Feyenoord – Heracles

Feyenoord – Heracles 3-1
Stadion Feijenoord de Kuip

Zondag 14 mei is een belangrijke dag voor Rotterdam. Gebombardeerd in 1940, opgebouwd door het volk in de daarop volgende jaren. Vergeten doen we nooit, herdenken zullen we altijd! Afgelopen zondag was het een belangrijke dag. Na de herdenking van 13.29 tot aan 13.39 waren de ogen gericht op de Kuip. Feyenoord kon kampioen worden en Rotterdam nog trotser maken dan dat het al was. Het gebeurde al na 1 minuut. Dirk Kuyt, hoe kan het ook anders, schoot de bal zonder twijfels in het doel. De Kuip explodeerde van geluk, een ieder viel elkaar van vreugde in de armen. Het was het begin van iets moois, het begin van een schitterende dag. Feyenoord won met 3-1 en werd na 18 jaar eindelijk weer kampioen. Tranen van geluk, tranen van vreugde volgden. De Rotterdamse binnenstad veranderde in een groot feest, een waar volksfeest. De hofplein vijver liep vol met mensen, heel Rotterdam werd overstroomd van vreugde. De huldiging op maandag was misschien nog wel mooier toen ruim 200 000 mensen zich verzamelden om hun helden te eren. Het waren prachtige dagen, prachtige momenten. Feyenoord, Rotterdam en het Legioen wat mogen wij trots zijn! Dit pakt niemand ons meer af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.