Barendrecht – Feyenoord

Wat is er mooier dan na een lange zomerstop weer te mogen voetballen? Weer te mogen voetballen met je vrienden en Tom? Wat ons betreft niets! Vorige week waren we snel klaar. Verloren we kansloos en werden we weggespeeld vanaf de eerste minuut. Het was nog niet eens een wedstrijdverslag waard, zo slecht was het allemaal. Gelukkig zijn wij in de vierde klasse dit soort wedstrijden nogal snel vergeten. Gaan we gewoon weer door en spelen we de frustratie van ons af. Deze week was Feyenoord de tegenstander en wie ons team een beetje kent weet dat dit de gedroomde tegenstander is!

Kijk weetje als Feyenoord langs komt dan is het niet ineens alsof we met knikkende knieën staan toch? Dan gaan we er gewoon voor. Voor ons zijn ze dan niets meer. Sommige jongens gaan al 20 jaar naar Feyenoord maar zo’n wedstrijd, 90 minuten lang, interesseert het niets. Het zijn maar Kut Kakkerlakken, Homo’s lopen hand in hand en Sparta is de club van Rotterdam. Ja toch, niet dan? Gewoon voetballen, verstand op nul en binnenhalen die punten. Sterker door strijd…….

Met 14 man sterk begonnen we vandaag aan de wedstrijd van ons leven. Na de 7 goals van vorige week leek parkeer de bus de enige tactiek die zou kunnen werken vandaag. Vanaf het begin was het Feyenoord wat probeerde te voetballen. Barendrecht bleef wachten op de juiste momenten om in de omschakeling toe te kunnen slaan. Feyenoord wist in de beginfase niet gevaarlijk te worden en het was Barendrecht met de eerste mogelijkheden. Met 2 snelle buitenspelers en de fysiek sterke spits Dave had Feyenoord alle moeite. Het was dan ook Barendrecht wat na een minuut of 15 op voorsprong wist te komen via Dave. Nadat we wederom de bal veroverde volgde er een snelle omschakeling over de rechterkant. Uiteindelijk belandde de bal in de voeten van Dave en wist hij vanaf de rand van de 16 de bal hard in de hoek te schieten. Barendrecht stond 1-0 voor, de tactiek leek te werken……

Het spelbeeld bleef ook na het doelpunt hetzelfde. Barendrecht liet Feyenoord lekker voetballen maar gaf weinig weg. De verdediging van Barendrecht speelde sterk en stond keer op keer goed. De keren dat Feyenoord van afstand kon schieten was het altijd Wesley die attent reageerde. Wat stond die jongen te keepen vandaag. Het leek wel alsof die zich in de kijker aan het spelen was voor de tegenstander…. je weet tenslotte maar nooit of er een scout langs de kant staat…

Naarmate de 1e helft verstreek kreeg Barendrecht steeds meer ruimte op het middenveld om te voetballen, waardoor er meer mogelijkheden werden gecreëerd. Uit 1 van deze mogelijkheden was het Barendrecht dat zelfs op 2-0 wist te komen door wederom Dave. Het was Tommy die de bal op het middenveld in bezit kreeg en richting het doel van de tegenstander kon doorlopen. Van een meter of 20 haalde hij uit en raakte de bal de paal. Dave was de enige die reageerde en kon de rebound ongehinderd binnen schieten. Hierdoor leek Barendrecht een zorgeloze middag tegemoet te gaan. 2-0 voor en een keeper die vandaag niet te passeren leek. Dit moesten drie punten gaan worden voor de mannen…..

Toch gaf Feyenoord het nog niet op. Zij bleven er in geloven en bleven de aanval zoeken. Zo’n 5 minuten voor de rust kwam Feyenoord uit het niets op 2-1. Een afstandsschot, wat eigenlijk naast zou gaan, werd aangeraakt door Mark F. Ja even serieus mensen, wat wil je met zo’n lichaam? Hij gooide niet eens z’n lichaam voor de bal maar liep er gewoon toevallig tegenaan. Wat een drama en wat vervelend dat het team wederom wordt benadeeld door het overtollige lichaamsvet van Mark F. Erg jammer…..

In de rust was iedereen duidelijk. Blijven spelen zoals nu en die punten zijn voor ons. Feyenoord probeerde vanaf begin af aan alles aan te doen om de gelijkmaker te scoren. Ze gingen aanvallender spelen en Barendrecht had alle moeite om van eigen helft af te komen. Sterker nog, het wist niet eens drie of vier keer naar elkaar over te spelen. De diepe bal werd gehanteerd maar helaas zonder veel resultaat.

De tweede helft ging voorbij zonder dat er echt iets spectaculairs gebeurde. De scheidsrechter zette regelmatig even de tijd stil als de bal weer in de bosjes gezocht moest worden. Zuivere speeltijd, alsof we aan het hockeyen waren. Vlak voor tijd kreeg Barendrecht echter nog een hele grote mogelijkheid om de 3-1 te maken. Het was na een goede combinatie tussen Max en Cornee, dat de laatste voor de keeper kwam te staan. Alleen voor de keeper! Je moment of fame tegen Feyenoord om de bal rustig in het hoekje te schieten. Maar nee hoor. hij had geen kracht meer om tot een goed schot te komen. We praten hier over een man die marathons loopt, een man die mee doet met Iron man en een man die de gemiddelde triatlon wedstrijd in een zuchtje uitloopt. Hij had geen kracht meer, gewoon geen kracht!

Vlak na deze laatste mogelijkheid floot de scheidsrechter af en wist Barendrecht haar 1e overwinning van het seizoen te behalen. Het was niet met goed voetbal of geweldige aanvallen. Nee deze overwinning kwam tot stand door wilskracht, werklust en doordat iedereen vandaag zijn taak goed uitvoerde. Een geweldige teamprestatie dus. Dit zijn misschien wel de mooiste wedstrijden om te winnen.

En voor de spelers van Feyenoord hebben wij nog een boodschap na dit verlies. Laat verdomme zien dat je dat shirt waard bent! Je speelt in het mooiste shirt van Nederland, bij de mooiste club van de wereld en dan kom je met dit aanzetten? Jullie moeten je schamen, trainert neem je rotzooi mee en ga zo maar door. Dan kan je roepen met ze komen nooit naar Rotterdam maar toch stonden wij er. Wij zijn gewoon Barendrecht 7 weetje!

Dank u wel en tot volgende week!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.