DCV – BVV Barendrecht

Wedstrijdverslag DCV 4 – BVV Barendrecht 10 zaterdag 19 januari 2019

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd  van BVV10 in 2019 op het programma. Na een ijzersterke voorbereiding (lees; een (halve) training met 8 man op een veld waar zelfs de koeien na een winter op stal zich niet aan zouden wagen) namen de mannen van …”vul trainer in”…  het op tegen DCV 4. Gezien de stand kon dit nog wel is een moeilijke wedstrijd worden, DCV staat derde en Barendrecht achtste. Maar man, wat een wedstrijd zou dit worden voor de Rood-Witten.

Laten we bij het begin beginnen. Na een snelle rekensom bleken er toch wel heel wat mensen afwezig te zijn, waardoor er twijfel was of de wedstrijd überhaupt wel door kon gaan. Gelukkig konden er last minute nog wat spelers bij andere elftallen geregeld worden. Uiteindelijk reisde Barendrecht met 12 man en Leon af naar Krimpen. Ondanks dat er zo’n zeven veldspelers en een keeper niet bij waren, bleek achteraf dat onze vaste grensrechter Michel nog het meeste gemist werd. Hierover later meer…

Goed, onze vaste scheidsrechter bij DCV floot voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat DCV Barendrecht het spel wilde laten maken. Apart gezien de ranglijst als je het mij vraagt. Misschien waren ze ter oren gekomen dat Rick Valk-Mulder zich in de winterstop heeft gemetamorfoseerd tot groen-zwarte stier en deze dag op het middenveld zou spelen. Ze zakte ver terug op hun eigen helft, waardoor de verdedigers van Barendrecht rustig het balletje rond konden tikken en de middenvelders in konden spelen.

Eigenlijk gebeurde er weinig in de eerste 20 minuten, totdat na een mooie opbouw vanaf de keeper Max werd bereikt door Michael, die de bal op zijn beurt netjes in de korte hoek schoot. Hierna kroop DCV wat uit zijn schulp, waardoor de ruimtes groter werden. Al snel daarna was het Tommy die een splijtende pass gaf op Leon, die de bal schaamteloos door de benen van de keeper het doel in schoot. 2-0. Barendrecht was in euforie, dit hadden ze van tevoren niet gedacht. Nog in deze euforie was het leenspeler Jordi, na deze wedstrijd ook wel de Gareth Bale van BVV, die de bal vanuit een onmogelijke hoek laag en hard langs de keeper het doel in wist te werken. Jantje.

Na deze 3-0 zakte Barendrecht wat verder in en was het DCV dat wat meer aandrong. Echter kwamen ze niet verder dan een aantal corners. Normaal gesproken gevaarlijk met die stormrammen van DCV in onze zestien, maar dit keer niet. Onze invalkeeper Patrick blijkt op een blauwe maandag keeper te zijn geweest en dat was te zien. Elke hoge bal was voor hem. Helaas zat een clean sheet er toch niet in voor hem. Wes, Luc krijgt nog geld van je. Luc deed namelijk wel erg zijn best om DCV terug in het spel te laten komen.

Dit is dan ook gelijk de reden waarom wij Michel zo mistte. Luc was zijn vervanger in de eerste helft en dit liep niet helemaal zoals gepland. Allereerst een kleine kortsluiting bij een uitbal/cornerbal/achterbal, Luc wat was het nou? De vlag in zijn rechterhand ging zijn eigen gang, dus schreeuwde onze grensrechter maar dat het een achterbal was. Gevalletje had je bij moeten zijn. Eind eerste helft kreeg BVV een vrije schop rond de zestien tegen, welke via een speler van DCV, die een meter achter de laatste man van BVV stond, het doel in werd gewerkt. Scheidsrechter meende dat het buitenspel was, maar zag onze grensrechter niet vlaggen. Die was bloemetjes aan het plukken. Ruststand, 3-1.

Na de rust was het DCV dat elkaar in de kleedkamer duidelijk op scherp had gezet en besloot hoog druk te zetten op de laatste linie van Barendrecht. Hier werd echter gemakkelijk onderuit gespeeld en zo kwam ook vierde doelpunt tot stand. Jordi kreeg de bal na opnieuw goed veldspel van Barendrecht en schoot hem snoeihard binnen. Al snel daarna kon zelfs de 5-1 bijgeschreven worden. Rick, onze groen-zwarte stier, kwam na een goede loopactie vrij voor de keeper en schoot hem beheerst binnen. Man, wat heeft hij gegeten in de winterstop?

Het was zo’n 10 minuten voor tijd toen BVV een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel kreeg. Deze werd opgeëist door Kevin, die hem op zijn beurt laag en hard langs de muur in de rechterhoek schoof. Dit heeft Jordi blijkbaar goed bekeken, want hij deed het kunstje een paar minuten later nog eens over in de andere hoek. Ja mensen, het staat nu dus al 7-1. En alsof het nog niet gekker kon, schoot Rick vlak voor tijd zelfs nog de 8-1 binnen. Dit was dan ook de eindstand.

Man man man, wat een begin van de tweede helft van de competitie. DCV heeft weinig tot geen kansen kunnen creëren en Barendrecht maakte deze op zijn beurt voor de verandering een keer af. Overall een leuke en sportieve pot, waar we als team veel vertrouwen uit kunnen putten. Aankomende week staat een zware wedstrijd op het programma. Barendrecht moet op bezoek bij de ongeslagen koploper Soccer Boys. De eerste ontmoeting is geëindigd in een nipte 4-5 overwinning voor Soccer Boys, maar dit had ook zomaar de andere kant op vallen. Laten we hopen dat we de wedstrijd dit keer lekker met het eigen team kunnen aantreden. Met z’n allen volop strijd leveren en na de wedstrijd biertje!

Vrienden, pak goed je rust en tot woensdag op de training.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.