Voetballen onder het Atomium

Op een veld, naast een van Brussels bekendste bezienswaardigheden, werd op zondag ochtend al vroeg gevoetbald. Het is 11 uur in de ochtend, de zon breekt door en het veld is nog nat en glad. Een handvol supporters staat afwachtend langs het veld. Nog altijd is het mij niet bekend of wij hier te maken hadden met een weiland of een voetbalveld maar onder het toeziend oog van het Atomium ging zich hier toch echt een wedstrijd afspelen. De scheidsrechter floot voor het eerst op zijn fluit. Het leek een sprookje deze ochtend en elke liefhebber van voetbal romantiek zou zich hier thuis voelen. De dug-outs, beide doelen en de belijning van het veld maakte het plaatje volledig. Dit was voetbal op het allerlaagste niveau van België en ik stond er maar wat van te genieten. Alles aan dit plaatje leek te kloppen……

De wedstrijd was van een erbarmelijk niveau. De wedstrijd had ogenschijnlijk geen grensrechters nodig en stond enkel onder leiding van de officiële arbiter. Schoppen, duwen en trekken mocht allemaal vandaag. Het was zoals je de sunday league in Engeland ziet. Voetballen zoals voetballen bestemd is en mannen tegen mannen.

Vandaag stonden Amicii Bruxelles en Campomaio tegenover elkaar. De een opgericht door Roemeense migranten, de ander door Portugezen. Het leek een beetje op een interland en met het nodige temperament werd de wedstrijd dan ook gespeeld. Deze wedstrijd ging om meer dan drie punten. De passie en emotie kwamen vanaf minuut een naar voren. Ik kwam hier voor het totaal plaatje en kreeg vervolgens een passionele wedstrijd voorgeschoteld. De zondag ochtend was nog nooit zo leuk!.

De wedstrijd eindigde, volgens mij, in een 1-0 uitslag. Volgens mij zeg ik, omdat een aantal doelpunten werd afgekeurd. Daarnaast was de communicatie zeer onduidelijk en ging meerdere malen de muziek aan tijdens de wedstrijd. Ik vroeg het mijn nieuwe Roemeense vriend en ook hij begreep er niets meer van. Lekker belangrijk zei hij! Zijn team had gewonnen met ogenschijnlijk 1-0 en dat stemde hem tevreden.Het was een polletje waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. Een typisch doelpunt dat geheel in stijl was van de wedstrijd. Voetbal zoals voetbal bedoeld is op deze prachtige zondag ochtend! De dag had niet beter kunnen beginnen……

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.