Barendrecht – Hellevoetsluis

Bayern München, Chelsea, Juventus, Real Madrid en Hellevoetsluis 4. Een rijtje met grote Europese namen. Wij horen jullie denken. Wat in vredesnaam doet Hellevoetsluis 4 in dit rijtje thuis? Eigenlijk is het heel simpel. Alle clubs gaan kampioen worden dit seizoen. Hellevoetsluis is daarvan nog wel het meest zeker. Al moet ik zeggen dat ze er zelf nog de twijfels over hebben getuige de vraag of wij van Vlotbrug kunnen winnen. Net alsof het dit jaar vanzelfsprekend is dat wij van iemand punten gaan afpakken? In deze competitie kan namelijk iedereen van iedereen winnen. Toch zijn er twee ploegen die hierin nogal constant zijn te weten GHVV en Hellevoetsluis. Waar GHVV er wekelijks voor zorgt dat er verloren wordt is het Hellevoetsluis die tot dusver alles hebben gewonnen. Voor Barendrecht wat dat betreft een ontzettend grote uitdaging in hun thuiswedstrijd tegen de koploper.

Overigens schrijven wij dit verslag alles behalve ontspannen op dit moment. Afgelopen weekend werden wij namelijk voor de wedstrijd meerdere malen aangesproken over onze verslagen. ‘Schrijven jullie nog wel een verslag deze week’ en ‘we hebben genoten van jullie Jonge Spartaan verslag’ werden veelvoudig genoemd. Extra lezers deze week dus moeten wij ook weer extra ons best gaan doen.

Terug naar de wedstrijd dan. Het beloofde voor Barendrecht dus een zware wedstrijd te worden. Zeker als je kijkt dat het lijstje van afwezigen weer extreem was. Kevin, Mark V., Jordi, Jurgen, Mark F en Tom. Vooral over die laatste twee werd getwijfeld. Het leek er namelijk op dat hun afwezigheid alles te maken had met deze moeilijke tegenstander. Het was overigens al weer de tweede wedstrijd van dit seizoen tegen Hellevoetsluis. De eerste werd met 3-2 verloren maar daar hadden wij ook pech. Dave kwam het veld in, kreeg geel en ineens stonden wij met 3-1 achter. Nog altijd is vooral onze Royske daar allerminst over te spreken.

De wedstrijd stond vandaag onder leiding van een onbekende scheidsrechter. Voor het luttele bedrag van 25 euro wilde hij ons wel fluiten. Nou mensen, dat hebben wij geweten! Je betaalt een scheidsrechter van te voren en dan verwacht je daar wat voor terug. Allerminst floot die in ons voordeel wat laat zien dat matchfixing op het lagere amateurvoetbal vrijwel is uitgestorven. Erg jammer wat ons betreft……

Al vanaf de aftrap waren de verhoudingen redelijk duidelijk. Hellevoetsluis had veel balbezit en probeerde zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Barendrecht had, geheel logisch, minder balbezit maar probeerde met snelle counters gevaarlijk te worden. Dit lukte af en toe best aardig met de snelheid van Roy en Cornee. Daarnaast stond ook Luc nog voorin, die de laatste weken op de training en tijdens wedstrijden in bloedvorm is.

Ondanks dat Hellevoetsluis het betere van het spel had, hadden zij veel moeite om echt gevaarlijk te worden. Onze verdediging stond goed en de middenvelders en aanvallers verdedigde goed mee wat uiteraard alles te maken had met de afwezigheid van Tom. Dat de tactiek van Barendrecht goed werkte bleek na ongeveer een kwartier spelen. Het was namelijk Barendrecht die op een 1-0 voorsprong kwam. Na een goede omschakeling was het Max die de bal aangespeeld kreeg rond het 16-meter en met een goed schot de doelman wat te doen gaf. De doelman pakte de bal in 1e instantie maar liet deze los, waarna Cornee er razendsnel bij was en de bal kon binnenschieten. Hiermee maakte Cornee zijn naam weer waar, door in een belangrijke wedstrijd te scoren. Uiteraard deelde hij zijn vreugde weer met de aanwezige supporters langs de kant.

 

Na de goal ging het spel weer verder waar het gebleven was, Hellevoetsluis zocht de aanval en Barendrecht probeerde te counteren. Het lijkt eentonig en vervelend wanneer de parkeer de bus tactiek wordt gehanteerd maar als je niet anders kan vanwege de sterkte van de tegenstander dan moet je genoegen nemen met deze tactiek. Het duurde slechts 10 minuten helaas voordat Hellevoetsluis de gelijkmaker binnen kon schuiven. Na een betaald voetbal waardig stift balletje van de verdedigende middenvelder viel de bal precies tussen Patrick en Wesley in. Helaas was de spits sneller bij de bal waardoor hij de bal eenvoudig kon binnenschieten en daarmee de stand weer gelijk kon trekken.

Ondanks deze tegenvaller was er nog steeds niets aan de hand voor Barendrecht. Sterker nog, we begonnen zelfs iets beter te voetballen waardoor we ook wat dreigender werden. Helaas konden we hier niet van profiteren. Vlak voor rust was er nog wel een mogelijkheid voor Barendrecht. Na een harde tackle op Martin, die overigens niet bestraft werd met een kaart, kreeg Barendrecht een vrije trap op een meter of 40 van de goal. Patrick nam de vrije trap iets te scherp waardoor niemand van Barendrecht erbij kon komen. Toch had de keeper de nodige moeite met deze bal. Was het nou gewoon onkunde of was het een slechte interpretatie van oud Colombia keeper Higuita? Wij weten het nog steeds niet maar het leek er allerminst goed uit te zien. Uiteindelijk was het geen doelpunt en mocht de keeper van groot geluk spreken.

In de rust konden we tevreden terugkijken op de 1e helft. Ondanks dat Hellevoetsluis een stuk sterker was en het meeste balbezit had, stond onze verdediging goed en gaven wij niet veel weg. Er werd ook afgesproken om zo te blijven spelen en te loeren op de counter. Die ene kans zou gaan komen en met de goed staande verdediging was daar alle vertrouwen op een goed resultaat.

Hellevoetsluis had overigens wel een opvallende aanpassing gedaan de tweede helft. Zo kwam stormram Jos er in bij de mannen van Hellevoetsluis. Voor ons een groot onbekende maar gezien het gejuich na een door hem genomen aftrap bleek een groot man in het veld te zijn gekomen! Alle hens aan dek dus voor de mannen van Barendrecht.

Het strijdplan van Barendrecht kon overigens al binnen 2 minuten de prullenbak in. Barendrecht kreeg namelijk weer eens te maken met de gevolgen van Dimitri zijn overtollige alcohol gebruik op de vrijdag avond. Door een gebrek aan concentratie ging hij weer als een volleyballer richting de bal wat resulteerde in een strafschop. Dag strijdplan, dag wedstrijd!

6 van de 11 strafschoppen werden dit jaar gepakt door Wesley. Hij was zelfs verantwoordelijk voor een verandering op het strafschoppen lijstje van Hellevoetsluis daar hij eerder dit jaar een strafschop van Hellevoet wist te pakken.Deze speler mag hem dan ook logischerwijs niet meer nemen. Wesley was dan ook uiterst zeker van zijn zaak om deze ook te gaan pakken. Deze penalty was echter onhoudbaar ingeschoten en resulteerde in een snelle 1-2 voor Hellevoetsluis.

Barendrecht stond nu voor een hele moeilijke opgave gezien de kwaliteiten van Hellevoetsluis. Ondanks deze tegenslag probeerde Barendrecht er wel het beste van te maken, al veranderde het spelbeeld niet heel veel ten opzichte van de 1e helft. Hellevoetsluis bleef goed voetballen en bleef ook het meest dreigend. Naarmate de 2e helft vorderde probeerde Barendrecht wat meer de lange bal te spelen en op die manier wat gevaarlijker te worden. Naast de goal had Cornee nog een hoogtepunt deze wedstrijd. Bij een diepe bal stuiterde de bal hoog op en dacht Cornee even dat hij aan het volleyballen was op de Copa Cabana. Met een subtiele beweging sloeg hij de bal langs de verdediger. Tot ieders verbazing floot de scheidrechter deze actie helaas af en werd Cornee direct gewisseld. Het was het laatste hoogtepuntje van Cornee die middag.

Ondanks dat Hellevoetsluis nog steeds de betere ploeg was begon Barendrecht wel sterker te worden. Om tot een resultaat te kunnen komen moest er meer aangevallen worden. Uiteindelijk kreeg Barendrecht hiervoor de beloning in de vorm van een penalty. Het was Pim die op rechts goed doorkwam en in het strafschopgebied een licht duwtje kreeg. Of dit voldoende was voor een penalty valt te betwijfelen maar de scheidsrechter legde hem wel op de stip. Zo zie je maar dat die 25 euro toch nog van toepassing was gekomen! Patrick schoot de bal in de hoek en bracht de score op 2-2 waardoor de wedstrijd weer opnieuw kon beginnen.

Na de 2-2 leek het even of Barendrecht vleugels kreeg en of Hellevoetsluis niet meer wist wat het moest doen. Er ontstond ook een beetje paniek en zelfs irritatie bij de koploper. Wesley en Dave werden veelvuldig gewaarschuwd dat tijdrekken bij achterballen of uittrappen geen zin had. Alsof wij dat moedwillig deden? Sorry hoor maar ook onze conditie wordt met de week minder.

De 1e 5 a 10 minuten na de gelijkmaker was het Barendrecht wat het initiatief nam en een aantal mogelijkheden en kansen creëerde. Helaas konden we de 3-2 niet maken en het laatste kwartier kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van Hellevoetsluis. Barendrecht raakte wat vermoeider en probeerde met man en macht de 2-2 te verdedigen. Het vertrouwen groeide met de minuut aangezien Hellevoetsluis steeds slordiger werd richting het einde van de wedstrijd. Heel even dacht Barendrecht nog wel aan een 3-2 voorsprong. Het was Max die met een prima solo vanaf de middenlijn kon doorlopen richting het strafschopgebied. Op het moment dat hij Arjan alleen voor de goal wilde zetten was het een verdediger die er net met een been tussen kon zitten.

Ondanks dat Wesley nog tot twee maal toe een 1 op 1 kom keren was het toch uiteindelijk Hellevoetsluis die het doelpunt wist te maken. Via een mooie aanval door het centrum kwam de man die de aanval opzette alleen voor de keeper te staan. Hij bleef heel rustig en wist de 2-3 binnen te schieten. Dat dit een hele belangrijke en zwaarbevochten goal was bleek wel uit de manier van juichen. Er klonk een grote opluchting bij de mannen van Hellevoetsluis.

Barendrecht ging de laatste paar minuten alles of niets spelen. Dave kwam er als extra spits bij en alle ballen werden lang gespeeld. Uiteindelijk scoorde Max ook de 3-3. Helaas bleek het buitenspel te zijn waardoor dit feest niet doorging. Wederom werd het duidelijk dat de 25 euro niet heeft geholpen! Niet veel later kreeg Barendrecht nog een laatste mogelijkheid met een corner. Wesley was al onderweg vanaf zijn eigen goal. Helaas bleek de scheidsrechter dit niet helemaal goed aan te geven en was het een achterbal. Waar iedereen van Barendrecht al voorin stond, was het de keeper van Hellevoetsluis die de achterbal snel richting de spits schoot. Patrick probeerde nog om de bal weg te koppen maar raakte hem niet goed waardoor de spits alleen kon doorlopen richting de goal. Door een mooi lobje wist hij Wesley te passeren en zo de 2-4 eindstand op het bord te zetten.

Ondanks dat we verloren hebben mogen we onszelf wel een compliment geven. Met een verre van compleet team heeft iedereen deze wedstrijd alles gegeven en hard gewerkt om tot een resultaat te komen. Tot 5 minuten voor tijd stond de 2-2 nog op het bord en was een goed resultaat zeker haalbaar. Helaas was Hellevoetsluis kwalitatief gewoon beter en wisten zij deze wedstrijd nog te winnen. Bij deze willen wij dan ook Hellevoetsluis alvast feliciteren met het aanstaande kampioenschap. Wij denken dat wij tevreden mogen zijn over onze vertoning dit jaar tegen Hellevoetsluis. Ondanks de verloren partijen hebben wij elke keer alles gegeven wat in onze mogelijkheden lag.

Aankomende zaterdag zijn we vrij en die week daarna mogen we op bezoek bij Rockanje. Dan zullen we weer vol voor de 3 punten gaan. Tot dan fans!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.