Een heet avondje Mestreech

Ik heb nog twee stadions op mijn lijst staan in Nederland om te bezoeken. De Geusselt van MVV Maastricht en het Frans Heesenstadion van Top Oss. Zou geen probleem moeten zijn zou je zeggen, aangezien ze in Nederland om de twee weken thuis spelen in de Jupiler League. Toch wordt je naar mate de vele bezoeken toch wat kieskeuriger. Zo zal je mij, met alle respect, niet zien voor een potje Jupiler league voetbal in de middenmoot van de competitie. Nee ik wilde hoe dan ook een mooi affiche zien in deze stadions en toen vorige week bekend werd dat MVV – Roda JC op het programma stond voor promotie/degradatie wilde ik hier hoe dan ook bij zijn.

Het werd een hete derby avond in de Geusselt. Al direct bij onze aankomst bleek de sfeer hoog gespannen te zijn. Na het maken van een foto van het stadion werden wij dan ook gelijk in ons nek gegrepen door de plaatselijke politie. Na enige ondervraging, moest zelfs mijn website laten zien, mochten wij dan toch verder. Inmiddels kwam de Corteo van de MVV supporters aan en het nodige vuurwerk was aanwezig. Dit beloofde spektakel op de tribunes vanavond.

De wedstrijd was vanaf het begin af aan spectaculair. Het was niet goed maar er werd, zeker door MVV, gestreden voor elke meter. Op de tribunes zat de sfeer er goed in. Zowel MVV als Roda JC waren vocaal goed aanwezig en de haat onderling was goed te merken. De eerste helft was het vooral wat uitdagen en verschillende gebaren, werd het in de rust ineens behoorlijk onrustig. Verschillende aanhangers van MVV kwamen het veld op en die van Roda JC waren vooral bezig met het beklimmen van de hekken.Tientallen minuten werd er gegooid met van alles en nog wat. Vlaggen stokken, stoeltjes en zelfs een wc pot kwam het veld op. De wedstrijd lag 45 minuten stil en slechts een handjevol stewards moesten de rust terug laten keren. Het was een chaos……

De tweede helft was vooral spannend, meeslepend en slecht. Kansen genoeg maar helaas ging de bal er niet in. De 0-0 uitslag was jammer maar was zeker niet minder spannend. Het was een heet avondje in Mestreech en de return beloofd alleen maar nog spannender te worden. De foto’s spreken voor zich…..

Een gedachte aan “Een heet avondje Mestreech

 1. Erik Santana

  Hej!

  Jeg er Erik, en SEO marketingmedarbejder. Vi er interesseret i at lægge 1 link til en klient (https://www.nivito.dk) på hjemmesiden for dit websted. Det kan være på sidehovedet, sidepanelet eller sidefoden.

  Vi har brug for, at linket forbliver for evigt der på dit websted.
  Vi har budget 70 euro til dette. Betaling sker med Paypal.

  Lad mig vide, hvis du tager dette.
  Tak skal du have!
  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.