevin viel tijdens de warming-up weer uit met een blessure en ook kersverse aanwinst mark was niet geheel fit waardoor ook hij maar een halve wedstrijd kon spelen, al probeerde zijn vader hem voor de wedstrijd nog van het veld te halen.

Met dezelfde spelopvatting als de laatste weken werd de wedstrijd begonnen, die onder leiding stond van Damien. Rockanje probeerde met veel mensen naar voren te spelen wat ervoor zorgde dat Barendrecht 9 diverse malen met een snelle counter eruit kon komen. Na een paar niet goed uitgespeelde kansen was het ronde de tiende minuut dan toch raak. De altijd goed spelende Tommy wist de bal perfect op het hoofd te plaatsen van Tom, die dit buitenkansje vervolgens fraai afrondde en de 1-0 liet noteren. Het spitseninstinct van Tom overheerste en hij kopte de bal zelf binnen i.p.v. terug te leggen op de vrijstaande Patrick. Hiermee bewees Tom het vertrouwen wat hij van trainer Kelvin op dit moment krijgt.

rockanjethuiscomp_38

Je zou verwachten dat Rockanje nu wakker was, maar niets bleek minder waar. Rockanje wist nauwelijks voorbij de verdediging te komen en het was Barendrecht die wederom in de omschakeling een aantal malen gevaarlijk wist te worden. Het was Jurgen die 9 op 2-0 moest zetten, maar zoals vaker bij Jurgen mist hij de makkelijkste kansen. Niet veel later wist Jurgen zijn fout goed te maken door de bal vanaf de zijkant perfect bij de tweede paal te plaatsen. Voor de zieke Dave (beterschap namens het hele team )was het een koud kunstje om de 2-0 tegen de touwen te koppen.

rockanjethuiscomp_10

Na de 2-0 nam Rockanje wat meer initiatief wat ook enkele kansen en mogelijkheden opleverde voor de mannen in het mooie oranje. Uiteindelijk was 5 minuten na de 2-0 alweer 2-1. Een voorzet vanaf de zijkant kon vrij eenvoudig binnen gekopt worden. Een duidelijk signaal aan 9 dat we er nog lang niet waren.

Na de welverdiende drinkpauze vanwege de warmte was het Barendrecht wat het initiatief weer overnam. Het was niet lang wachten op de 3-1. Het was wederom Tommy die Tom wist te bereiken, ditmaal met een fantastische steekbal. Tom kon vrij doorlopen op de keeper en wist dit beheerst af te ronden.

rockanjethuiscomp_44

Na de 3-1 was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Rockanje moest meer gaan doen en Barendrecht liet Rockanje wat meer voetballen in de wetenschap dat ze 3-1 voorstonden. Vlak voor rust was het uiteindelijk toch Barendrecht dat de 4-1 wist te maken. Na een overtreding op het middenveld was het Tommy (wie anders) die de vrije trap snel wist te nemen en hiermee Jordi helemaal vrij voor de keeper zette. Waar Jordi de laatste weken wat ongelukkig was in de afronding, was hij deze keer uiterst koelbloedig en schoot hij de bal keurig buiten bereik van de keeper in de goal.

Zoals wel vaker werd de tegenstander pas wakker in de rust waardoor Barendrecht 9 het een stuk lastiger kreeg in het tweede bedrijf. Rockanje wist dat het vol op de aanval moest om nog wat te kunnen betekenen in deze wedstrijd. Barendrecht werd steeds meer achteruit gedwongen en probeerde nog wel met enkele snelle uitbraken gevaarlijk te worden, maar hierbij ontbrak het geluk en was de laatste pass vaak niet goed. Rockanje kreeg wel enkele kansen en 9 kwam hierbij enkele keren goed weg, omdat Wesley in de weg stond of omdat het vizier niet op scherp stond bij Rockanje.

rockanjethuiscomp_34

Uiteindelijk was het Rockanje die de 4-2 wist te maken. Barendrecht 9 dacht aan buitenspel maar grensrechter Kevin was duidelijk en zei dat het geen buitenspel was. Hij liet daarna nog even duidelijk weten dat we zelf maar scherper moesten zijn. Beste stuurlui staan aan wal…..

De vermoeidheid bij Barendrecht begon toe te nemen en met Toni viel er ook nog iemand geblesseerd uit. Het was nu vooral tegenhouden en dat lukte de mannen van Kelvin vrij aardig. Uit 1 van de laatste kansen wist Barendrecht de 5-2 binnen te schieten. Na goed verdedigend werk wist Mark de bal in de buurt van Roy te krijgen. Na een stevig duel wist Roy zijn directe tegenstander met een schouderduw (de foto’s bewijzen het gelijk van de scheidsrechter) opzij te zetten. Eenmaal voor de keeper twijfelde hij geen moment en schoot hij de bal prachtig in de bovenhoek.

rockanjethuiscomp_57

Volgende week staat er direct een topper op het programma. Barendrecht 9 mag zich als nummer 2 melden bij de koploper van de competitie; Hellevoetsluis 4. Dit zegt uiteraard nog niks maar toch is het altijd leuk om tegen de koploper te spelen.

Verder wensen wij Toni veel sterkte met zijn herstel. Hopelijk kan je snel weer je minuten maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.