De Schalk zal nooit vergaan

KVC Willebroek-Meerhof, ooit een club uit het in de provincie gelegen Willebroek. De club, opgericht in het jaar 1919, was sinds het jaar 1984 verbonden aan Voetbalstadion De Schalk. Te groot voor de club, te groot voor het niveau, maar zeker niet minder mooi. De Schalk bleek een ware trekpleister te zijn voor vele supporters van andere clubs. Men kwam er altijd maar graag spelen en trok gemiddeld meer volk dan concurrerende clubs. Toch was het voor de club niet genoeg om het hoofd boven water te houden.

KVC Willebroek-Meerhof vroeg in maart 2011 vereffening aan, waardoor Stadion de Schalk leeg kwam te staan. De club ging verder onder een andere naam, in een ander stadion. De Schalk was een begrip, maar ineens had het geen bespeler meer. Het gras werd nog jarenlang gemaaid en de tribunes werden nog enkele tijd schoongehouden van onkruid, helaas mocht het allemaal niet baten. Het stadion kreeg namelijk niet alleen met Groundhoppers te maken in die periode. Ook vandalen, jongeren en zelfs zwervers namen De Schalk over. Met als gevolg: ruiten ingegooid, matrassen in brand gestoken, wijdverspreide lege blikken bier en de meest rare voorwerpen waren hier terug te vinden. Ik vind het juist iets moois, dit maak je haast nooit meer mee. Juist die ingegooide ruit, juist die half afgebroken barkruk en juist de kapotte lampen maken het prachtig. België en lostgrounds zijn wat mij betreft de perfecte combinatie.

Het was alweer de tweede keer dat ik De Schalk bezocht. Toch was het er weer totaal anders dan de eerste keer. Natuurlijk staan de tribunes er nog, natuurlijk zijn de vormen hetzelfde, maar toch was er nog meer onkruid, nog meer gesloopt / ingestort en nog meer verwaarloosd. Ik kon er weer urenlang rondlopen als ik had gewild. Schitterend om jezelf in te beelden dat hier ooit gevoetbald is. De gemeente had de plannen om het stadion te slopen, maar nog altijd is dit niet gebeurd. Van mij hoeft het in ieder geval niet. Hou maar lekker open en dan kom ik zeker nog eens terug! Stadion De Schalk zal nooit vergaan…….

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.