Barendrecht – Vlotbrug

Ik denk dat het goed is om allereerst even te starten met een kleine verontschuldiging. In verband met drukte en een als tuinman spelende aanvoerder heeft het laatste verslag wat op zich laten wachten. Normaliter elke woensdag na de wedstrijd, helaas nu wat tijd er tussen. Geeft niet, kan gebeuren en dus gaan we ook dit keer er weer iets moois van proberen te maken.

Eigenlijk zou onze competitie al op 8 april afgelopen zijn. Een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 werd echter op het laatste moment afgelast. Hetzelfde Vlotbrug dat wij eerder dit seizoen nog op een knappe 2-2 hielden in uiterst moeilijke uitwedstrijd. De verwachtingen waren dan ook dat dit een moeilijke middag zou worden op het gras van de Bongerd.

Toch was dit voor ons Barendrecht niet zomaar een wedstrijd. Wij konden namelijk bij winst nog de 4e plek bereiken in deze competitie. Zou toch eigenlijk wel een unieke prestatie zijn om heel eerlijk te zijn. Eerste jaar vierde klasse, niet gemakkelijk begonnen, maar toch vierde eindigen. Prestatie op zich wat mij betreft. Deze keer was er trouwens iets heel anders aan de hand. Het was niet Barendrecht dat de gehele week mensen bij elkaar moest rapen om er genoeg te hebben nee deze keer was het de tegenstander. Zo werd de wedstrijd al 2 uur eerder gespeeld en bleek zelfs dat nog niet genoeg te zijn. De mannen van Vlotbrug hadden vandaag slechts tien man en een grensrechter. Je zou zeggen dan gooien ze die er toch bij maar navraag leerde ons dat dit henzelf geen goed idee leek. Vlotbrug begon dus met tien man en na een half uur werd de aangevuld met een ingevlogen elfde. Maar om heel eerlijk te zijn, want dat zijn wij van Barendrecht 9, hadden ze beter met tien kunnen blijven spelen…….

De wedstrijd was nog niet begonnen of de mannen van Barendrecht vlogen er ook vol op. Wat wil je ook met de mogelijkheid om dan het seizoen als vierde af te kunnen sluiten. Daarnaast hadden ze tien man en was het doorschuiven naar middenveld en aanval makkelijk te realiseren. Bij Vlotbrug probeerde ze het vooral met de lange bal wat het verdedigen voor ons uiterst makkelijk maakte. Al snel werd de druk Vlotbrug te veel. Het was Mark F. die de bal vanaf de rechterkant voorgaf op onze spits Leon. Helaas, zoals wel bekend, is Leon nog niet helemaal fit en stond hij dus niet op de juiste plek. Gebrek aan speelritme of een kwaliteit? Ons is het niet bekend, maar wat wij wel weten is dat ook deze video weer niet richting Amerika gestuurd hoeft te worden. Gelukkig voor ons en Leon, stond Luc bij de 2e paal wel op te letten en kon hij met een prima schot Barendrecht op een 1-0 voorsprong zetten. Een heerlijk begin van de wedstrijd!

Barendrecht wist dat het door moest gaan om de wedstrijd zo vroeg mogelijk op slot te kunnen gooien. Het ging dan ook vol op jacht naar de 2-0. Het was uiteindelijk wederom Mark F. die het vandaag op zijn afgetrainde heupen had, en maar liefst 4 spelers wist uit te spelen. Zoals wel vaker was ook dit schot weer niet zuiver maar wist aanvoerder Patrick er als de kippen bij te zijn. 2-0 en dat nog binnen het kwartier!

Volgens mij heb ik het wel vaker geschreven. Normaliter als wij voorstaan gaan we wat terug hangen. Laten we de tegenstander de bal rondspelen en vertrouwen we de keepers kwaliteiten van Wesley. Vandaag niet hoor! Opkomende back Toni wist namelijk nog voor het half uur de stand op 3-0 te zetten. Een slecht genomen corner van Patrick, niet zijn eerste overigens, werd bij de eerste helft niet verwerkt door Vlotbrug. De bal kwam uiteindelijk via de lat bij Toni die de bal eenvoudig kon binnen werken. 3-0 en dan moest de 11de speler van Vlotbrug nog komen………

 

Daar was die dan uiteindelijk na 32 minuten. Zijn team stond 3-0 achter maar hij kon niets anders doen dan lachen. Vlotbrug kon weer even op adem komen en had eindelijk evenveel mensen als Barendrecht op het veld staan. Ze gingen ook wat meer voetballen en kregen zowaar wat kleine kansjes. Barendrecht stond even om zich heen te kijken en dit leverde ook weer de nodige frustratie op bij sommige. Speler Tom of was het Jaap? kreeg even kortsluiting en begon weer met het standaard duw en trek werk tijdens een opstootje. Eng hee, die jongens uit de grote stad? Haha!  De regels waren duidelijk. Dit moesten we niet meer hebben en zo werd Tom, op verzoek van Wesley, gewisseld voor Leon. Een gouden wissel zo bleek want na een voorzet van wederom Mark F stond Leon dit keer wel op de goede plek. 4-0 bij rust en eigenlijk kon het feest al beginnen. Die vierde plek konden wij nu niet meer verliezen toch……?

In de rust bespraken we nog even het wekelijkse probleem na rust. Even de mannen op scherp zetten om een snelle tegengoal te voorkomen. Toch leek er weinig problemen te zijn en was het spelbeeld niet heel anders dan de eerste helft. Even dacht Barendrecht al snel op.

De 2e helft was het spelbeeld niet heel veel anders. De wedstrijd was redelijk gelijkwaardig en beide teams kregen enkele mogelijkheden die niet benut werden. Even dacht Barendrecht op 5-0 te komen door een goal van Cornee, maar deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Jammer want het had wederom een belangrijk doelpunt geweest van onze man die het altijd doet op de momenten dat het van hem wordt verwacht!

Toch mocht Barendrecht alsnog voor een 5e keer juichen toen Tom de bal ontving van alweer Mark F. Tom bedacht zich geen moment en schoot de 5e goal binnen. Deze was eigenlijk niet zo bijzonder aangezien we 3 dagen hebben moeten nadenken over hoe en wie de 5e goal had gemaakt. Of dit te maken heeft met het feit dat Tom hem had gemaakt of dat het een lelijke goal was weten we niet. Gelukkig waren we hem niet helemaal vergeten……

De wedstrijd ging ook na de 5-0 uiteraard gewoon verder. Veel stond er tenslotte niet meer op het spel al was het Wesley die graag de nul wilde houden. Aangezien het dit jaar nog niet veel gelukt was, is het logisch dat we vandaag de traditie gewoon doorzetten en Vlotbrug op 5-1 lieten komen. Dat Wesley zich dit persoonlijk aantrekt was direct na de goal duidelijk. Heel de verdediging werd verrot gescholden en hij riep dat niemand hem ooit een leuke zaterdagmiddag gunt. Gelukkig maakte deze reactie de middag voor alle andere spelers wel leuk natuurlijk. We hebben wel gelachen hoor mensen……..

De wedstrijd was nog niet helemaal afgelopen en het belangrijkste van de dag moest nog gaan plaatsvinden. Het idee was om onze vaste vlagger en onze rots in de branding Michel de laatste 5 minuten nog te laten spelen. Dat Michel hier niet zo blij mee was werd snel duidelijk toen dit 20 minuten voor tijd tegen hem gezegd werd. Na de smoesjes van ‘’ik heb last van mijn enkel’’ en ‘’ik heb geen scheenbeschermers aan’’ moest hij er toch aan geloven. Op het moment dat Michel kon gaan invallen was hij zelfs nog aan het tijdrekken. Uiteindelijk mocht Michel toch nog een minuut spelen en wist hij nog een prima voorzet af te geven. Dat deze vervolgens buitenspel werd gegeven door de in een Millwall gehulde grensrechter was weer erg jammer. Zo zie je maar dat veel mensen er weinig van snappen helaas……

Naast Michel wil ik graag nog iemand in de spotlight zetten en dat is Dimitri. De reden hiervan is misschien heel gek, maar dat is de scheidsrechter die we vandaag hadden. Hans, een bekende op de club, floot onze wedstrijd terwijl er eigenlijk iemand anders zou fluiten. Bij navraag bleek dat de oorspronkelijke scheidsrechter zich had afgemeld na een avondje doorhalen in de kroeg waardoor hij zich niet fit voelde. Dat is precies de reden waarom Dimitri wel eens de complimenten mag ontvangen voor zijn, blijkbaar toch geweldige, prestaties. Dimitri die meer in het uitgaansleven te vinden is dan thuis, waar de kroegen in paniek zijn als hij vrijdagavond zijn gezicht niet laat zien, staat toch maar elke zaterdag weer op het veld. Ondanks alle liters drank die hij naar binnen werkt is hij nooit te beroerd om te komen voetballen. Wellicht dat Dimitri het perfecte voorbeeld is voor de jeugd van tegenwoordig. Met deze instelling en mentaliteit red je het in deze samenleving. Dat kunnen we helaas niet zeggen van deze scheidsrechter. In ieder geval namens ons, Hans bedankt dat je in wilde vallen! Waarderen wij enorm…..

Het seizoen zit erop! Wat toernooien, 7 vs 7 competitie op DCV en nog wat trainingen na zullen het seizoen afmaken. Geen zorgen mensen, jullie zullen ons blijven horen!

Voor nu, geluk namens de mannen van BVV 9

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.