De mooiste competitie van de wereld

Vanavond is het dan weer zover. Het meest magische toernooi op aarde is aangekomen bij de derde ronde. De ronde dat de grote jongens het toernooi betreden, de ronde dat de kleintjes kunnen gaan cashen. In deze ronde zien we het echte oude Kick & Rush voetbal op heerlijke moddervelden overal in Engeland. Voor mij gebeuren in deze ronde de mooiste dingen. Kleintjes winnen van de grote en sommige stadions zijn sinds lange tijd weer uitverkocht. Voor het derde achtereenvolgende jaar ga ik de derde ronde van de FA Cup bezoeken. Zag ik eerder Wycombe Wanderers gelijk spelen tegen Aston Villa, zag ik een Giant Kill van Oxford United tegen Swansea City, zag ik Accrington Stanley voor de tweede keer sinds 1968 een derde ronde wedstrijd winnen en was ik bijna getuige van een gelijkspel tussen Preston North End en Arsenal. Ook dit jaar verwacht ik weer een kleine verrassing wanneer ik Newport County bezoek tegen het grote Leeds United. Een overwinning voor de club uit Wales lijkt wat lastig maar een replay moet te halen zijn. Op de zaterdag reis ik mee met de mannen van Bradford City richting het zuidelijk gelegen Yeovil Town. Bradford neemt naar verluidt 500 supporters mee voor deze lange maar mooie trip. Al met al mooie vooruitzichten voor een weekend vol voetbal. Voor nu nog even terug naar de voorgaande jaren, nog even terug naar mijn bezoeken aan de mooiste competitie van de wereld. Want zeg nou eerlijk, mooier dan de Engelse Fa Cup ga je het toch niet krijgen……?

 

Wycombe Wanderers – Aston Villa

 

Oxford United – Swansea City

 

Accrington Stanley – Luton Town

 

Preston North End – Arsenal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.