It leaves you speechless…

Nooit gedacht sprakeloos te kunnen worden van natuur tot ik Yosemite National Park bezocht.
Betoverd door de schoonheid schreef ik onderstaand verhaal….

Zoals elke goede roadtrip heeft ook deze enorme reisdagen. De eerste was al direct aan het begin. Na Death Valley vertrok ik van Beatty, NV naar Oakhurst, CA. Een rit van 650 km door Death Valley richting Yosemite National Park. Het is niet de eerste keer dat ik rij in de Verenigde Staten en wist dan ook van te voren wat ik kon verwachten. Het is alles behalve doorrijden en de wegen zijn enorm lang en ontzettend saai! Nee,het waren niet de beste 650 kilometer van mijn leven en ik was dan ook erg blij met het bord ‘Welcome to Oakhurst’.

De volgende ochtend stond ik alweer vroeg naast m’n bed. Yosemite National Park is juist het park waar ik mij, samen met de Grand Canyon, het meest op verheug op basis van de informatie die ik van te voren had opgezocht. De prachtige uitzichten, enorme sequoia bomen en de indrukwekkende natuur. Daarnaast stond het park bekend om haar wilde dieren en kon je mogelijk zelfs beren zien. Wilde dieren fascineren mij altijd dus was ook dit een uitdaging er een paar te spotten. Deze dag kon mij niet snel genoeg beginnen en zo zat ik, komt niet vaak voor overigens, als eerst aan het ontbijt die ochtend.

Wilde dieren in Yosemite National Park

Oakhurst, CA is wederom een klein dorp net buiten het park. Natuurlijk moet je dan altijd nog een stuk reizen, wat niet wegneemt dat het wat mij betreft een ideale uitvalsbasis is. Het is er een stuk goedkoper dan in het park, minder toeristisch en meer locals. Voor mij drie belangrijke punten waardoor ik al snel tevreden was. Oakhurst – Yosemite is overigens slechts 15 kilometer. Lijkt te doen, echter valt het nog vies tegen omdat de echte bezienswaardigheden zoals Glacier Point en Yosemite Valley nog wel op 45 minuten rijden liggen. De natuur om je heen zorgt er overigens voor dat je jezelf niet gaat vervelen in die 45 minuten. Zo heeft elk nadeel…..

Yosemite National Park. Een park in het oosten van de staat California. Sinds 1984 staat het park op de nationale erfgoedlijst van UNESCO en ontvangt het gemiddeld vier miljoen bezoekers per jaar. Het park is goed te bereiken en ideaal om doorheen te rijden per auto. Met adembenemende uitzichten op bergtoppen tot aan prachtige watervallen in de Valley. Yosemite Park is zo groot en heeft zoveel mooie plekken dat je het nooit in 1 dag allemaal gezien krijgt. Wij kozen er dus voor om bepaalde plekken te bezoeken en kwamen alles behalve bedrogen uit.

In het park heb ik maar liefst 7 uur rondgereden en gelopen. Dit was een van de mooiste natuurparken die ik ooit zag. De weg naar de Valley begon indrukwekkend. Prachtige uitzichten, wilde dieren langs de kant van de weg en kale vlaktes werden afgewisseld door schitterende bloemen velden. Alles in het park lijkt nog kleurrijker dan normaal en je wordt verblind door de schoonheid van alle plekken. Glacier Point was wat mij betreft het meest indrukwekkende punt van het gehele park. Met uitzichten op de prachtige Half Dome berg, Yosemite Valley en tal van watervallen was het overweldigend! De grootste aanrader van mij tot nu toe! Ik ben er pas net 4 dagen maar denk nu al het mooist gezien te hebben van de vakantie. Wat een schitterend park is dit. Hier zou ik best een week kunnen rondbrengen…..

Glacier Point

Naast Glacier Point bezocht ik Tunnel View, een deel van de Tioga Pass, beklom ik de Bridalveil waterval en liep ik door Yosemite Valley! Allemaal meer, maar dan ook echt meer, dan de moeite waard. Ik ben een enthousiast persoon en kon deze pure schoonheid dan ook niet onderdrukken. Yosemite National Park is een van de mooiste plekken die ik ooit heb bezocht en zeker ooit nog eens zou willen bezoeken! Hieronder een klein foto overzicht per bezienswaardigheid:

Yosemite Valley

Tunnel View

 

Half Dome

Bridalveil Waterval

Yosemite Pass / Tioga Pass 

Na deze indrukwekkende dag sloot ik de avond af in Oakhurst, CA. Buiten het feit dat je dan weer een stukje hebt moeten rijden, van het park naar het dorp, scheelt dat wel weer met de rit van de volgende dag. Het was niet het meest bruisende dorp waar ik ooit ben geweest, maar ik vond het allemaal goed! Kon ik in alle rust bijkomen van al die mooie indrukken van de dag! De volgende dag naar San Francisco, maar daar wil ik nog even niet aan denken. Wat mij betreft ga ik nooit meer weg uit Yosemite National Park….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.