If you’re going to San Francisco

Na de rust en de schoonheid van Yosemite National park was het tijd om de drukte op te gaan zoeken. Er staan deze reis twee enorme steden op het programma. San Francisco en Los Angeles. Beide steden die ik graag wil zien als ik toch in de buurt ben, dus besloot ik om de parken en het avontuur even te laten en op zoek te gaan naar de schoonheid van beide steden. San Francisco. Stad van de trams, heuvels, Golden Gate Bridge en zwervers. Dat laatste wist ik overigens niet, maar daar kwam ik al snel achter…..

Via de Bay Bridge, waar je overigens tol voor moet betalen, reed ik de stad binnen. De gehele skyline inclusief Golden Gate Bridge, AT&T Stadium en Alcatraz komen voorbij wanneer je over deze brug rijdt. Het hotel lag midden in het centrum, maar gelukkig kon er voor ‘slechts’ 28 dollar per dag worden geparkeerd. Spullen uit de auto, inchecken en de stad in. Ter voet want dat vind ik altijd mooi om mee te starten. 36 uur was er ingepland voor dit bezoek en dus leek het mij goed eerst een groot gedeelte te lopen het restant eventueel per openbaar vervoer te doen de volgende dag. 36 uur klinkt weinig maar wie mij kent weet dat het altijd vrij snel kan gaan. Een goed plan uitstippelen en optimaal genieten van de lokale sfeer en bezienswaardigheden. Nog nooit was ik ergens te kort, nog nooit heb ik iets gemist wat ik graag wil zien.

Ik was het hotel nog niet uit of ik viel direct met de neus in de boter. Demonstratie tegen Donald Trump. Wat moet je er van zeggen? Politiek in Nederland interesseert mij al niet laat staan in Amerika dus heb ik er ook geen mening over. Er werd mij nog wel drie keer gevraagd of ik mee wilde lopen met een vlag in mijn hand maar daar begin ik natuurlijk niet aan. Ik liep maar weer snel door richting Union Square, mijn eerste stop van de dag.

Wat je onderweg tegenkomt, ik praat over slechts 800 meter, is werkelijk waar niet normaal. Hele groepen zwervers, drugsverslaafden en groepjes die zich voordeden als Gangsters maar eigenlijk niet zo indrukwekkend waren. Althans, wat betreft uiterlijk. De wiet lucht was sterker dan de smog in de stad en het was dan ook geen enkel probleem om het te kopen. Ik keek mijn ogen uit en wist niet wat ik ervan moest vinden. Wat een zooitje zo op het eerste gezicht!

Hoe meer je downtown uitgaat, hoe minder je er ziet. Ik vervolgde mijn weg van Union Square, daar waar de bekende tramlijn begint, via Chinatown naar het uitzicht punt over de gehele stad. Chinatown is overigens wat mij betreft niet de moeite waard om te bezoeken. Leuk om doorheen te lopen maar geen toegevoegde waarde. Het uitzichtpunt daarentegen wel. De Coit tower is gelegen op Telegraph Hill en kent een pittige klim. Toch moet ik toegeven dat het de klim waard was al was het alleen maar om een mooi uitzicht te hebben over de stad en onder andere Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Wat mij betreft een absolute aanrader om te bezoeken tijdens deze stedentrip.

Fishermans Wharf is een van de grote attracties van San Francisco. Pier 39 is de meest bezochte van allemaal. Met een kleine kermis, verschillende etenstentjes en zelf zeeleeuwen op de pier is dit een van de drukst bezochten plekken, vooral in de avond. Ideaal voor een hapje en een drankje om de avond mee af te sluiten! Daarnaast levert de pier ook nog prachtige plaatjes op in de late avond uren. Voor mij een mooie plek om de eerste dag San Francisco af te sluiten en te genieten van alles wat ik tot nu toe mocht zien in deze stad. Morgen de rest, nu vooral genieten!

Het was niet weinig wat er nog bezocht moest worden en aangezien het openbaar vervoer niet helemaal aansloot bij wat ik wilde zien werd er een fiets gehuurd. Dat zou nog wat worden gezien de hoogte verschillen in de stad. Toch denk ik de beste oplossing voor een mooie dag waarin zoveel mogelijk bezocht kon worden. Daarnaast kost een fiets voor een dag slechts 12 dollar wat natuurlijk helemaal niks is. Achteraf bleek dit al gauw de beste beslissing van de dag te zijn.

Het was een geweldige zomerse dag en zo kon er als echte Nederlanders heerlijk gefietst worden. De route begon bij het prachtige Golden Gate Park. Niet heel toevallig was hier het eerste stadion gelegen welke ik op deze trip zou bezoeken. Een leuk verhaal trouwens want hier zou ik tevens de wedstrijd San Francisco Deltas – Miami gaan bekijken waren het niet dat je natuurlijk altijd rekening moet houden met het tijdsverschil. Op het moment van mijn bezoek was de wedstrijd al een tijdje afgelopen en kon ik slechts een aantal foto’s maken van het stadion op zich. Klein maar wat mij betreft voor Amerikaanse begrippen helemaal niets mis mee.

Golden Gate Park, San Francisco Beach, Land’s End, Cliff House en Lincoln Boulevard werden allemaal aangedaan om uiteindelijk bij de Golden Gate Bridge aan te komen. Wat een geweldige stad was dit. De foto’s spreken voor zich…..

 

De Golden Gate Bridge. 100 keer gezien op foto’s en video’s maar nooit zo mooi als in het echt. Wat een prachtige brug is dit. De hangbrug is een afscheiding tussen de baai van San Francisco en de Stille Oceaan. De brug wel gebouwd tussen 1933 en 1937 en is 2.7 kilometer lang. Een enorm imposante brug met tevens een prachtig uitzicht op de stad. Daarnaast was het wilde water en de nodige wilde dieren die te zien waren een prachtig gezicht zo onder de brug. Uiteraard is de Golden Gate Bridge een van de grootste toeristische trekpleisters waardoor het perfecte plaatje van de brug lastig werd. Toch vond ik, ondanks ik hem al vaak voorbij had zien komen, het een prachtig gezicht. Wat mij betreft iets wat je echt gezien moet hebben.

Na de indrukwekkende brug en een welverdiende lunch begon ik aan het laatste stuk van de stad. Ik wilde de weg van de beroemde kabeltram volgen van start tot einde. Een korte maar pittige rit over de heuvels midden in het centrum van de stad. Het zorgde voor pijnlijke bovenbenen, maar mooie plaatjes.

Met deze laatste kilometers in de benen werden de fietsen weer ingeleverd. San Francisco volledig bezocht in een kleine 36 uur. Een geweldige stad met als hoogtepunt de Golden Gate Bridge. Ik heb genoten van elk uur en raad iedereen aan de stad te bezoeken als je de mogelijkheid heb. Het zal je zeker niet teleurstellen…….

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.