Vlotbrug – Barendrecht

Vandaag mocht Barendrecht 9 weer richting Hellevoetsluis rijden waar deze keer Vlotbrug 3 de tegenstander was. Ook vandaag misten we weer een aantal spelers. Wel waren we blij dat Mark F, met al zijn snelheid, weer terug was op het veld.

Vlotbrug, ach wat moet je er van zeggen. Knusse vereniging met duidelijke teksten. Zo werkt je MOEDER er bijvoorbeeld niet en wordt er verwacht dat je zelf je rotzooi opruimt. Hangt er een vervelende lucht van het nabij gelegen Farm Frites en mochten we daarnaast aantreden op geweldig kunstgras van om en nabij tien jaar geleden. Een pittige middag dus…….

img_9402

De eerste minuten van de wedstrijden waren beide partijen niet echt zuiver en scherp. Er gingen regelmatig dingen fout aan beide kanten, maar was het Barendrecht die wel wat beter in de wedstrijd zat. Beide ploegen creëerden niet echt grote kansen, al had Barendrecht wel wat meer kunnen doen met de ruimte die ze kregen. Na een kwartier was daar het eerste gevaar. Mark F. wist Patrick met een lange bal van achteruit weg te sturen. Patrick nam de bal mee met zijn hand en dat schijnt niet te mogen. Grote mogelijkheid, slechte behandeling van de aanvoerder!

Na de beginfase kwam Vlotbrug wat meer in de wedstrijd en werden zij vooral gevaarlijk via de snelle linksbuiten. Ondanks dat zij wat sterker werden kwam Vlotbrug ook niet verder dan enkele schoten die met regelmaat over het vangnet gingen. Vooral voor onze keeper was dit erg zwaar daar hij continu achter die bal aan moest om hem tussen de struiken te zoeken.

img_9398

Het was uiteindelijk Barendrecht dat via een mooie goal, ietwat geluk, van Jordi op 0-1 kwam. Na een counter was het de scheidsrechter die een overtreding van Vlotbrug op Kevin niet zag. Kevin zou zelf ook een overtreding gemaakt hebben echter de scheidsrechter dit ook niet geconstateerd. Na een onderschepping van Luc, door scherp inzicht, wist hij Kevin wederom te vinden die op zijn beurt de bal klaar kon leggen voor Jordi. Jordi twijfelde geen moment, raakte de bal compleet verkeerd en schoot de bal van buiten het strafschopgebied prachtig in de verre bovenhoek.

Na de 0-1 nam Vlotbrug wat meer het initiatief in handen en werden ze ook steeds gevaarlijker. Met name uit standaardsituaties was Vlotbrug dicht bij een doelpunt. Vlotbrug was fysiek een stuk sterker en groter waar Barendrecht de hele wedstrijd veel moeite mee had.

Uiteindelijk was het ook Vlotbrug dat de 1-1 wist te maken uit een corner. De bal kwam bij de 2e paal terecht en de speler van Vlotbrug wist boven een aantal verdedigers uit te komen en de 1-1 eenvoudig binnen te koppen. Mooi was te zien dat beide doelpalen gedekt werden alleen op het moment dat de bal binnenviel er niemand meer bij de tweede paal te bekennen was. De dader is nooit gevonden……..

Barendrecht bleef het moeilijk hebben en niet veel later was Vlotbrug dicht bij de 2-1. Aan de zijlijn was het wederom de linksbuiten die voor gevaar zorgde. Na een duidelijke overtreding op Mark F. liet de scheidsrechter doorspelen (Mark was het hier niet mee eens en ging de discussie aan met de scheidsrechter in plaats van door te voetballen) en wist de buitenspeler de bal voor te geven. Via via belandde de bal uiteindelijk op de paal voordat Wesley hem kon oppakken.

img_9399

In de rust werd het een en ander met elkaar besproken maar de 2e helft begon niet goed. Barendrecht kwam gelijk onder druk en Vlotbrug wist een aantal mogelijkheden niet te benutten. Vlak nadat Barendrecht dacht iets meer controle te krijgen over de wedstrijd viel de 2-1 alsnog. Wederom was het een aanval over de linkerflank waarbij de buitenspeler de bal gemakkelijk wist terug te leggen, die uiteindelijk bij een geheel vrijstaande speler terecht kwam. Daar menig verdediger veel te laat terug was zat de bal er al in voordat wij het wisten.

Barendrecht wist dat het anders moest gaan spelen en ging wat meer risico nemen. Er werd vaker de lange bal gespeeld richting de voorhoede in de hoop daar meer kansen mee te creëren. Behalve dat Barendrecht nu wat meer voor de goal van Vlotbrug kwam, gaven ze achterin ook regelmatig wat meer ruimte weg waardoor ook Vlotbrug in de counter gevaarlijk bleef. In deze periode begon de wedstrijd ook wat grimmiger te worden met overtredingen aan beide kanten. Mede door het warrige fluiten van de scheidsrechter (beide kanten op) waren er regelmatig frustraties bij beide teams.

Na een aanval van Vlotbrug was het Barendrecht dat snel wilde counteren. Deze counter werd onderbroken door een bewuste handsbal waardoor een kansrijke aanval onschadelijk werd gemaakt. Patrick wilde de vrije trap snel nemen, aangezien Roy helemaal vrij stond en kon doorlopen richting het doel van de tegenstander. Helaas was het Vlotbrug dat de bal vlak voor het nemen wegschoot. Zowel de handsbal als het wegschieten van de bal zou normaal een gele kaart opleveren maar blijkbaar vond de scheidsrechter dat niet nodig en liet hij het allemaal gaan. Gelukkig was het Kevin die de vrije trap van Patrick op prachtige wijze wist binnen te koppen. Gerechtigheid bestond!

Na de 2-2 wilde beide teams nog vol voor de winst gaan en kregen zij ook de ruimte en mogelijkheden om de 3e goal te maken. Hoe meer de klok richting de 90 minuten ging, hoe meer Barendrecht op 2 gedachtes ging hinken. Aan de ene kant wilden we graag winnen, maar aan de andere kant wilden we ook niet verliezen. Een paar minuten voor tijd was het Vlotbrug die nog gevaarlijk voor het doel van Barendrecht wist te verschijnen. Met een uitstekende redding was het Wesley die Barendrecht op 2-2 wist te houden en daarmee een punt voor zijn team pakte.

Niet veel later, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd dacht Barendrecht heel even dat het er met de overwinning vandoor ging. Patrick mocht een vrije trap nemen vanaf de middenlijn en deze ging tot ieders verbazing er in 1 keer in. De keeper sprong onder de bal door waardoor hij zo in een keer in het goal verdween. Helaas werd de goal afgekeurd omdat er een overtreding (??) op de keeper gemaakt zou zijn. Gelijk na deze beslissing maakte de scheidsrechter en einde aan de wedstrijd en bleven beide teams achter met een punt.

 

Ondanks dat het een zware en lastige wedstrijd was mogen we tevreden zijn met een punt en de wijze waarop we, net als vorige week, bleven vechten voor een goed resultaat. Aankomende zaterdag spelen de mannen van trainer Kelvin hun 2e thuiswedstrijd. De tegenstander voor deze wedstrijd is Brielle 5. Wij hopen uiteraard weer op jullie support! Tot zaterdag

img_9401

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.