Vierpolders – Barendrecht

Na de vorige wedstrijd met 2-3 verloren te hebben van Vierpolders, mochten we afgelopen zaterdag de return spelen en was iedereen gebrand om dit keer wel een positief resultaat te halen. Op voorhand zag het er allemaal goed uit. Maar liefst 4 wissels en daarbij kwam de langverwachte terugkeer van nieuwe aanwinst Max. Gezien status en verwachtingspatroon mocht deze direct in de basis starten.

Direct vanaf het begin was de wedstrijd enigszins afwachtend van beide kanten. Barendrecht was nog niet echt heel scherp en de passing was alles behalve zuiver wat leidde tot veel onnodig balverlies. De supporters werden de eerste 20 minuten alles behalve verwend maar konden desondanks genieten van een heerlijke winterzon deze ochtend.

 

Niet snel na de aftrap kreeg Barendrecht overigens te kampen met een 1ste tegenvaller. Onze rechterspits Jurgen moest het strijdveld verlaten met een knieblessure en kon de rest van de wedstrijd helaas niet meer spelen. Cornee kwam als frisse kracht in het veld en stond direct zijn mannetje.

Vierpolders werd alsmaar sterker en de verdediging van Barendrecht had moeite met de aanvallende buitenspelers. Waar Wesley met een goeie redding de 1-0 voor Vierpolders eerst nog wist te voorkomen, viel deze goal enkele minuten later alsnog. Mark F. begon een solo op eigen helft en raakte de bal in de voorhoede kwijt. Vierpolders kwam via een snelle counter in een overtal situatie en wist dit goed uit te spelen. De spits wist de bal voor Wesley breed te leggen op zijn inkomende teamgenoot, welke de bal vrij binnen kon schieten. Een enorme domper voor het team van aanvoerder Jordi.

Het is dat Vierpolders in de eerste helft niet scherp genoeg was anders had het al veel meer doelpunten kunnen maken. Een 1 op 1 situatie, een gevaarlijke corner en een afstandsschot dat van richting werd veranderd konden zomaar een doelpunt zijn. Desalniettemin bleef Barendrecht overeind en wist het zo nog kans te maken op een eventuele comeback in de tweede helft.

Toch was er een kwartier voor het verstrijken van de eerste helft nog een grote kans voor Barendrecht. Cornee wist door te breken en kwam in vrije positie voor de goal. Helaas wist hij de bal niet goed te raken en schoot hij over. Het was wel duidelijk dat, ook al speelden we niet goed, er wel iets te halen viel.

In de rust werd besproken wat er fout ging en wat er de 2e helft anders moest. We gingen iets anders spelen en daardoor werd Barendrecht direct de bovenliggende partij. Vierpolders kwam er niet uit en Barendrecht wist hier goed van te profiteren. Het was in de 50e minuut Tom die de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Na een goeie actie van Kevin behield hij goed het overzicht en wist hij Tom op maat te bedienen. Tom hoefde enkel nog maar de bal binnen te schieten en deed dit zonder problemen al duurde het volgens de aanwezigen wel een eeuwigheid voor wanneer hij schoot..

Slechts 3 minuten later kon Barendrecht weer juichen. Na een goeie aanval was het Max die de bal van rechts voor het goal wist te brengen. Met een geniale overstap van Cornee, al dan niet bewust, was heel de verdediging verslagen en kon Tom de bal bij de 2e paal binnenschieten en scoorde hij zijn 2e goal van de middag. Zo’n teamspeler als dat hij is vierde hij dit uiteraard alleen…

Direct na de 1-2 was het Vierpolders wat weer gevaarlijk werd. De rechtsbuiten brak goed door en wist de bal binnen het 5 meter gebied te brengen. Na een redding van Wesley en het van de lijn halen van de bal door een verdediger kon de bal uiteindelijk weggeschoten worden. Barendrecht kwam heel goed weg bij dit hectische moment. Dit was wel een waarschuwing voor Barendrecht, aangezien Vierpolders nu weer een stuk aanvallender ging spelen en Barendrecht daardoor werd teruggedrongen. Vierpolders werd hierdoor steeds gevaarlijker en kreeg ook enkele kleine mogelijkheden waaruit zij nog niet wisten te scoren.

Helaas was het na 67 minuten spelen toch raak voor Vierpolders. Waar Wesley vorige keer dacht mee te kunnen voetballen dacht hij deze keer een hard schot klem te kunnen pakken. Helaas pakte dit anders uit en viel de bal voor de voeten van de ingelopen spits. De spits wist dit buitenkansje eenvoudig om te zetten in de gelijkmaker waardoor Barendrecht weer op 2-2 stond.

Vierpolders rook bloed en bleef de aanval zoeken waar Barendrecht veel moeite mee had. We probeerden nu voornamelijk via de counter toe te slaan al bleef dit ook lastig omdat we de vrije man niet meer goed konden vinden. Het was met name Vierpolders wat gevaarlijk werd door middel van afstandsschoten. Het laatste kwartier van de wedstrijd hebben ze wel een stuk of 6 keer mogen aanleggen van een meter of 20 waardoor Barendrecht ook onder druk bleef staan.

Het was 10 minuten voor tijd Barendrecht wat het gevaarlijkst werd. Mark F. wist na een goede actie voor het doel van Vierpolders te komen. Helaas zag hij zijn schot op de paal belanden. De bal kwam nog wel bij Jordi terecht die voor eigen succes ging en ook niet wist te scoren. In principe was de bedoeling van de aanvoerder goed alleen wanneer een speler op de penalty stip staat met zoveel vrijheid is het misschien goed eens om je heen te kijken.

Na deze aanval was Vierpolders weer de bovenliggende partij en 5 minuten voor tijd viel dan ook de 3-2 voor Vierpolders. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven richting de 2e paal. Daar stond iemand geheel vrij, Dimitri was op dat moment erg druk, die hem terug kon koppen op de geheel vrijstaande spits. Deze schoot de bal zonder twijfel binnen en besliste hiermee direct de wedstrijd. Barendrecht probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren maar dit leverde niks meer op.

Ook vandaag was het niet nodig om te verliezen. Ondanks deze nederlaag was het hoogtepunt de terugkeer van Max die direct weer 90 minuten heeft gespeeld. Aankomende zaterdag wacht de wedstrijd tegen SCO’63 en dan zal Barendrecht er weer alles aan doen om de 3 punten binnen te halen. Een degradatie topper aan de Bongerd moet genoeg motivatie zijn voor de overwinning!
Tot zaterdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.