SCO’63 en Jonge Spartaan in een notendop

De kou die doet wat met mensen en zo besloot de Vliegendekeeper eens de zon op te zoeken voor een kleine drie weken. Betekende geen Feyenoord, geen amateurvoetbal en dus ook geen verslagen. Niet dat ik ze alleen schrijf hoor, het grootste werk wordt gedaan door onze aanvoerder die zoals altijd graag binnen als buiten het veld de touwtjes in handen wilt hebben. We speelden in deze weken twee belangrijke wedstrijden. De eerste was tegen het lager geplaatste SCO’63 en de tweede wedstrijd was tegen De Jonge Spartaan die u wellicht nog wel kent van de verhalen.

SCO’63 stond als eerste na de winterstop op het programma. Een bezoek aan het pittoreske Spijkenisse met een door de aanvoerder van te voren uitgestippelde route zorgde voor de nodige vertraging. Pas 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd kwamen wij aan en zagen dat de thuisploeg inmiddels was begonnen met een pittige warming up. Dit beloofde wat voor de wedstrijd.

De eerste wedstrijd tegen SCO’63 won de ploeg onder leiding van trainer Kelvin met 3-0. Dit keer zou het anders zijn in verband met blessures en afwezigen. Concentratie en strijd werden geëist en waren ook direct aanwezig tijdens het begin van de wedstrijd. SCO’63 had de bal nog niet over de middenlijn gespeeld of het stond al 1-0 door onze top spits Kevin. SCO’63 ging direct wat meer naar voren spelen en scoorde ook de 1-1. Echter waren zowel de grensrechter als de scheidsrechter niet oplettend genoeg. Keeper van dienst die dag zag de bal wel degelijk over de lijn gaan maar het doelpunt werd niet goed gekeurd. Barendrecht was gewaarschuwd, SCO was genaaid!

Het moment van de bal wel of niet over de lijn bleek achteraf de definitieve doorslag voor een overwinning van BVV Barendrecht. 10 minuten voor tijd was het een geweldige combinatie tussen Max en Kevin die zorgde voor de 0-2. Vooral de bal achter het standbeen van Kevin was fenomenaal waarna Max koelbloedig afrondde. Vlak voor rust gooide Barendrecht definitief de deur dicht. Dave schoot van 20 a 25 meter de bal vanuit een vrije trap in de bovenhoek. 3-0 bij rust na een erg goede eerste helft.

In de 2de helft ging SCO’63 nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar bleek het niet opgewassen tegen de mannen van Barendrecht 9 vandaag.  Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft was het weer Barendrecht die de overhand kregen. Wederom waren het Kevin en Max die wisten te scoren. Daarnaast wist ook Luc met een goed schot in de korte hoek de keeper van SCO’63 te passeren.  Barendrecht had deze wedstrijd rustig aan met 0-6 uit moeten spelen maar kreeg toch nog een tegentreffer te verwerken. SCO’63 schoot de bal in de verre hoek waarmee de eindstand van 1-6 op het scoreboard kwam. Belangrijke punten en een uiterst mooie overwinning van de mannen van BVV Barendrecht 9 deze middag.

Nog niet bijgekomen van de overwinning in Spijkenisse mochten we een week later alweer vroeg richting de Jonge Spartaan. Niet bepaald de dichtstbijzijnde club in de competitie laten we maar zeggen.  Daarentegen hadden wij er van Barendrecht ontzettend veel zin in om te spelen tegen deze grootmacht. Weet u het nog? De begeleiding van zes trainers in de Arsene Wenger jassen? Of de gratis voetballes die wij als Barendrecht kregen die middag? Zo ja, dan begrijpt u waarom wij er zin in hadden. Zo niet, zou ik zeggen lees bijgaande link nog eens. Het zal u niet vervelen.

Terug naar de wedstrijd dan. Ze hadden ons echt gras beloofd en echt gras hebben we gekregen. Op het hoofdveld nog wel nota bene. Toch bleken er kansen te liggen daar er toch maar weinig oude ‘’bekende’’ op het veld stonden. Op de trainer na dan overigens, even fanatiek als altijd!

Toch was er weer iets moois te melden vanaf Sportpark Spartacus te Middelharnis. De tegenstander deed namelijk haar warming up op een afgelegen veld. Waarschijnlijk mochten de mannen van Barendrecht niet zien wat de tegenstander voor tactisch plan hadden. Wij hadden overigens vandaag 12 man, een uiterst goed aantal voor deze wedstrijd.

We waren niet kansloos vandaag, sterker nog we voetbalde een stuk beter dan de eerste wedstrijd. Toch was de Jonge Spartaan over het algemeen sterker in de wedstrijd en was het Barendrecht, dat er maar moeilijk uit kwam. Barendrecht had nog een aantal mogelijkheden maar het ontbrak uiteindelijk aan de eind pass.  Ontzettend jammer en zo gingen beide ploegen met de stand van 0-0 rusten.

In de tweede helft was het speelbeeld veelal hetzelfde. De Jonge Spartaan had meer balbezit maar was zeker niet gevaarlijker. Luc F, zit blijkbaar in de familie, kreeg een gele kaart waardoor het voor Barendrecht een stuk moeilijker voetballen werd.  Barendrecht overleefde echter en met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd te eindigen in een bloedeloze 0-0. Toch trok uiteindelijk de Jonge Spartaan aan het langste eind. Door eigen balverlies en een ongelukkig eigendoelpunt kwam Barendrecht op een 1-0 achterstand. Ontzettend zuur voor de mannen van 9.
Barendrecht probeerde de gelijkmaker nog te forceren maar kwam helaas niet tot scoren. Uiteindelijk belande een van richting veranderende bal in het doel van Barendrecht. Luc V deed er nog alles aan om met een omhaal de bal uit het doel te halen maar het was helaas onmogelijk deze te houden. 0-2 was de stand op het scoreboard en dat bleef het ook. Een zure nederlaag waar een gelijkspel voor handen lag.

Verder gaan we het niet meer doen, dat schrijven over de Jonge Spartaan. Er werd diverse malen gezegd ‘’ o, dan gaan jullie natuurlijk weer over ons schrijven ’’ maar nee, dat doen we verder niet meer. We laten het voor wat het was. Jullie de punten, wij de verhalen.  Maak er nog wat moois van de resterende wedstrijden. En vergeet niet dat amateurvoetbal een plezier moet zijn. Dat moeten we koesteren, allemaal!

Bedankt trouwe lezers! Op naar Hellevoetsluis thuis…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.