BVV Barendrecht – GHVV’13

Afgelopen zaterdag mocht Barendrecht 9 eindelijk weer spelen. Het was alweer drie weken geleden dat de mannen van Hellevoetsluis op bezoek waren geweest en wij een lekker potje konden voetballen. Vandaag was het dan weer zover en kwam GHVV’13 op bezoek op sportpark de Bongerd. Als ik denk aan GHVV’13 dan gaan mijn gedachten terug naar het voetbal jaar 2005/2006. RBC Roosendaal, helaas niet meer onder ons, had dat seizoen een negatief recordaantal punten. Met in totaal 9 punten, 90 doelpunten tegen en slechts 22 gescoorde doelpunten eindigde de, de club kansloos onderaan. Nog altijd een negatief record, maar toch lijkt daar dit jaar een verandering in te komen. GHVV’13 staat op dit moment eenzaam onderaan, met slechts 1 punt, 5 gescoorde doelpunten en 41 doelpunten tegen lijkt het helemaal nergens op. Ze zijn hard op weg naar een nieuw negatief record. Een record waar RBC maar al te graag van af wil. Nou ik kan je vertellen GHVV’13 gaat het redden. Respect hoor dat je door blijft voetballen in zo’n uitzichtloze situatie. Maar meer dan die 9 punten gaat het niet worden. Een nieuw record is in de maak, een nieuw record gaat er komen!

Over naar de aanloop van de wedstrijd. Wederom geen volledig elftal! Sterker nog, de conditieloze vedette Leon moest weer onder een stof doek vandaan getrokken worden. Dat die overigens niet meer aan z’n conditie heeft gewerkt de afgelopen maanden dat was wel duidelijk. De afwezigen verder: Kevin, Kelvin, Damien, Psycho., Jurgen, Tom, en Luc. Laatst genoemde willen wij even apart benoemen trouwens. Luc moest namelijk lunchen met zijn schoonouders, maar zeg eerlijk; what else you gonna do on a fucking Saturday……….

Op misschien wel het slechtste veld van het hele seizoen mochten we om kwart over 2 aftrappen tegen de nummer laatst van de competitie. En dat op echt gras want dat willen wij graag, Niet op kunstgras maar op echt gras, nee dan krijg je dit. Nou mensen roeptoeters, bedankt! Echt gras is dus ook niet alles laten we maar zeggen. De uitwedstrijd werd overigens met slechts 0-1 gewonnen dus makkelijk denken moesten wij zeker niet gaan doen. De opstelling werd nu dan ook drastisch aangepast. Is het nummer 1 spits Kevin die Down under zit, is het Jaap 99 die het net maar niet weet te vinden, geen goede loopacties heeft, geen inzicht in het spelletje heeft en zo kennen wij nog wel even doorgaan…… Nee vandaag gingen wij starten met Dave in de spits. Ik zal niet zeggen wie zijn idee dit was maar de schrijver is van mening dat diegene een lintje verdiend. Dankzij deze omzetting speelde Barendrecht 9 een stuk beter dan de laatste weken in aanvallend opzicht. Laten we daarnaast ook het loopvermogen aan de zijkanten niet vergeten. Toni links en Cornee rechts gaf ons team een belangrijke boost. Je zou bijna kunnen zeggen dat die gasten zonder training een marathon kunnen lopen……..

De wedstrijd zelf dan. Beide teams begonnen vrij aanvallend waardoor de wedstrijd in het begin aardig op en neer ging. Ondanks de aanvallende intenties waren er voor beide teams niet echt heel grote kansen. Na de beginfase begon Barendrecht de wedstrijd onder controle te krijgen. Ondanks dat voetballen bijna onmogelijk was op dit veld kwamen er steeds meer mogelijkheden. Het was Jordi die op het middenveld een stevig duel won en de bal bij Roy kon bezorgen. Deze zette goed door en wist de bal bij Dave te krijgen. Dat Dave een neusje voor de goal heeft bewees hij gelijk door met de buitenkant van zijn schoen de bal in de verre hoek te schieten. Barendrecht had de snelle voorsprong waar het naar op zoek was.

Na de 1-0 bleven we aanvallen en kregen wij kans na kans. Cornee speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Met zijn continue loopvermogen en zijn uiterst scherpe voorzetten maakte hij het ontzettend lastig voor de tegenstander en bracht hij Barendrecht dichter en dichter bij de 2-0

Die tweede goal viel dan ook niet veel later. Het was Tommy die het overzicht bewaarde en de vrijstaande Patrick aan de zijkant wist te vinden. Zijn voorzet op Dave was niet goed, maar het was Max die achter Dave wist op te duiken en eenvoudig de 2-0 kon binnen schieten. Met deze 2-0 voorsprong zou je verwachten dat Barendrecht wat makkelijker ging voetballen, maar niets was minder waar. GHVV ging vooral de lange bal spelen richting de 2 snelle spitsen wat met enige regelmaat gevaar opleverde. Eerlijk waar, het is dat er een keeper stond! Na ongeveer 20 a 25 minuten was het Leon die zijn rentree mocht maken en direct de nummer 10 positie wist op te eisen. De return of a legend was een feit!

Ongeveer 15 minuten voor de rust wist GHVV wat terug te doen in de wedstrijd. Een snelle aanval waarbij de rechtsbuiten de bal voor de goal trok. Wesley zat er nog met de vingertoppen aan maar de bal wist toch bij een GHVV speler aan te komen. Na een schot op goal was het Cornee die de bal in eerste instantie goed wist te verdedigen en van de lijn wist te halen. Dat Cornee de bal daarna nog met zijn hand weghaalde bleef helaas niemand onopgemerkt en de scheidsrechter wees dan ook naar de stip. Onterecht want zeg toch eerlijk, waar moest Cornee zijn handen anders plaatsen? hahaha! De penalty ging er overigens gewoon in. Ondanks dat Wesley lang bleef wachten was hij toch te laat bij de bal. Totaal onnodig lieten wij de tegenstander terugkomen in de wedstrijd.

Barendrecht schakelde direct na dit doelpunt weer een standje hoger. Vlak voor de rust wist Barendrecht het gat weer naar 2 doelpunten te brengen. Na een goede actie van Max wist hij de bal bij Dave te krijgen. Dave hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen en schoot hiermee de 3-1 tegen de touwen. Een goed moment zo vlak voor de rust en dat gaf de mannen van aanvoerder Patrick wat lucht in de rust.

Na de rust was het eigenlijk een heel andere wedstrijd. GHVV was de betere en Barendrecht had veel moeite om van eigen helft af te komen. We waren slap en hadden iedere keer snel balverlies waardoor GHVV enkele mogelijkheden en kansen kreeg. Gelukkig wisten zij hier geen gebruik van te maken en kwam Barendrecht beetje bij beetje weer in de wedstrijd. Via enkele counters werden we weer wat gevaarlijker en was het zelfs Leon die een mogelijkheid had gekregen om te schieten. Helaas was bij hem alle kracht weg na 3 kwartier voetballen, waardoor hij een publiekswissel kreeg. Onder luid applaus werd hij van het veld gedragen, wat was deze jongen diep gegaan vandaag zeg!

20 minuten voor tijd liet Barendrecht weer van zich horen. Na een prima pass van Jordi was het Dave die zijn 3e goal van de middag maakte. Dave werd vrijgespeeld door Jordi en stond direct voor de keeper. Met een goed schot wist hij de keeper te passeren. Achteraf bleek dit niet zo gemakkelijk te zijn als dat het leek. De keeper van GHVV scheen namelijk jarenlang hoofdklasse gekeept te hebben en dat al op zijn 19 de jaar!

Na de 4-1 bleef Barendrecht kansen krijgen maar wisten we niet meer te profiteren wat vooral te wijten was aan de laatste pass. Uiteindelijk mocht Barendrecht vlak voor tijd toch nog 1 keer juichen. Na een corner van Tommy was het Patrick die de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn slappe schot wist de keeper niet te klemmen, waarna Max snel reageerde en de 5-1 wist te scoren. Direct na de 5-1 besloot de scheidsrechter af te fluiten. De vreugde was enorm, de opluchting was groot!

Tijdens het schrijven van dit stuk weet ik niet wat slechter was. Wij of het veld! Toch wisten wij 5-1 te winnen en konden wij de 3 punten bijschrijven. Vandaag waren het vooral de voorhoedespelers Roy, Dave en Max die het verschil maakten en voor veel dreiging zorgden. Door het goede optreden van Dave vandaag is het nog maar de vraag of er nog vertrouwen is in Jaap 99 als spits. Wellicht dat hij de Michiel Kramer rol kan gaan vervullen, met zo nu en dan een invalbeurt als de wedstrijd al gespeeld is of als het echt nodig is. Als vaste basisklant zal die zich voorlopig eerst weer moeten bewijzen.

Dit was het dan weer. Weer een verslag van onze hand, weer een gespeelde wedstrijd. Het lekkere weer gaat nu pas beginnen maar over 4 weken! zijn wij alweer klaar met voetballen. Daarom als afsluiter nog even de vraag aan die vele duizenden lezers van dit stuk. Heb jij of ken jij een team dat graag eens wilt oefenen tegen Barendrecht 9? Schroom dan niet en reageer! Als beloning maken wij een geweldig verslag voor jullie. Bedankt alvast voor al jullie reacties!

Aankomende zaterdag mogen we richting Brielle om tegen de plaatselijke v.v. Brielle te spelen. Eerder dit jaar waren we kansloos, hadden wij niets in te brengen en werden wij aan alle kanten voorbij gelopen. Wij gaan Brielle tegemoet met enorm veel vertrouwen zoals u begrijpt!

Tot zaterdag vrienden of tot volgende week bij weer een nieuw verslag van Barendrecht 9.

Tot dan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.