VV Abbenbroek – Barendrecht

Dinsdagavond 18 oktober stond de inhaal wedstrijd tussen VV Abbenbroek 2 en BVV Barendrecht 9 op de planning. Het mooie en nostalgische Abbenbroek. 1300 inwoners, ons kent ons in een grote familie. Noord Engeland is er niks bij laten we maar zeggen. Abbenbroek dus daar waar lantarenpalen het niet doen en de politie nog op paard en wagen rijdt, afijn!

Gelukkig was er vanavond weer een ouderwetse voorbereiding en gingen we met 13,5 man op pad op het meest mooie tijdstip van half 7. Omdat de hele club hermetisch was afgesloten in verband met herfstvakantie hadden we ook nog eens geen spelers passen bij ons. Abbenbroek deed alles behalve moeilijk waardoor er gewoon gespeeld kon worden.

img_9779

Vanaf het moment van omkleden was het al duidelijk dat Abbenbroek niks aan het toeval overliet. Vanuit de gang konden we zien dat de hele tactiek op het bord werd uitgelegd aan de mannen van Abbenbroek. Op zich niet meer dan logisch want je speelt toch tegen Barendrecht 9 haha! Nee eerlijk is eerlijk, deze gasten namen het veel te serieus. Het meest opvallende was ook nog eens dat het met maar liefst vijf eerste elftal spelers zou aantreden die avond. Ondanks ontkenning van hun kant, wees dan wel zo slim om de namen van je foto website te halen, wisten wij wel beter. Lekker belangrijk, wij komen om te voetballen en deden uiteraard niet moeilijk!

img_9784

Het moment dat de mannen van Barendrecht het veld op kwamen was Abbenbroek al even bezig met een flinke warming-up. Door de basis werd een positiespel gespeeld op hoge snelheid en de keeper werd zelfs ingeschoten door de keeperstrainer haha! Gelukkig hadden wij deze week ook een wisselspeler beschikbaar zodat Wesley ook ingeschoten kon worden, maar dit geeft wel al gelijk het verschil aan tussen de 2 teams. Maar ja zeg nou eerlijk, waar ben je mee bezig in de vierde reserve klasse? Profs worden we toch niet meer……

De wedstrijd begon voor BVV Barendrecht 9 ontzettend moeizaam. Abbenbroek speelde vanaf het begin in een hoog tempo en had veelvuldig balbezit. Barendrecht dat vandaag erg verdedigend speelde bleef als collectief goed overeind en wist maar weinig kansen weg te geven. De enige mogelijkheden die ze kregen waren uit de veelvuldige hoge en diepe ballen die ze probeerde te geven. Meermaals stond de verdediging goed en wisten zij dit gevaar ook tegen te houden.

Na ongeveer een kwartier was het dan toch raak voor Abbenbroek. Wederom een hoge bal viel bij de 2e paal op de geheel vrijstaande spits die hem zonder problemen wist binnen te koppen. Dat Michel terecht voor buitenspel vlagde was helaas tevergeefs want daar gaf de scheidsrechter geen gehoor aan.

Na de goal bleef Abbenbroek de bovenliggende partij. Buiten enkele snelle counters en corners wist Barendrecht niet echt gevaarlijk te worden. Omdat Barendrecht ook goed bleef verdedigen gaf het niet echt heel veel weg, waardoor het leek alsof de ruststand 1-0 voor Abbenbroek zou worden. Het was echter Barendrecht dat toch een paar minuten voor de rust de 1-1 wist te maken. Abbenbroek kwam achter in onder druk te staan en het was Patrick die de bal aan de zijlijn wist af te pakken en met een (zeldzame) versnelling een tegenstander uitspeelde en de achterlijn haalde. Hij speelde de bal in op de geheel vrijstaande Tom die de bal helaas, je verwacht het niet, op de paal schoot. Het was echter Tommy die snel wist te reageren en de bal alsnog goed binnenschoot waardoor de ruststand op 1-1 kwam. Er werd overigens niet gereageerd door de grensrechter aan de andere kant maar eerlijkheid geschied te zeggen dat ook dit buitenspel was. Zo eerlijk zijn wij dan ook wel weer!

img_9780

Na de rust was er hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Abbenbroek was de bovenliggende partij en Barendrecht bleef goed verdedigen waardoor de stand lang 1-1 bleef. Tevens was het Wesley die met een goede redding 1 van de spaarzame grote kansen uit de goal wist te houden.

Helaas had Barendrecht de pech dat het een kwartier voor tijd toch de 2-1 tegen kreeg. Vanuit de achterhoede van Abbenbroek kon een verdediger vrij op komen lopen en kon hij vanaf een meter of 25 uithalen. De bal viel uiteindelijk binnenkant paal binnen en dit was een forse tegenslag voor de mannen van de vervangende trainer Damien. Een zondags schot op dinsdag avond. Je verwacht het niet!

Barendrecht ging vanaf dat moment wat meer alles of niets spelen waardoor er in 1 keer 4 man voorin stonden. Barendrecht ging meerde lange bal spelen en wist hier ook meerdere keren gevaarlijk uit te worden. Het was Psycho Mark die de bal vanuit de draai niet genoeg kracht mee kon geven en even laten werd de bal nog een keer van de lijn gehaald door de verdediger van Abbenbroek. Dat de trainer van Abbenbroek bang was voor de 2-2 bleek wel uit het feit dat hij de bal heel triest achter het hek gooide toen die over de zijlijn ging. De een noemt het professioneel en tijdrekken. De ander noemt het zielig als je dit nodig hebt tegen een 9e elftal van Barendrecht.
Dus je gebruikt al vijf man van het eerste, je staat slechts met 2-1 voor en dan gooi je een bal over het hek? haha mooie dingen!

Ondanks de mogelijkheden van Barendrecht was het Abbenbroek dat vlak voor tijd de 3-1 wist te scoren. Een corner viel uiteindelijk voor de voeten van een speler van Abbenbroek en die schoot de bal via een Barendrecht voet achter Wesley.

Ondanks de terechte overwinning van Abbenbroek waren er zeker positieve punten te vermelden. Ondanks de afwezigheid van enkele goeie spelers wist Barendrecht toch met z’n alle te knokken en hard werken en stond de verdediging vandaag heel goed. Met een beetje geluk hadden we hier vandaag nog een punt kunnen pakken, maar helaas viel de 3-1 in plaats van de 2-2.

img_9781

Aankomende zaterdag wacht een bekerwedstrijd tegen Oud-Beijerland 2 die tot nu toe alles hebben gewonnen in hun competitie. Maar zoals het verleden wel heeft bewezen kunnen de mannen van Barendrecht in de beker mooie dingen presteren. Zeker in de bekerwedstrijden komt het beste naar boven en zal er ook deze keer alles aan gedaan worden om de volgende ronde te bereiken.

Tot zaterdag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.