De Pacific Coast Highway

Het is een van de mooiste routes van de wereld, de Pacific Coast Highway. Met een lengte van 1055 kilometer loopt deze snelweg voor een groot deel langs de kust van de Stille Oceaan. Sommige dingen moet je gedaan hebben in je leven, dit was er een van. Van San Francisco naar Los Angeles van stad naar stad. Een roadtrip zoals een roadtrip bedoeld is. Ik had er zin in…..

In de vroege ochtend vertrok ik vanuit San Francisco. Officieel is dit niet de start van de route maar het was, gezien de planning, niet mogelijk om van begin tot eind te rijden. De mooiste plekken probeerde ik eruit te halen. Keuzes maken en dat is zeker niet altijd gemakkelijk. De planning van die dag was, om met verschillende omwegen, een rit van ruim 700 kilometer af te leggen. Ik wist wat mij te wachten stond. 700 Kilometer, de langste rit van de vakantie en dan ook nog eens ontzettend veel te zien. Dit zou hoe dan ook een lange dag te worden…..

Santa Cruz
De eerste stop was Santa Cruz CA dat 100 km ten zuiden van San Francisco ligt. Santa Cruz CA staat bekend als een toeristische badplaats. De bekendste attractie van het kleine stadje is de Santa Cruz Beach Boardwalk. Het is het oudste attractie park van California en een van de weinige gelegen direct aan het strand. Het attractiepark kent 3 achtbanen, 1 waterglijbaan en ruim 35 andere attracties. Ik besloot om het pretpark te laten voor wat het was en eerst een goed ontbijt te doen. Toch kon je de sfeer van het stadje proeven. Uitgelaten kinderen en volgepakte ouders op weg naar een mooie dag aan het strand, in een pretpark. Heerlijk om de dag voor mij eens rustig te beginnen…..

Monterrey
Aan de kust langs de Grote Oceaan op het schiereiland Monterrey ligt de stad Monterrey CA. Deze stad was de tweede stop van de roadtrip deze dag. Van spectaculaire uitzichten tot aan rustige stranden en van drukke winkelstraten tot aan Luxe resorts en villa’s. Monterrey was overstroomd door toeristen en oogde alles behalve rustig. Vanaf deze stad start de prachtige 17 Miles drive richting Big Sur over het gehele schiereiland. Monterrey CA kent met haar aquarium en het historische park de twee grootste attracties. Daarnaast is vooral Fisherman’s Wharf erg leuk om eens te zien. Het was leuk er eens geweest te zijn maar ik keek vooral uit naar de 17 Miles drive. Wat mij betreft kon die niet snel genoeg beginnen……

Big Sur
De grootste trekpleister van deze route is zonder twijfel de Big Sur. Dit dunbevolkte gebied met de meest prachtige uitzichten over de Grote Oceaan. Het gebied is schitterend en kent met de Bixby Creek Bridge de bekendste attractie. Deze brug is een van de hoogste betonnen boogbruggen van de wereld en daarmee een van de meest gefotografeerde. Een schitterende route die je niet mag missen op je rondreis. Het kostte, vanwege wegafsluitingen, extra tijd en een kleine 75 kilometer omrijden maar het was hoe dan ook meer dan de moeite waard. Ik raad een ieder aan deze rit te doen, hij is werkelijks schitterend.

Santa Barbara
Een ideale plek om begin van de avond aan te komen en te genieten van een goede maaltijd. Santa Barbara is een van de plekken waar je geweest moet zijn tijdens je rit over de Pacific Coast Highway. Het is een toeristische trekpleister met prachtige stranden en een sfeervolle boulevard. Een ideale stop aan het begin van de avond om daarna heerlijk te dineren in een van de sfeervolle restaurants op de boulevard. Iets wat zeker verdiend was na de lange rit van die dag maar wat nog niet kon zorgen voor de nodige rust. Los Angeles was nog ver om in wielertermen te spreken….. Santa Barbara is wat mij betreft een uiterst leuke stad om aan te doen.

Los Angeles kwam dichterbij… Na vier plekken, meer dan 50 stops voor foto’s en eindeloze wegen was het einde inzicht. Het was een slopende route en uiteindelijk kwam ik in de late avond aan in Los Angeles. Dan verwacht je, wanneer je je hotel bereikt, lekker rustig alles uit te kunnen pakken om vervolgens heerlijk in je bed te kunnen gaan liggen. Mooi niet, het bleek namelijk niet om het juiste hotel te gaan. Wat een drama, wat een dag. De papieren waren veranderd, maar nooit aangepast. Gelukkig stond het andere hotel nog in de mail waardoor ik na een kleine 20 minuten vertraging toch het juiste hotel bereikte. Eindelijk in het hotel, eindelijk naar bed.

Na 15 uur rijden, iets meer dan 700 kilometer was ik dan eindelijk in Los Angeles. Helemaal kapot, maar meer dan voldaan. Wat een schitterende route was dit, wat een geweldige ervaring. Mocht je er ooit eens de kans voor hebben, rij hem dan! Maar een ding raad ik wel aan, doe hem in twee dagen want dit was helaas te veel voor een dag…Ik ging slapen en mij opmaken voor 2 dagen Los Angeles……

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.