BVV Barendrecht – Jonge Spartaan

Afgelopen zaterdag was het alweer de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voordat we aan onze welverdiende winterstop mochten beginnen. De laatste speeldag betrof een inhaal wedstrijd tegen De Jonge Spartaan 2, wederom een selectie-elftal. Omdat Michiel dit jaar toch ook een keer positief in het wedstrijdverslag wilde komen had hij voor deze week een scheidsrechter geregeld. Michiel, namens iedereen, heel erg bedankt, ga zo door!

Tijdens het schrijven van een wedstrijd verslag vraag je je soms wel eens af waar je het eigenlijk voor doet. Wie leest deze onzin en vooral wat voor plezier haal je er zelf uit. De reacties zijn vaak leuk, de anekdotes des te leuker. Echter gaat er wel veel tijd in zitten die voornamelijk de baas moet betalen! Deze week waren we van mening dat we het verslag van afgelopen weekend beter niet konden schrijven. Niet omdat er geen leuke anekdotes waren maar meer uit zelf bescherming en uit respect voor Jonge Spartaan 2. Man man man wat hebben wij om jullie gelachen zeg!

Dat het niets zou worden die middag was al vrij snel duidelijk. De Jonge Spartaan had 6! begeleiders bij zich zichtbaar aan hun blauwe Arsene Wenger jassen. De warming up die gedaan werd door de mannen leek alsof ze de Champions League wedstrijd tegen het altijd gevaarlijke FK Rostov moesten spelen. De trainer, niet te vergelijken met de kleine generaal, zat er bovenop en zette de boel gelijk op scherp, want ja het is toch Barendrecht 9 en die counter moet onschadelijk gemaakt worden.

De 1e minuten van de wedstrijd was redelijk gelijkwaardig. Beide teams probeerden te voetballen al kwam Barendrecht niet in de buurt van de goal van de tegenstander.

Na een minuut of 10 spelen was het De Jonge Spartaan wat een 1e waarschuwing gaf aan Barendrecht. Met een goed schot wisten zij de lat boven Wesley te raken. Niet veel later kregen ze nog een kans die ze net voorlangs schoten. Barendrecht kwam moeilijk onder de druk uit en kon enkel maar verdedigen.

Het was uiteindelijk in de 16e minuut de linksbuiten van De Jonge Spartaan die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Met een beetje geluk kreeg hij de bal uiteindelijk mee en kon hij de 16 meter inlopen. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal hard binnen bij de 1e paal.

Bijna direct na de 0-1 was het wederom de lat die de bezoekers van het scoren afhield. Gelukkig bleef het hierdoor voorlopig bij 0-1 en was de score nog niet hoger uitgevallen.

Na een minuut of 20 was het Wesley die helaas geblesseerd uitviel en hierdoor mocht Patrick de handschoenen weer aantrekken. Dat dit het vertrouwen van het team niet goed deed bleek al snel. Het was Mark F. die zich niet kon beheersen en de bal bewust in eigen goal schoot waardoor De Jonge Spartaan op een 0-2 voorsprong kon komen.

Slechts 2 minuten na de 0-2 viel ook de 0-3 al. Ditmaal kon de linksbuiten weer het 16-meter gebied inlopen en liet hij de keeper kansloos door de bal hard in de verre hoek binnen te schieten. Zo was de wedstrijd binnen enkele minuten eigenlijk al gespeeld en kregen de bezoekers steeds meer vertrouwen. Zeker nadat Dave ook nog eens een gele kaart pakte doordat hij iets? te laat was met een tackle op zijn tegenstander.

Het werd vlak voor de rust zelfs nog erger toen De Jonge Spartaan de 0-4 wist te maken. Na een klutssituatie waarbij 3 man van Barendrecht de bal niet weg kregen, was het de aanvoerder van de bezoekers die simpel de bal binnen kon schieten.

Man man man wat een lachwekkende eerste helft. Lag het nou aan ons zelf of hadden de mannen van Jonge Spartaan allemaal een red bull van de druk coachende trainer gekregen zo vlak voor de wedstrijd? Al met al was het een belachelijke vertoning van het zowel slecht spelende Barendrecht als het ineens goed kunnen voetballend Jonge Spartaan. De 1 zei 5 spelers en de andere zei dat er 6 spelers van het eerste aanwezig waren die middag. Is toch derde klasse, is toch een stuk beter dan ons weetje!

In de rust was het duidelijk dat we deze wedstrijd niet konden en zouden gaan winnen. Er restte ons niets anders dan de schade te beperken en de score proberen dragelijker te maken.

Ondanks de achterstand begon Barendrecht redelijk goed aan de 2e helft. De Jonge Spartaan werd wat meer teruggedrongen en Barendrecht kreeg wat meer mogelijkheden dan in de 1e helft. Toch lukte het Barendrecht niet om tot scoren te komen. Omdat Barendrecht ook wat aanvallender ging spelen kreeg de Jonge Spartaan meer en meer ruimte. Door goed verdedigen en onzorgvuldigheid van de aanvallers wisten zij ook niet tot scoren te komen.

Uiteindelijk was het in minuut 66 wederom De Jonge Spartaan die wist te scoren. Ditmaal was het de rechtsbuiten van de bezoekers die de bal in de verre hoek goed binnenschoot.

De rest van de wedstrijd was Barendrecht niet meer bij machte om een goal te maken en was het 10 minuten voor tijd De Jonge Spartaan die de eindstand op 0-6 bepaalde. Verder wist Max nog een gele kaart te pakken en was het de trainer van De Jonge Spartaan die dacht dat hij Guardiola was. Hij vond het nodig om bij deze stand nog boos te worden op onze grensrechter omdat hij zogenaamd een uitbal niet gaf. Toen er vervolgens wat van gezegd werd door onze spelers en supporters wist hij hen ook nog uit te maken voor mafkees en nog meer van dat soort termen. Maar wij zijn niet kleinzerig of boos hoor! Wij willen de beste man gewoon feliciteren met zijn overwinning op Barendrecht 9. Kan je er maar mooi bijschrijven!

Excuses voor het cynisme, excuses voor het recht door zee verhaal. Zo zijn wij bij Barendrecht 9, zo zien wij dat! Je hoeft tegen ons niet een gedeelte van je eerste elftal op te stellen hoor. Je kan van te voren ook gewoon bellen. Wij geven die punten maar al te graag aan jullie om vervolgens een feestje te bouwen in de kleedkamer. Want zeg nou toch eerlijk? Op deze manier wil je in de vierde klasse toch niet winnen zeker?

Voor nu rest ons niets anders dan te gaan genieten van de altijd leuke feestdagen en wensen wij iedereen fijne dagen en een mooi 2017! Tot volgend jaar, tot langs de lijn!

 

BVV Barendrecht 9

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.