BVV Barendrecht – SCO 63

Afgelopen zaterdag speelde Barendrecht 9 alweer haar voorlaatste wedstrijd van dit jaar. We mochten het opnemen tegen SCO’63. Na een hoop geregel hadden we gelukkig een scheidsrechter die rond half 3 aanwezig zou kunnen zijn. Dit was uiteraard niet allemaal zonder slag of stoot want hierdoor moest de wedstrijd een half uur worden uitgesteld. Nogmaals dank aan de tegenstander voor het begrip en de medewerking. Toch liep niet alles even vlekkeloos. Helaas was er om half 3 namelijk helemaal geen scheidsrechter op het veld en i.v.m. het ontbreken van lichtmasten was het Patrick die vrijwillig en vol enthousiasme de wedstrijd als scheidsrechter begon. Leuk detail is dat de eigenlijke scheidsrechter helaas te laat was vanwege de hoeveelheid nog te verwerken administratie van zijn vorige wedstrijd. Waarschijnlijk had hij zoveel kaarten gegeven dat hij het zelf niet meer kon bolwerken. Dit was dus alles behalve gunstig voor het fysieke degradatie spel dat de mannen onder leiding van trainer Kelvin wilde gaan spelen deze middag.

Het was voor beide teams een belangrijke wedstrijd om mee te kunnen blijven doen in de grote middenmoot van de competitie. Verlies zou echter de nodige degradatie zorgen brengen bij een van beide teams. Er moest dan ook gewonnen worden waardoor de mannen van Barendrecht gemotiveerd het veld betraden.

Barendrecht begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al vrij snel enkele corners. In de 6e minuut was het wederom een corner waar de 1-0 uit gescoord werd. De corner werd in 1e instantie weggewerkt door een speler van SCO en kwam op de rand 16 voor de voeten van Kevin. Kevin raakte de bal niet goed en deze viel na een kluts voor de voeten van Max. Hij bleef koelbloedig en liet in zijn 2e wedstrijd direct zien van waarde te zijn voor dit team.

Na de 1-0 ging de wedstrijd redelijk gelijk op. SCO’63 had wat meer balbezit maar creëerde op dat moment nog niet heel veel kansen. De verdediging bestaande uit Psycho, Kevin, Dimitri en Dave gaven weinig tot niks weg waardoor Barendrecht met vertrouwen kon blijven spelen.

Na ongeveer een kwartier spelen begon SCO’63 wel wat meer kansen te krijgen. Onze keeper nam vandaag geen enkele risico en stompte elke bal die bij hem in de buurt kwam weg. Dit zorgde voor de nodige lachwekkende situaties en leidde tot een stormloop van het aantal corners. SCO’63 kreeg zeker 6 corners achter elkaar waar het continu gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk liep dit met een sisser af na een schot dat vlak voorlangs gingen liep alles met een sisser af voor ons.

De 22 spelers waren de scheidsrechter op dat moment zo zat dat er niets anders op zat dan een echte scheidsrechter te laten fluiten. Het was voor iedereen beter dat er iemand floot die de regels wel snapte waardoor Patrick werd vervangen. Zoals dat enkel en alleen bij amateurvoetbal kan liep de ene scheidsrechter het veld uit, kwam de andere erin en kon de wedstrijd weer gewoon hervat worden. .

Aangezien Barendrecht wat meer controle over de wedstrijd kreeg, kwamen daar ook de grotere kansen. De 2-0 hing in de lucht en het was uiteindelijk Luc die de 2-0 had moeten maken. Helaas was zijn subtiele voetbeweging, een schot kon je het niet noemen, niet voldoende om te scoren. Hij plaatste de bal op een meter of 4 van de goal, langs de verkeerde kant van de paal. De genade klap werd dus nog altijd niet uitgedeeld door Barendrecht.

Barendrecht kwam de 1e helft niet meer in de problemen en zo was de ruststand 1-0. In de rust kon iedereen tevreden zijn over hoe de wedstrijd tot nu toe verliep. Het enige minpunt was dat we onszelf niet hadden beloont met een grotere voorsprong.

De 2e helft was de wedstrijd een stuk meer open dan de 1e helft. Dit kwam voornamelijk doordat SCO’63 de aanval zocht om de gelijkmaker te maken en hierdoor ook veel ruimte weggaf.De ploeg uit Spijkenisse ging met vier man voorin spelen waardoor Barendrecht vaak achterin 1 op 1 kwam te staan. Barendrecht kreeg hierdoor ook, zeker in de omschakeling, veel ruimte om te voetballen en creëerde ook veel kansen.

In het begin van de 2e helft was het SCO’63 wat de meeste kansen/mogelijkheden kreeg. Barendrecht kwam al vrij snel goed weg nadat de bezoekers de bal rakelings naast schoten. Zoals gezegd werd Barendrecht regelmatig gevaarlijk in de omschakeling echter wist men hier niet voldoende van te profiteren. Buiten enkele kleinere kansen en wat corners wist Barendrecht niet te komen waardoor het lang spannend bleef in de wedstrijd.

Het was vervolgens SCO weer die het voortouw nam en heel dicht bij een doelpunt kwam. Zo raakte het in eerste instantie de paal en vervolgens ook nog de lat. Na deze ‘’waarschuwing’’ begon Barendrecht de wedstrijd weer meer naar zich toe te trekken. Barendrecht kreeg meer een meer ruimte en zocht daardoor vaak de flanken om gevaarlijk te worden. Ook nu werden de kansen niet voldoende uitgespeeld of was de laatste pass niet goed genoeg. Tom had een grote kans op 2-0, na een goeie pass van Mark F, maar zag de bal over zijn voet heen stuiten. Verder kreeg Barendrecht nog een mogelijkheid om een 5-tegen-2 situatie uit te spelen maar ook dit ging niet goed, waardoor er zelfs niet eens geschoten kon worden op goal. Ondanks dat Barendrecht beter was, moest het blijven opletten omdat SCO ook nog steeds vol voor de gelijkmaker ging.

Toch was het Barendrecht dat na 76 eindelijk op 2-0 wist te komen. Het was Tommy die een vrije trap mocht nemen en deze het strafschopgebied in schoot. Na een kluts kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Tom die hem eenvoudig kon binnen schieten. Het leek er alleen wel op dat niemand blij was met de 2-0. Er was amper blijdschap, al kan het ook liggen aan het feit dat Tom scoorde en dat niemand hem dit gunde.

Na de 2-0 bleef Barendrecht de betere partij en het was 5 minuten later Mark V. die de eindstand op 3-0 bepaalde. Mark V. zette de aanval zelf op en wist na een goeie 1-2 met Mark F. vrij voor de keeper te komen. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard binnen. Na de goal was iedereen wel blij en werd kwam iedereen Mark feliciteren met zijn goal. Als ik dit zo schrijf besef ik dat het minder juichen bij de 2-0 inderdaad aan Tom moet liggen, ik kan er geen andere reden voor verzinnen.

Na de 3-0 kregen beide partijen nog enkele kansen. SCO wist nog 2 maal de lat te raken en het was Kevin die nog 3 keer op goal kon schieten. Het is jammer dat Kevin alle 3 de ballen vrij nonchalant inschoot anders had er een grotere uitslag in kunnen zitten.

Leuk detail overigens van de wedstrijd is de vermeende omhaal poging van Tom of Jaap. De zwaarste jongen van het elftal zag de bal vanuit de lucht iets achter zich komen en twijfelde geen moment. De poging tot omhaal die volgde werd ontvangen door allen aanwezigen met een hard gelach. Zelfs bij de tegenstanders kon men een lach niet onderdrukken…..

Al met al was het een leuke wedstrijd om naar te kijken en als beide teams scherp waren geweest voor de goal had het misschien wel 9-5 kunnen worden. Uiteindelijk is een 3-0 overwinning meer dan prima en zijn de 3 punten meer dan welkom na wat mindere resultaten de laatste weken. Het bleef nog lang gezellig in de kleedkamer en in de kantine maakte onze welbekende PJ er nog een mooi feestje van.

In de kantine werd er door iemand overigens nog wel wat aangehaald over Mark F. De opmerking was dat Mark in het verleden er een stuk fitter en meer afgetraind uitzag. Het is wel vervelend maar er begint wel een patroon in te komen dat buitenstaanders dit continue opvalt. De desbetreffende persoon wilde graag anoniem blijven, en het is aan Mark of hij iets gaat doen met deze opmerkingen.

Tot volgende week!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.