Wandelen saai? Oordeel zelf!

Ga je wandelen? is een veel voorkomende reactie als ik antwoord geef op de vraag of ik nog ben wezen skiën of snowboarden op wintersport. Nee ik doe geen van beiden, ik wandel elke dag gemiddeld tien tot vijftien kilometer door de bergen. De sneeuw, de stilte, het knusse en de gezelligheid in de berghutten en de prachtige natuur is waar ik het voor doe. Ik ben 29 jaar en naast het bezoeken van stadions hou ik van wandelen in de sneeuw. Misschien een oude lul, misschien een saai persoon maar ook dit jaar heb ik weer genoten….

 

Al jaren ga ik naar hetzelfde gebied, jaarlijks loop ik toch nieuwe routes. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, nee een steeds grotere groep gaat wandelen in plaats van wintersporten. genieten van de natuur en al het moois dat voorbij komt….. Oordeel zelf als u het niet wilt geloven…..

 

Dit jaar bezocht ik tevens een oude ski lift. De lift is sinds 1982 niet meer in gebruik. Een ongeval met een werknemer en de daarop volgende rechtszaken deden de gemeente destijds besluiten om de lift niet meer te gebruiken. Een bijzondere verschijning zo in de sneeuw wanneer je het mij vraagt. De machinekamer, de gondels en zelfs de toegangspoortjes stonden er nog altijd zoals ze toen gebruikt werden…..

Slechts vier dagen gewandeld dit jaar maar toch zeker zo’n 50 kilometer in de benen. Noem mij maar een oude lul maar dit soort prachtige beelden is waar ik het voor doe. Prachtig als je het mij vraagt en ieder zijn eigen hobby. Op naar volgend jaar, op naar weer een jaar wandelen tijdens wintersport. En voor iedereen die dat niet kan begrijpen heb ik slechts een boodschap. Ga gewoon een jaar gezellig mee en oordeel zelf……..

 

 

 

2 gedachtes aan “Wandelen saai? Oordeel zelf!

  1. Hans Korving

    Gewoon doen, waarin jij zin hebt / wat jij leuk vindt om te doen, Vliegendekeeper!
    En laat de rest maar l.llen.
    Mooie foto’s!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.