Szőnyi úti Stadion in Budapest

We pakken het Groundhoppen door Europa weer eens op! Dit keer zijn we in Hongarije, Budapest om precies te zijn. In deze stad zijn geweldige stadions te vinden zoals die van Vasas Budapest en Honved Budapest. Het Illovsky Rudolf Stadion en het Bozsik stadion zijn wat mij betreft pareltjes. Nog altijd baal ik er goed van dat ik hier geen wedstrijd kon zien die dagen dat ik er was.

De stadions van Ferencváros, de Groupama Arena, en het vernieuwde stadion van MTK Budapest, het Hidegkuti Nandor Stadion, daarentegen zijn niet bepaald toppers te noemen. Dat bij deze grotere clubs meer geld is dat kan je aan het stadion goed zien. Mijn hart als stadion liefhebber gaat er in ieder geval niet sneller van kloppen.

Waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen is het Szőnyi úti Stadion van de voormalige club Budapesti VSC. Een ongekende uitblinker wanneer het gaat om tribunes en floodlights. De club Budapesti VSC speelde hier haar wedstrijden tot dat het in 2001 stopte met hun voetbal afdeling. Sindsdien is het stadion sporadisch bespeeld door onder andere de club Tatabanya.

Het Szőnyi úti Stadion is voor mij een hele speciale. Het stadion met een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers heeft een heel apart uiterlijk. Achter de hoofdtribune staan drie gigantische Oostblok stadionlampen. Ze zijn zo indrukwekkend dat ze imponerend worden in dit stadion. Ook de tribune is van ongekend slechte kwaliteit dat het schitterend oogt. Het Szőnyi úti Stadion in Boedapest is hoe dan ook een aanrader om te bezoeken. Inmiddels geintresseerd in de foto’s? Hieronder een greep uit de prachtige collectie…

Ik bezocht in Hongarije 6 stadions. Meer foto’s  van onder andere Tatabanya, Ferenc Puskas en de Hongaarse hoogvlieger Angyalföldi Rendőrkapitányság SE zijn te zien op onderstaande link. 

Stadions in Hongarije 

 

 

 

2 gedachtes aan “Szőnyi úti Stadion in Budapest

  1. Dennis

    Hi ‘Vliegende keeper’,

    Ik zit er ook over na te denken om met vrienden een weekendje naar Boedapest te gaan, graag zouden wij ook een wedstrijd van bijvoorbeeld MTK of Ferencvaros mee willen pakken. Zou je mij misschien kunnen vertellen hoe wij aan voetbalkaartjes kunnen komen?

    Alvast bedankt!

    Groet Dennis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.