Barendrecht – Stellendam

Na de verloren bekerwedstrijd tegen Oud-Beijerland van vorige week mochten we deze week weer thuis aantreden tegen een 2e elftal. Dit keer was het Stellendam wat op bezoek kwam op de Bongerd. Ook dit zou geen makkelijke wedstrijd worden aangezien zij op dat moment 2e stonden in de competitie. Tevens was er deze week weer niet getraind door de mannen van de trainers Kelvin en Damien.

Vorige week was er het unieke moment dat er 16 man aanwezig waren, deze week mochten we het weer doen met 14 man. Wesley was afwezig en werd in de goal vervangen door Patrick. Verder was Tom afwezig, maar laten we eerlijk zijn. Gezien zijn prestaties de laatste weken in de spits kon hij gewoon door elk willekeurig persoon vervangen worden. Als laatste hadden we de man die het meeste gemist werd van de 3. Onze vaste grensrechter Michel was samen met Wesley mee naar Engeland.

img_9270

Rond 2 uur werd er onder zomerse temperaturen afgetrapt om het altijd geweldige kunstgrasveld. In het oude vertrouwde 4-3-3 systeem waren de 1e 10 minuten wat afwachtend van Barendrecht kant en was het dan ook Stellendam die wat meer dreiging had. Ondanks deze dreiging konden ze niet echt gevaarlijk worden. Zonder echt grote kansen maar met veel verkregen vrije trappen was het Stellendam wat Barendrecht onder druk probeerde te houden.

Na 10 a 15 minuten begon Barendrecht wat meer controle over de wedstrijd te krijgen en werd het meer een wedstrijd. Het was dan ook jammer dat Barendrecht na 20 minuten met 10 man kwam te staan. Mark F. was het die geel kreeg vanwege commentaar op de scheidsrechter. Je verwacht dit ook totaal niet van hem!! Ondanks dat Barendrecht met een man minder stond waren wij wel de bovenliggende partij en kregen wij ook de grootste kans van de 1e helft. Cornee kreeg de bal aan de linkerkant en wist de bal perfect voor te geven op Kevin. Kevin wist de kans helaas niet te benutten en schoot de bal in de handen van de keeper.

Buiten deze mogelijkheid waren er verder aan beide kanten niet echt heel veel grote kansen gecreëerd. Vlak voor de rust was het Stellendam die met 10 man verder moest na een gele kaart. Barendrecht probeerde in de laatste minuten nog een goal te maken maar dit lukte helaas niet waardoor beide teams met een 0-0 ruststand naar de kleedkamers mochten.

In de rust werd er het een en ander omgezet om voor meer gevaar te zorgen dan in de 1e helft. Zeker ook omdat Stellendam nog een aantal minuten met een man minder moest speler. Het was ook Barendrecht dat het 1e kwartier na de rust domineerde tegen Stellendam.

 

2016-10-31-photo-00023630

Waar Stellendam de 1e helft nog kon opbouwen, werd het de 2e helft helemaal vastgezet. Elke lange bal werd door Barendrecht gewonnen en Stellendam wist zich verder geen raad met de manier waarop Barendrecht de 2e helft speelde. Barendrecht kreeg ook steeds meer kansen maar scoren lukte helaas nog niet.

Uiteindelijk was het na ongeveer 20 a 25 minuten Barendrecht die de score toch wist te openen. Het was Tommy die de vrijstaande Kevin wist te vinden. Kevin twijfelde geen moment en kon de bal op prachtige wijze over de keeper heen stiften. Eindelijk was daar de voorsprong. Het vertrouwen op eindelijk weer een goed resultaat groeide met de minuut.

Hoewel Stellendam weer wat meer in de wedstrijd kwam creëerde ze niet heel veel. Ze werden voornamelijk gevaarlijk uit corners. De rest van de aanvallen werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de sterke defensie.

De wedstrijd ging 2 kanten op en beide teams bleven de aanval zoeken. Het was Barendrecht wat ongeveer 10 minuten voor tijd de 2-0 wist te maken. Na een goede combinatie op het middenveld was het Tommy die met een prima voorzet Mark F. wist te vinden. Mark kopte de bal, het is nog steeds een raadsel hoe die van de grond af kwam met dat lichaam, knap binnen bij de 2e paal en wist zich daarmee vandaag ook positief te onderscheiden.

Barendrecht probeerde de wedstrijd nu uit te spelen en dacht dat de wedstrijd wel gelopen was. Niets bleek minder waar toen Stellendam vlak voor tijd de aansluitingstreffer kon maken. Na een klutssituatie op de rand 16 was het een speler van Stellendam die de bal kreeg. Met een steekbal wist hij de spits vrij voor Patrick te zetten die geen kans zag de bal te pakken.

Stellendam ging nu alles of niets spelen en Barendrecht zakte wat in en ging met 5 man in de verdediging spelen. De scheidsrechter gaf ook nog eens 5 minuten blessuretijd aan dus er werd alles aan gedaan om deze slotfase te overleven. 2 minuten voor tijd kreeg Barendrecht een vrije trap in het eigen strafschopgebied. Patrick wist met een lang trap de bal bij Kevin te krijgen die in 1 keer kon door koppen. Mark F. was al doorgelopen en stond gelijk 1-op-1 met de keeper. Mark zag dat de keeper uit kwam lopen en ook hij wist de bal met een prachtige stift over de keeper heen te krijgen en zo de allesbeslissende 3-1 op het scorebord te zetten.

2016-10-31-photo-00023632

Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en mochten de mannen van het 9e eindelijk weer 3 punten bijschrijven. Barendrecht staat nu op de 8e plaats en heeft alleen nog maar tegenstanders gehad die boven ons staan. De komende weken krijgen we de tegenstanders die onder ons staan en dan moeten we ook de punten gaan pakken om verder bij deze ploegen weg te lopen.

voetbal-nl-_-amateurvoetbal-senioren_2016-10-31_15-20-19

Aankomende week is er weer goed nieuws, want Max mag weer beginnen met trainen. Hopelijk kan hij weer snel aanhaken tijdens de wedstrijden, zodat we er weer wat sterker op gaan worden.

Aankomende zaterdag mogen we op bezoek bij de nummer laatst GHVV’13 en ook daar zal weer hard gewerkt moeten worden om de punten mee te nemen naar de Bongerd. Aan de trainers weer de taak om ieder scherp te krijgen. Er wordt altijd gezegd; ‘’Never change a winning team’’ dus of Tom en Wesley zaterdag weer mogen spelen zal nog zeer de vraag zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.