Nooit meer Rockingham Road

Kettering, een plaats gelegen in het Engelse Northamptonshire op ongeveer 150 kilometer ten noorden van Londen. Niet bepaald een plek waar ik van verwacht had om op een zaterdag ochtend een bezoek aan te brengen. De lokale club Kettering Town speelt namelijk vandaag de dag haar wedstrijden in het nabij gelegen Burton Latimer en ook verdere toeristische trekpleisters zijn hier nauwelijks te vinden. Toch kent het dorp met Rockingham Road een van de mooiste Lostgrounds die ik ooit heb gezien. Niet verwacht, toch gekregen! Zo werd het alsnog een zaterdag ochtend die meer dan de moeite waard was……

Rockingham Road was de thuishaven van Kettering Town FC van 1897 tot 2011. Een stadion met de capaciteit van om en nabij de 6500 was voor een Non League club veel te groot. Toch had de club een vrij fanatieke aanhang die om de twee weken op de staantribunes van Rockingham Road te vinden waren. De club had het echter financieel erg zwaar en kon de hoge kosten van het stadion niet meer betalen. Er moest iets verzonnen worden en zo kon de toenmalige voorzitter een deal sluiten met de eigenaren van Nene Park, het voormalige thuis van Rushden & Diamonds. Kettering Town verhuisde naar Nene Park en moest haar thuis na meer dan 113 jaar verlaten.

Toch was ook Nene Park niet geschikt als thuishaven voor Kettering Town. Nu, alweer 7 jaar later, is de club een aantal Grounds verder en speelt het nog altijd buiten de stad. In Burton Latimer om precies te zijn op Latimer Park. Een gemis voor de fans, een gemis voor de stad. Tijdens ons bezoek op de zaterdag ochtend stond er een bus klaar speciaal voor fans van Kettering Town. 50 fans zouden aan het begin van de middag per bus vertrekken om hun club aan te moedigen. Niet naar een uitwedstrijd maar naar een thuiswedstrijd op Latimer Park, zo triest is het gesteld op dit moment………

In mijn zoektocht naar stadions door Europa kwam ik al verschillende Lostgrounds tegen. Ik ben een liefhebber en vaak geintresseerd in de verhalen achter deze stadions. Ik zag de laatste twee jaar een aantal Lostgrounds waarbij je keer op keer verrast werd door de huidige staat van zo’n stadion. Toch zag ik niet eerder een Lostground als Rockingham Road. Het heeft alles wat je ervan verwacht. Van instortingsgevaar tot aan ingegooide ruiten en van onkruid op de tribunes tot aan verrotte houten planken. Kunst in haar mooiste vorm.

Kettering Town ligt niet echt centraal en is ook niet heel aantrekkelijk om voor een dag te bezoeken. Toch raad ik aan om elke mogelijkheid te pakken om deze Lostground eens te bezoeken. Het was mijn mooiste verlaten ground die ik tot dusver zag. Het had echt alles wat je van een dergelijke ground mag verwachten. Of er ooit nog gevoetbald wordt op Rockingham Road durf ik niet te zeggen. Voor de supporters van de club hoop ik dat ze in ieder geval weer terug keren naar huis. Voetballen in hun eigen Kettering, want een club zonder thuis stelt eigenlijk helemaal niets meer voor……

Meer foto’s te vinden op de Vliegendekeeper pagina over Rockingham Road 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.