Hellevoetsluis – Barendrecht

Deze week mocht Barendrecht 9 zich opmaken voor de eerste uitwedstrijd van de competitie.
Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Rockanje was de sfeer in de selectie erg goed te noemen en had iedereen zin in deze tweede wedstrijd. Hoewel we nog maar net onderweg zijn was het direct de nummer 1 tegen de nummer 2 en stond alles op scherp. De mannen waren gebrand op een overwinning…….

Na enige vertraging onderweg, ”Hellevoet is een shit hole, i wanna go home”, kwamen we een half uur voor de wedstrijd aan. Na enig haasten konden we aan de warming up beginnen in de wetenschap dat we het vandaag moesten doen zonder de geblesseerde Toni, Mark F., Max en Damien. Ook Tom zat vandaag alleen op de bank om in uiterste noodgevallen in te vallen als breekijzer. Het veld zullen we maar niet verder bespreken, wat een verschrikkelijk drama was dat…….

img_9268

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Barendrecht een hele zware middag tegemoet ging. Hellevoetsluis voetbalde makkelijk en wist vrij vaak gevaarlijk te worden. Hellevoetsluis hield de bal goed in de ploeg en met het vele loopvermogen van hen wist Barendrecht in de beginfase niks te beginnen. Het was dan ook niet gek dat Hellevoetsluis de kansen creëerde. Het was vooral aan Wesley en het ontbreken van de juiste scherpte bij Hellevoetsluis te danken dat het nog enige tijd 0-0 bleef.

Barendrecht wist slecht een enkele keer uit te breken maar kwamen niet veel verder dan twee corners die helaas niet benut werden. Het was uiteindelijk Hellevoetsluis wat halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong kwam. Na een fout achterin was het voor Hellevoetsluis een koud kunstje om dit af te straffen. Ontzettend jammer want ondanks het betere Hellevoetsluis kwam de goal toch weer redelijk gemakkelijk tot stand.

Niet veel later had het ook 2-0 kunnen worden. Hellevoetsluis kreeg een heel gemakkelijk gegeven strafschop na een ‘’handsbal’’ van Dave. Waar 99 van de 100 scheidsrechters dit zouden door laten gaan (wat hij vreemd genoeg iets later wel deed toen Hellevoetsluis hands maakte) wees deze man direct naar de strafschopstip en deed hij alsof Dave de bal klem had gepakt.Gelukkig bestaat er gerechtigheid in deze wereld en was het Wesley die wederom een strafschop pakte.

Een kwartier voor tijd kreeg Barendrecht wat meer grip op de speelwijze van Hellevoetsluis. De mannen van 9 begonnen wat meer vooruit te voetballen en Hellevoetsluis wist minder vaak gevaarlijk te worden. Ongeveer 10 minuten voor de rust was het aanvoerder Patrick die de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Na goed doorjagen van het hele team wist Patrick de bal van de laatste man af te pakken en door te lopen richting de keeper. Daar wist hij eenvoudig de 1-1 binnen te schuiven en zo gingen we rusten met een gelijkspel. Een goede prestatie van de mannen die het toch aardig lastig hadden in de eerste helft. Een goede weerbaarheid en veel strijd werd uiteindelijk beloond waardoor er in de rust goed gesproken kon worden over eventuele aanpassingen voor de tweede helft.

img_9271

Na de rust was het spelbeeld niet heel veel anders. Hellevoetsluis was nog steeds de bovenliggende partij maar wist niet heel erg gevaarlijk meer te worden. De kansen die ze kregen werden vakkundig gestopt door Wesley. Barendrecht zelf bleef wel moeite houden met het creëren van kansen en de wedstrijd werd vooral op het middenveld uitgevochten.

Met nog een half uur te spelen was het Barendrecht wat met 10 man verder moest. Wesley kwam verkeerd terecht en raakte geblesseerd aan zijn hoofd. Waar elke scheidsrechter zou komen kijken wat de situatie is, wist deze beste man er een hele mooie show van te maken. In plaats van gelijk te komen kijken duurde het 2 minuten voordat hij de moeite nam om te vragen hoe het ging. Wel had hij Dave ondertussen een gele kaart gegeven omdat hij zonder toestemming met de waterzak naar Wesley toe kwam. Het is ongelofelijk dat er op dit niveau zulke beslissingen genomen worden door dit soort scheidsrechters. Tevens verzocht de scheidsrechters ons al bezoekende club, om zelf even een verzorger te zoeken op het complex. Gelukkig was er een speler van Hellevoetsluis die fysiotherapeut is en die Wesley op een goede manier heeft geholpen. Hiervoor nogmaals bedankt. Iets wat niet geldt voor de scheidsrechter van dienst. Laten wij voorop stellen dat wij respect hebben voor iedere scheidsrechter maar de manier waarop deze man met de situatie omging was niet om over naar huis te schrijven. De gezondheid van spelers gaat ten alle tijden boven alles en als we dan zo omgaan met de situatie dan kunnen wij niets anders dan hier onze onvrede over uit te spreken.

Wesley kon helaas niet verder waardoor Patrick in de goal mocht gaan staan. Dave moest vanwege zijn gele kaart 10 minuten aan de kant staan, waardoor Barendrecht met 10 man de 1-1 moest gaan verdedigen. Helaas viel in deze 10 minuten toch de 2-1. Na een lange bal van Hellevoetsluis viel de bal via een kluts voor de voeten van de spits van Hellevoetsluis. Omdat Patrick al was uitgekomen en niet meer goed stond was het de spits die de bal eenvoudig langs hem kon schuiven en zo de 2-1 kon noteren.

img_9270

Na de 2-1 kwam het besef bij Barendrecht dat we hier niet hoefden te verliezen en werd er opportunistischer gespeeld. Er werd steeds meer de lange bal richting Kevin gespeeld en Barendrecht werd ook steeds gevaarlijker. Ondanks enkele kansen en mogelijkheden bleef de score lange tijd 2-1. Er moest risico genomen worden waardoor ook Hellevoetsluis gevaarlijk bleef door razendsnelle counters. Het was meerdere malen de verdediging van Barendrecht die in deze situaties de spitsen de baas waren. Helaas was het uiteindelijk toch Hellevoetsluis die de 3-1 wist te maken. Met enig geluk konden zij de bal na 3 instanties binnen schieten.

Barendrecht gaf niet op ondanks de achterstand en de kleine vijf minuten op de klok. Niet veel kreeg Barendrecht dan toch weer geloof in een positief resultaat. Na een handsbal in de 16-meter van Hellevoetsluis wees de scheidsrechter ook nu naar de stip. Het was Dave die mocht aanleggen en zonder twijfel de bal binnenschoot. Ondanks dat Barendrecht er nog alles aan deed om de 3-3 te maken was de tijd te kort om dit nog voor elkaar te krijgen.

Hellevoetsluis won vandaag terecht van Barendrecht. Maar ondanks de nederlaag kunnen we positief terugkijken op hoe we zijn blijven vechten voor een goed/positief resultaat. Helaas zat er niet meer in dan de 3-2 nederlaag maar mogen we trots zijn. Volgende week mogen we weer richting Hellevoetsluis, waar deze keer Vlotbrug 3 de gastheer is voor Barendrecht 9. Ook deze wedstrijd gaan we er weer alles aan doen om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Tot volgende week…….

img_9269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.