GHVV 13 – BVV Barendrecht

Na een aantal mindere resultaten werd er vorige week eindelijk weer de 3 punten gepakt. Deze week mochten we op bezoek bij de nummer laatst van de competitie. De verwachtingen waren hoog en onderschatting lag op de loer.

Deze week waren er geen trainers aanwezig waardoor de geblesseerde Patrick deze taken overnam. Helaas hadden we vandaag maar 2 wissels beschikbaar, mede doordat Dimitri het belangrijker vond om de avond daarvoor naar een feestje te gaan, wat het allemaal niet makkelijk maakte. Dan hadden we ook nog onze Michiel. Wederom wist hij het voor elkaar te krijgen om te laat te komen voor een wedstrijd waardoor hij op de bank mocht gaan zitten.

img_0450

Na wat gepuzzel in de opstelling konden we beginnen met de wedstrijd. Vanaf het begin was het vrij rommelig van beide kanten en werden er veel fouten gemaakt. Ondanks dat Barendrecht iets sterker was werden er nog geen grote kansen gecreëerd, voornamelijk doordat de laatste actie of de laatste pass niet goed was. Ook GHVV probeerde met regelmaat de aanval te zoeken maar waren vooral gevaarlijk door het spelen van lange ballen en doordat we zelf enkele keren slap stonden te verdedigen. Bij de kansen van GHVV kwam Barendrecht wel enkele keren goed weg door goed optreden van de defensie.

Naarmate de 1e helft vorderde werd Barendrecht wel iets sterker en kreeg het ook wat meerdere mogelijkheden om de score te openen. De aanval werd vaak via de zijkanten gezocht en met goede individuele acties en door hard werken werden er verschillende kansen gecreëerd die iedere keer niet afgerond werden. De keeper stond een aantal keer in de weg of het schot werd net geblokt of we waren zelf niet nauwkeurig genoeg en schoten over of naast. De grootste kans was misschien wel voor Jordi. Kevin wist na een goede actie de bal terug te leggen op de geheel vrijstaande Jordi, maar het lukte hem niet om te scoren. Het was helaas niet meer dan een zacht rollertje bij de keeper in zijn handen.

img_0454

In de rust was iedereen het erover eens. Vandaag moeten we hier gewoon winnen. De enige reden dat we hier niet voor stonden was dat we zelf niet goed speelden en heel slordig waren. De 2e helft was er maar 1 opdracht en dat was winnen.

Vanaf het begin van de 2e helft was Barendrecht de bovenliggende partij maar kwam het niet verder dan enkele kansjes. Ondanks dat Barendrecht de bovenliggende partij was gaf het ook achterin steeds meer ruimte weg. Een aantal keren kon GHVV hier goed van profiteren met de lange ballen die zij speelden. Met de snelheid die ze voorin hadden was het lastig te verdedigen en kwamen ze enkele keer vrij voor Wesley te staan die ons op deze momenten keer op keer redde. Veel van deze reddingen waren uiterst goed gekeept en konden we meerdere malen een zwevende Wesley zien vliegen.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging Barendrecht steeds aanvallender spelen om een goal te forceren. Het aantal kansen was aan het groeien en even dachten we op voorsprong te komen. Helaas viel het schot van Kevin op de lat en wist Mark F., die uiterst traag reageerde, de rebound net niet binnen te schieten. Het was duidelijk dat het wachten was op een doelpunt van Barendrecht, al bleef GHVV ook gevaarlijk met hun counters.

Uiteindelijk was het in de 78e minuut Barendrecht dat op voorsprong kwam. Luc werd aan de rechterkant de diepte in gestuurd en dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Met een perfecte voorzet wist hij Kevin te bereiken die de bal goed wist binnen te werken. De opluchting was groot bij de spelers en het altijd aanwezige publiek van Barendrecht.

img_0512

De laatste minuten van de wedstrijd werd er minder risico genomen en probeerde Barendrecht de wedstrijd uit te spelen. Het scorebord stond al een minuut of 5 op minuut 90 toen GHVV nog een vrije trap meekreeg. Dit was gelijk een wijze les voor Dave dat je zulke domme overtredingen niet moet maken, dit was wel heel erg opzichtig. Maar ook deze laatste vrije trap wisten we te overleven en mochten we na een zware wedstrijd weer 3 punten bijschrijven.

Ondanks dat we hebben gewonnen moet er wel gezegd worden dat we vandaag heel slordig waren en dat dit misschien wel onze slechtste wedstrijd van het seizoen was. Misschien had dit ook te maken met het feit dat we ongeduldig werden, omdat het doelpunt maar uitbleef. Het belangrijkste blijft in ieder geval dat we weer 3 punten mogen bijschrijven. Volgende week zijn we vrij en de week daarna zal Vierpolders 2 onze volgende tegenstander zijn.

img_0514

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.