Barendrecht 10 – Neptunus Schiebroek

Historische zege Barendrecht 10

Na een aantal dagen nagenieten van de klinkende 1-8 overwinning bij DCV was het voor BVV 10 zaak om dit een goed vervolg te geven. Nadat alle beelden van de wedstrijd tegen DCV waren bekeken, kon de focus eindelijk op de volgende tegenstander: Neptunus Schiebroek 4. Neptunus stond voorafgaand aan deze wedstrijd op de voorlaatste plaats met 3 punten. De eerste wedstrijd werd met 0-2 gewonnen, dus BVV 10 heeft fijne herinneringen aan wedstrijden tegen Neptunus. Toen de beelden van deze vorige ontmoeting nauwkeurig waren geanalyseerd, kon de tactiek voor deze wedstrijd worden vastgesteld.

Bij aankomst op Sportpark De Bongerd (in de volksmond El Bongo) werd BVV 10 onaangenaam verrast. Het team moest namelijk uitwijken naar het barre veld 5, omdat er een aantal oefenwedstrijden van selectieteams blijkbaar hogere prioriteit hadden. Ach fijn, wij zijn de moeilijkste niet.

Eindelijk. Zaterdagmiddag, 14:15 uur, we kunnen beginnen! Barendrecht 10 begon sterk aan de wedstrijd en kwam al gauw op een 1-0 voorsprong via een ouderwetse scrimmage. Roy was het meest alert bij een corner en knalde de bal in het dak van het doel. Niet veel later verdubbelde BVV 10 alweer de voorsprong. Toni zag dat de keeper niet goed stond opgesteld en schoof vervolgens de bal heel bewust in de korte hoek ;).

De mannen van BVV 10 begonnen fel aan de wedstrijd, waren geconcentreerd en speelden bij vlagen gewoon echt goed voetbal. Niks aan de hand dus. Na een klein kwartier spelen tikte onze Vliegende Keeper Wesley de bal uit de hoek en verwerkte een schot tot corner. Bij deze corner raakte Wess helaas geblesseerd, werd de wedstrijd stilgelegd en vertrok iedereen naar de kleedkamers. Vervelend, vooral omdat juist degene die oppert om langer na de wedstrijd te blijven ons nu na een kwartier al in de steek laat. Toch wensen we je een spoedig herstel Wess.

Na een korte break werd er gewoon weer gevoetbald en ondanks de tactische wijzigingen bij Neptunus denderde de BVV 10 trein door. Al snel was het Toni die de bal afpakte en de bal voorgaf op Tom die tekende voor 3-0. Zelden ging het zo gemakkelijk voor BVV 10. Neptunus had de zaken duidelijk niet op orde en Barendrecht kwam nauwelijks in de problemen. Dit leidde vervolgens tot de 4-0 van Tom, die één op één met de keeper ijskoud bleef.

Al gauw werd duidelijk dat BVV 10 weleens de grootste overwinning uit de teamhistorie kon gaan boeken. Max rondde knap af voor 5-0 en niet veel later scoorde Tom, die weigerde in een twee-tegen-één situatie met de keeper de bal aan Max te geven, de 6-0. Toch valt er wat voor zijn egoïsme te zeggen, want het was Tom zijn derde goal van de middag! Dat was dan ook de ruststand. Normaal gesproken is de derde helft niet heel populair in het team, maar bij deze wedstrijd was men in ieder geval verplicht er één te spelen. Voor de tweede keer gingen de mannen dus naar de kleedkamer.

Na rust ging het tempo van de mannen van BVV 10 niet omlaag. Na een tactisch goed doordachte wissel was het invaller Roy die opstoomde aan de rechterkant. Bewust of onbewust, Roy gaf een geweldige assist op Max die daarmee de 7-0 op het scorebord zette. Onze Groen-Zwarte stier Rick had nog niet gescoord en die mag natuurlijk niet op het scoreformulier ontbreken. In een één-tegen-één situatie met de keeper ronde hij koelbloedig af: 8-0. De onderhandelingen met Rick lopen overigens nog steeds. Zo zijn er mensen die maar één Rick in het team willen, anderen twijfelen vooral over het salaris van de nog jonge Rick, die zelf wel oren schijnt te hebben naar een transfer.

Het tempo bleef hoog en dat had zeker te maken met de score: de 10 kwam immers steeds dichterbij. Het was aan Max de eer. Eerst voltooide hij zijn hattrick door de 9-0 op fraaie wijze binnen te schieten. Vervolgens zette hij ook nog de 10-0 (!) op het scorebord en daarmee tekende Max voor zijn vierde van de middag. Hiermee neemt hij toch een beetje revanche op Tom, die de bal eerder de wedstrijd niet aan Max gaf.

In de slotfase van de wedstrijd tekende Kevin voor de 11-0 en vervolgens ook voor de 12-0. Vooral de tweede was een beauty: Kevin haalde verwoestend uit en streepte de bal richting de kruising. Tussen neus en lippen door scoorde Neptunus nog wel 12-1. Dit was vooral pijnlijk voor Dimitri, die aantoonde écht te zwaar te zijn om te kunnen keepen. Ook was het zonde omdat er een handsbal aan voorafging. Ach fijn, opnieuw zijn wij de moeilijkste niet!

Most valuable players….

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.