Het weekend van Vliegendekeeper

Verlies je 4-0 van de nummer 5 van Slowakije, denk je je wel even te revancheren in de daaropvolgende wedstrijd. Niets bleek minder waar. Ook de Superboeren waren een maatje te groot voor de, zonder inzet spelende, vedettes van Feyenoord. Met veel frustratie heb ik zitten kijken naar de wedstrijd. Geen inzet, geen wil om te winnen en de ene na de andere domme beslissing. De overtreding van Botteghin was niet bepaald slim met al geel op zak. Terecht of niet Botteghin had die tackle daar nooit moeten maken. Dan die Boetius. Ik wil er eigenlijk niet veel woorden aan vuil maken. Een misselijke en arrogante houding. Wat mij betreft geen kans meer geven. Desnoods met tien man of desnoods met een jeugdspeler. Het moet eens afgelopen zijn met al die kansen voor JP.

De Graafschap dan. Laten we eerlijk zijn. Meer dan mooi dat deze ploeg terug is op het hoogste niveau. Mijn mening is overigens vrij gemakkelijk, omdat de club mij zonder problemen aan kaarten heeft geholpen. Een simpele email, een vriendelijke man en zo was ik aanwezig bij de eerste wedstrijd van het seizoen. Mooi dat het op deze manier kan overigens. De start van normalisatie met grote clubs. Over De Graafschap dus niets dan lof. Die club, het stadion en de fanatieke aanhang horen thuis op het hoogste niveau. De sfeer die er gisteren hing was vanaf begin af aan geweldig. De fans op de tribunes gaan dit jaar de club over de moeilijke fases heen tillen. Ik kan mij niet voorstellen dat de club aan het einde van het seizoen zal degraderen. Goed dat de Superboeren er weer zijn. Van mij mag de club nog lang op het hoogste niveau blijven!

Terug naar zaterdag dan. Een geweldige dag. Samen met Groundhop vriend Waldhopper, Klaas Sjoerd voor vrienden, vertrok ik voor een dagje Lostgrounds naar België. Nergens vind je zulke toffe Lostgrounds als in België. De taken waren vooraf goed verdeeld. Ik zou rijden en Klaas zocht de pareltjes. Ik kan u vertellen dat beiden hun opdrachten meer dan goed volbracht hebben. Samen bezochten wij maar liefst acht Lostgrounds en de een was nog unieker dan de ander. Van klimmen over muurtjes tot aan wandelen door de brandnetels. Alles was aanwezig deze middag en het resultaat mocht er wezen!

Van het veldje in Brecht tot aan de slechts een geraamte als tribune in Maarkedal en van het oude FC Nerds tot aan het toffe Lebbeke Aalst. Zaterdag was een heerlijke dag. Vervallen tribunes, onkruid dat de overhand krijgt en reclameborden waar nauwelijks nog iets van over is. Toch was er één die er echt uitsprong. De oude ground RRC Wetteren was oogverblindend. De gate om naar binnen te gaan, de oude kleedkamers waar menig zwerver zijn slaapplek had en de prachtige oude stand met houten dak. Deze Lostground heeft alles en is uniek in haar soort. Een echte aanrader om snel eens te bezoeken.

Waren het dan alleen maar verlaten veldjes? Nee! Er stonden namelijk ook nog twee wedstrijden op het programma. Bij de eerste werd ik verrast. Niet veel verwachten van iets kan soms leuk uitpakken. Om 17.00 uur stond namelijk KSV Roeselare – KV Mechelen stadion Schiervelde op het programma. Een vol uitvak, een lekker zonnetje en fanatieke support van beide kanten maakte het een toffe ervaring. Het stadion was veel leuker dan verwacht. De enorme hoofdtribune, een moderne tribune aan de korte kant en een grote terrace maakte het stadion als prachtig geheel. De wedstrijd was spannend en eindigde in een 2-2 gelijkspel. Man van de wedstrijd was mijns inziens Kenny van der Weg. Nagenoeg de gehele tweede helft mocht de linksback warm lopen. Wij stonden slechts op enkele meters afstand en vrij snel begon hij met ons te praten. Al snel ging het gesprek over NAC Breda. Vandaag waren wij speciaal voor Kenny gekomen, aldus een liegende Vliegendekeeper. Kenny raakte nog enthousiaster en zijn warming-up leek wel een wedstrijd. Drie minuten voor tijd was dan eindelijk zijn moment. Hij werd gewisseld en ging er vol voor. Ik heb het even bijgehouden en met twee overtredingen, een foute inspeelpass en een bijna eigen doelpunt heb ik van hem genoten. Wat mij betreft was hij de man van de wedstrijd en nog altijd baal ik van het feit dat hij zijn shirt niet kon afstaan…..

Wedstrijd 2 dan. Toch wel HET moment van de dag. Excelsior Moeskroen – Royal Antwerp. Over het stadion en het thuispubliek kan ik vrij kort zijn. Dat was helemaal niks en eerder lachwekkend dan de moeite waard. Het uitpubliek was daarnaast wel meer dan de moeite waard. Ik schat tegen de 1000 supporters, maar mijn schattingen zijn vaak niet best. Wel waren ze bloedfanatiek, ruig en uiterst vocaal aanwezig. Pyro en knalvuurwerk wisselden elkaar af. Lange tijd leek het 0-0 te worden, maar vlak voor tijd was daar dan toch de meer dan verdiende 0-1 voor Royal Antwerp. Het uitvak ontplofte van totale vreugde en ook op de thuisvakken waren de nodige supporters die hun geluk niet konden bedwingen. Tot groot ongenoegen van de Excelsior Moeskroen supporters die verhaal wilden komen halen. Geen grote gasten overigens hoor, maar van die typische 15-jarigen die met zonnebril en capuchon enkel hun puistjes verbergen. Daar wij Nederlands sprekend waren, werden ook wij aangezien als Royal Antwerp supporters met hilarische taferelen tot gevolg. Zo was er een vrouwelijke agent die in het Frans dreigend voor ons kwam staan met haar lange lat en waren er wat boefjes van Moeskroen die dachten ons te achtervolgen. Een hard gelach maar een prachtige afsluiter van een mooie dag. Deze dag had niet beter kunnen eindigen.

Een heerlijk weekend en oprecht van genoten! De resultaten van een weekend Vliegendekeeper: 3 wedstrijden, 8 Lostgrounds en 5 nieuwe stadions. Zelfs daar kon Feyenoord niets aan verzieken!

Tot volgende week!

Vliegendekeeper

2 gedachtes aan “Het weekend van Vliegendekeeper

  1. Walter Van Lommel

    Nou moe, mooie ervaring en vlot geschreven hoor. Op één van die lost-grounds heb ik 20 jaar geleden nog gespeeld en op jullie laatste live-wedstrijd waren wij als bezoekers ook aanwezig tussen de homies. Herkenbaar wat jullie zagen en meemaakten dus.
    Verder nog alle succes met jullie hobby. Hopelijk worden jullie verslagen veel gelezen en gedeeld.

    Grtz van een RAFC -supporter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.