Stellendam – Barendrecht

Als het einde van de wereld bestaat dan ligt het ergens in de buurt van Stellendam. Ongelofelijk wat een afstand voor een zaterdag middag wedstrijd. Wij kregen in eerste instantie nog het verzoek om de wedstrijd om 11 uur te spelen. Dat zou betekenen dat wij rond de klok van 9 uur moesten verzamelen. U lees het goed,! Om 9 uur verzamelen op een zaterdag ochtend. Met alle respect maar dat is voor ons team echt veel en veel te vroeg. Wij hebben jongens, ik noem een Dimitri, die pas rond dat tijdstip thuiskomen. 9 uur verzamelen kunnen wij niet aan hen verkopen. Het werd dus spelen om 2 uur……

Na de winst van vorige week thuis tegen Abbenbroek ( verslag is wegens server problemen offline maar wordt spoedig hersteld ) hadden de mannen er vandaag weer zin in. Kleine tegenvaller was de absentie van onze aanvoerder. De beste man verweet vorige week Luc nog van onprofessioneel gedrag omdat hij ging IJskarten, maar ging deze week doodleuk zelf de tuin doen. Nee, laten wij het eens over team belang hebben! Cornee die zijn werk naar voren heeft gezet om op tijd te zijn voor de wedstrijd. Een Dimitri die gewoon op het veld staat na een avondje doorhalen en wat te denken van Mark F die met zijn overgewicht ook vandaag weer, weliswaar met hulp van andere, de veters van zijn voetbalschoenen heeft kunnen strikken. Nee, dan hebben wij iemand die de tuin gaat doet. Groot schandaal waar de laatste woorden nog niet over gezegd zijn. Daarnaast hadden wij nog een belangrijke afwezige vandaag. Onze grensrechter was na een avondje voetballen niet meer in staat om een vlag in zijn hand te houden. Daar Jordi, wegens een maagverkleining, enkele weken buitenspel staat was onze keeper vandaag de aanvoerder. Dat hij aanvoerder is, dat is altijd mooi. Met Wesley als aanvoerder verloren wij namelijk nog nooit. Gunstige vooruitzichten voor aanvang van de wedstrijd…….

De tegenstander van vandaag was dus Stellendam 2. Een tegenstander welke wij eerder dit jaar opzij wisten te zetten door met 3-1 te winnen. Echter moesten wij deze week op verplaatsing zoals die Belgen dat zo mooi zeggen. Een uitwedstrijd en opvallend genoeg waren we deze keer ook nog eens op tijd aanwezig. Zowaar lijkt het dus dat de nieuwe trainer de touwtjes stevig heeft aangetrokken. Iedereen luistert, iedereen op tijd. Dat noemen wij nog eens vooruitgang boeken…… Al verwacht ik persoonlijk dat het niet al te lang gaat duren. Het over(ge)wicht van Michiel H begint op de trainingen al te haperen, slechts een kwestie van tijd voordat hij dit kwijt zal raken is mijn gedachten…….

Met de sfeer zit het de laatste tijd wel goed. Ook vandaag was deze weer uiterst uitgelaten getuigen de harde muziek in de kleedkamer. Het was zelfs zo gezellig dat de muziek box mee het veld op ging. Onder het genot van een goede Paul Elstak mix deden wij een korte warming up zonder al te veel inspanningen. Mooi detail voorafgaand aan de wedstrijd was nog even een kort bezoek van de trainer van Stellendam. De beste man, in al zijn goede bedoelingen, had voor die dag maar liefst 19 man geselecteerd. Aan wissels geen gebrek in ieder geval….. Daarnaast kwam hij ons ook even informeren over de scheidsrechter. De beste man deed het met liefde, maar fluit nog wel eens zijn eigen wedstrijd. Accepteren van beslissingen en niet te ruw spel waren het advies van de trainer. Nou dan weet u het wel natuurlijk, wij van BVV Barendrecht luisteren daar gewoon naar natuurlijk…….

Het was erg warm op het moment dat de bal voor het eerst over het veld rolde. Daarnaast zorgde de graspollen ervoor dat de hooikoorts patiënten onder ons allemaal een stapje bij konden doen. Het aantal keer niezen stond na tien minuten gelijk aan het aantal keer dat er goed werd overgespeeld door beide teams. Nee, het was geen hoogstaand voetbal van beide ploegen. Toch wist, zoals bijna het gehele jaar, Barendrecht weer op het juiste moment toe te slaan. Na een corner van Toni was het na een kluts situatie Mark F die vanaf 6 meter de bal achter de keeper kon schieten. Een mooi moment, een mooie voorsprong!

Wij voetbalden na de 0-1 een stuk gemakkelijker en lieten de bal lekker rollen. In het achterhoofd zaten bij ons natuurlijk nog de woorden van de trainer van Stellendam. Speel rustig, reageer niet op de scheidsrechter. Misschien onverwachts voor U, maar uiteraard deden wij dit gewoon zonder hier problemen van te maken. U verwacht dan ook dat de tegenstander, nota bene de spelers van de trainer, hetzelfde deden. Nou mooi niet dus! Noem het onkunde, noem het teleurstellen van de achterstand maar de overtredingen en het doorhalen van de spelers van Stellendam loog er niet over. Natuurlijk denkt u nu, daar heb je die azijnzeikers weer en er is elke week wel wat. Gelukkig was Jordi, nog altijd herstellende van de maagverkleining, er voor de nodige foto’s. Hier zit u dus een van de inkomende tackles………..

Laten wij het bij de wedstrijd houden. Stellendam probeerde het wel maar was niet bepaald gevaarlijk. Tot ieders zijn verbazing overigens wist Wesley toch nog wat duiken was. Tijdens een indraaiend schot van links was het Wesley die gestrekt de hoek in moest gaan. De een noemt het een showduik, de ander noemt het een geweldige redding. Barendrecht ging er de laatste tien minuten van de eerste helft nog vol voor en dat wist zich om te zetten in doelpunten.  De voorbereiding van de tweede goal was misschien wel het mooist deze middag. Toni werd de diepte in gestuurd en was velen malen sneller dan de verdedigers van Stellendam. Na de achterlijn te hebben gehaald besloot hij de bal voor te geven waar Tom natuurlijk alweer klaar stond om de 0-2 binnen te tikken. Barendrecht kwam ook nog zowaar op 0-3 na wederom een corner van Tommy. De afvallende bal, lees bal en niet Mark F, kwam op de slof van Mark F en deze werd onberispelijk binnengeschoten. Beide teams gingen met 0-3 rusten en de wedstrijd leek gespeeld……..

Na de rust is het altijd belangrijk om weer in je ritme te komen. Wij als team hebben daar altijd moeite mee en zo ook vandaag weer. Onderlinge communicatie, evenals afspraken, lopen dan altijd stroef. Uiteraard kost ons dat altijd dan weer een tegendoelpunt en zo ook vandaag. Uit een kluts werd er plots geschoten en de reactie tijd van Wesley was ongeveer te vergelijken met die van een draaiende tank. 1-3 en ineens had Stellendam weer het geloof in een positief resultaat.

Bij zo’n ruststand denk je altijd, even snel een vierde erbij prikken en we zijn klaar. Fout gedacht dus en zo was het weer uiterst spannend. Als die 2-3 maar niet valt want dan wordt het weer echt lastig. Maar zoals wel vaker kwam daar ineens de verlosser Dave C. Met zijn uiterst sterke en fraaie linker wist hij de ‘muur’ te omzeilen en de 1-4 uit een prachtige vrije trap binnen te knallen. Direct draaide Dave C zich om en vroeg Jordi schreeuwend of de vrije trap op de foto stond. Helaas voor Dave C was Jordi, zoals wel vaker het geval is, weer eens te laat. 1-4 dus en de wedstrijd was op slot.

Ik weet niet of het aan het weer lag of aan de spelers van Stellendam die definitief afscheid hadden genomen van de drie punten, maar de wedstrijd ging na de 1-4 nergens meer over. Er gebeurde weinig tot niets en het was Cornee die tot twee keer toe alleen op de keeper af ging. Helaas wist onze sterspeler, met enorm veel snelheid, een goede conditie, perfect overzicht en het best getrainde lichaam van het elftal, helaas niet af te ronden. Twee 100% kansen om zeep geholpen maar geef Cornee er nooit drie. Na een perfecte voorbereidende actie van Garvin was Cornee er als de kippen bij om de 1-5 af te ronden. Zo zie je maar weer, Cornee scoort altijd in grote wedstrijd!

Ja, sorry mensen het inhoudelijke voetbalverslag is minder dan u gewend bent van ons. Het is 1-5 geworden en u heeft een kleine sfeer impressie meegekregen. De wedstrijd zelf was namelijk niet heel veel aan en ook de tegenstand van vandaag was dramatisch. Ik heb er geprobeerd het beste van te maken. De aanvoerder heeft ons deze week laten zitten. Zowel in de wedstrijd als met het verslag. Wij mochten het allemaal zelf oplossen en mogen op zijn minst hopen dat we snel eens worden uitgenodigd om mee te mogen genieten van die tuin.

Voor vandaag hoop ik er in ieder geval het beste van gemaakt te hebben. Wij hebben er weer drie punten bij kunnen schrijven en dat is toch het belangrijkste nieuws. Aankomende zaterdag is Vlotbrug de tegenstander op sportpark de Bongerd. Eerder dit jaar eindigde het in 2-2 dus een winst tegen de huidig nummer 3 is zeker mogelijk. Wij gaan er in ieder geval weer voor en verwachten jullie volledige support in de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor nu bedankt en tot ziens…..

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.