Barendrecht – Oud-Beijerland

Bekervoetbal wie houdt er niet van? Wederom wisten wij ons te plaatsen voor de tweede ronde van de beker door als eerste in de groep te eindigen. Afgelopen zaterdag mocht Barendrecht daarom aantreden Oud-Beijerland 2 die tot dan toe nog ongeslagen waren. Nadat er doordeweeks een nederlaag werd geleden tegen Abbenbroek 2 waren de mannen van trainer Kelvin gebrand op een overwinning. Deze week hadden we maar liefst 16 man die aanwezig waren. Veel wissels wat zorgde voor een flinke puzzel voor de trainer. Uiteraard lukte het hem wederom om 16 gemotiveerde mannen richting het veld te krijgen en ze klaar te stomen voor deze echte Cup wedstrijd.

Tactiek vooraf was duidelijk. Verdedigende instelling en spelen vanuit de defensie waarbij de omschakeling erg belangrijk moest zijn. Vanaf de aftrap waren de verhoudingen in het veld dan ook direct duidelijk. Oud-Beijerland zocht veelvuldig de aanval en Barendrecht was vooral bezig met tegenhouden. Ondank dat de bezoekers beter waren, hadden ze in de beginfase nog niet heel veel kansen. De kansen die ze wel hadden werden met kunst en vliegwerk, vraag niet hoe, uit het doel gehouden.

oudbeyerlandthuisbeker_32

Hoe meer tijd er verstreek hoe gevaarlijker de bezoekers werden. Barendrecht kon er in de 1e helft helaas maar weinig tegenover stellen waardoor het eigenlijk wachten was op een tegendoelpunt. Na een minuut of 20 was het dan ook zover. Nadat Barendrecht er niet goed uit wist te komen was het Oud-Beijerland die van de geboden ruimte gebruik wist te maken. De rechterspits kreeg de bal in de 16 en wist bij de 2e paal zijn geheel vrijstaande ploeggenoot te vinden welke hem enkel binnen hoefde te tikken. Wat resteerde waren twee over elkaar vallende verdedigers en een blessure geval bij de aanvoerder Patrick.

Na de 0-1 bleef het spelbeeld hetzelfde en was het Barendrecht die een aantal keer goed wegkwam omdat de gasten niet scherp waren voor de goal. Ook na de verschillende wissels bij Barendrecht bleven de bezoekers de sterkere partij. Helaas was het 5 minuten voor de rust Psycho die even kortsluiting had. In het strafschop gebied gaf hij een licht duwtje in de rug waardoor de scheidsrechter direct naar de stip wees. Begrijp mij niet verkeerd het duwtje was er maar getuigen de snelle beslissing van de scheidsrechter leek het erop alsof hij hier op uit was, haha! Psycho, misschien begrijp u nu wel een beetje zijn bijnaam, kreeg ook nog eens geel waardoor Barendrecht de aankomende tien minuten met een man minder zou spelen.

oudbeyerlandthuisbeker_36

De gehele ochtend was het keeper Wesley die een grote mond had en wel even een aantal strafschoppen zou pakken die middag. ( uitgaande van een strafschoppenserie ) U begrijpt het, hij dook? de verkeerde hoek in…… Na drie eerder gepakte strafschoppen moest hij eindelijk zijn meerdere erkennen. Vlak na de 0-2 probeerde Barendrecht nog wel iets terug te doen vlak voor de rust. Het was Kevin die de diepte ingestuurd werd en net te kort kwam om de 2-1 binnen te schieten, de keeper was net iets eerder bij de bal. De afvallende bal kwam voor de voeten van Toni die zijn schot van de lijn gekeerd zag worden. 0-2 bij rust na een zeer zwakke eerste helft van Barendrecht met slechts een kans.

oudbeyerlandthuisbeker_33

In de rust was iedereen heel duidelijk en werd er druk gecommuniceerd. Het lag aan ons eigen spel dat we niet goed in de wedstrijd zaten. We speelden te verdedigend en dit moest beter. Of het nu lag aan overschatting van de tegenstander of onderschatting van onszelf laten we in het midden. Er werd in ieder geval afgesproken dat we anders zouden gaan spelen. Vol druk, vol strijd!

Het verschil was in de 2e helft al snel duidelijk. Waar de wedstrijd de 1e helft slechts 1 kant op ging was de 2e helft wel een echte wedstrijd. Beide partijen zochten de aanval. Barendrecht zocht de aansluitingstreffer en Oud-Beijerland wilde de wedstrijd definitief in het slot gooien. Barendrecht ging steeds wat meer risico’s nemen en gaf daardoor ook ruimte weg. Oud-Beijerland wist niet goed te profiteren van de ruimte en Barendrecht wist de geboden kansen ook nog niet om te zetten in een goal.

oudbeyerlandthuisbeker_99

Toch was het Barendrecht die eindelijk de aansluitingstreffer wist te maken. Waar Jordi normaal gesproken totaal geen overzicht heeft en de bal met grote regelmaat naast schiet, wist hij zich deze keer knap vrij te kappen in het strafschopgebied en wist hij bij de 2e paal de vrijstaande Mark F. te bereiken. Deze kon de bal eenvoudig binnen schieten. Door deze goal kreeg Barendrecht weer geloof in een goed eindresultaat, omdat ze ook steeds beter in de wedstrijd kwamen.

Helaas was het binnen 2 minuten alweer 1-3. Oud-Beijerland wist de bal te veroveren en in de omschakeling werd er een bal diep gestuurd op de spits van de bezoekers. Wesley kwam razendsnel uit maar was net te laat! Haha. De spits twijfelde geen moment en schoot de bal uiteindelijk tussen de benen van Wesley in de goal.

Ondanks deze domper bleef Barendrecht geloof houden en bleven ze meer de aanval zoeken. Na een aantal kansen aan beide kanten was het Barendrecht dat toch weer voor de aansluitingstreffer zorgde. Een handsbal in het strafschopgebied werd goed gezien door de scheidsrechter en ook deze keer kon hij niets anders dan naar de stip wijzen. Het was Dave die de bal mocht nemen en deze zonder twijfel binnenschoot, al zat de keeper nog goed in de buurt.

oudbeyerlandthuisbeker_60

Met een man meer was het geloof nu weer helemaal terug. We probeerden uit alle macht om de gelijkmaker te maken. Helaas werden de mogelijkheden die we kregen niet benut en was het even later Toni die ook met geel 10 minuten naar de kant moest. Omdat de tegenstander daarna weer met 11 stond ontstond er weer een ander spelbeeld. Barendrecht probeerde met een man minder de schade weer te beperken. Helaas lukte dit niet en viel de 2-4 alsnog.

oudbeyerlandthuisbeker_92

Barendrecht ging met 10 minuten op de klok nu alles of niets spelen. Achterin werd er 1-op-1 gespeeld en voorin stonden we nu met minimaal 4 man. Ondanks de achterstand probeerden we te blijven voetballen. Het was Mark F. die de bal rond de rand van het strafschopgebied aangespeeld kreeg en de bal wist terug te leggen op de aanstormende Dave. Die twijfelde geen moment en die wist de bal op prachtige wijze van een meter of 25 binnen te schieten waardoor Barendrecht voor de 3e keer de aansluiting had gevonden.

oudbeyerlandthuisbeker_82

Helaas was de tijd te kort om de gelijkmaker nog te maken en is het Oud-Beijerland 2 wat doorgaat naar de volgende ronde van de beker.

Ondanks de nederlaag blijkt wel dat er genoeg karakter en mentaliteit in het team zit om te blijven knokken voor een goed resultaat. Hoewel het de laatste wedstrijden wat tegenzit gaan de punten vanzelf komen als we zo blijven werken. Wellicht moeten we meer van onze eigen krachten uitgaan. Aankomende zaterdag wacht de competitiewedstrijd tegen Stellendam 2. Zij staan op dit moment 2e in de competitie, maar dat zegt allemaal nog niks zo vroeg in het seizoen.

Opvallend in deze wedstrijden waren de 4 gele kaarten en de 2 strafschoppen. Typisch voor een hectische bekerwedstrijd waarin beide teams uiteindelijk alles hebben gegeven. Daarnaast is het opvallend dat zelfs de supporters langs de lijn al gaan zien dat Mark F. te dik is. Zelfs in een lager vriendenelftal valt dit blijkbaar op. Volgens een anonieme supporter eet hij veel te veel koekjes waardoor hij een overdosis aan vet heeft. Vanuit de leiding van het team is dit ook zeker opgevallen en is hij hier ook op aangesproken. Mocht dit niet snel veranderen dat zullen er uiteraard passende maatregelen volgen.

Tot zaterdag vrienden……

oudbeyerlandthuisbeker_94

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.