Steeds Hooger – BVV Barendrecht

Met de overtuigende 12-1 overwinning van vorige week in ons achterhoofd reisde BVV Barendrecht 10 deze keer naar het moeilijk vindbare, vooral voor Tom Jaap, complex van Steeds Hooger. Eenmaal aangekomen op bestemming zagen wij tot onze verbazing dat er maar 1 veld was. Nou is daar weinig mis mee waren het niet dat het veld lag naast een ruiter vereniging waar net de pony races werden gehouden. Wat een lucht kwam er vanaf en dit moest hoe dan ook van invloed zijn op de wedstrijd…..

Vandaag deed onze vertrouwde aardbeienkweker Cornee wéér een keertje mee, hockeyster Chiel en na lang blessureleed was ook Jürgen van de partij! Na wat onenigheid in de kleedkamer kwamen we er achter dat er geen keeperhandschoenen waren.. want ja deze keer keepte de onervaren Jordi ipv de geblesseerde Wesley. We hadden er even over nagedacht om de wedstrijd te laten uitstellen omdat het toch niets is om met blote handen te keepen.. maar toen toverde de tovenaar van tatabanja Wesley toch handschoenen te voorschijn.

Daarna volgde de warming-up en even later de start van de wedstrijd.. kleine kanttekening.. Wesley vroeg aan Rick waarom die op de bank zat en zijn antwoordde luide; ik heb me zelf niet gehoord tijdens de bespreking en ging er van uit dat hij reserve was. Waarna Wesley weer reageerde; Kut, ik ben je echt helemaal vergeten.. lekker begin van deze nieuwe trainer zullen we maar zeggen.

Steeds Hooger uit dus vandaag. Konden we vandaag onze reeks voortzetten naar een derde overwinning op rij? De wedstrijd begon goed, we zaten er lekker in en iedereen jaagde er op los. Even later leiden dit tot de 0-1 door uiteraard wéér Max (scoorde vorige week nog 4 keer!). Het begon steeds beter te lopen en toen werd onze marathonloper Cornee er vandoor gestuurd en kon even later met een mooie bal in de rechterhoek de 0-2 op het scorebord zetten. Wat volgde was een kleine vinger voor de mond die bedoelt was voor aanvoerder Patrick? Nog altijd weten we niet waarom maar geruchten gaan dat het kind zowaar van Cornee blijkt te zijn……

We zaten lekker in de wedstrijd en Tommy veroverde de bal op het middenveld en kon zo doorlopen om vervolgens 1-op-1 de 0-3 binnen te schieten.  Toen was het rust en leek het er naar uit te zien dat we onze derde overwinning op rij gingen boeken.. We maakten onszelf duidelijk dat we niet weer onze koppies moesten laten hangen (vorige wedstrijd 2-1 voor 2-4 verliezen)..

Dat laatste gebeurde helaas wel gedurende de eerste 10 minuten van de tweede helft wel. Na een vrije trap van 25m glipte de bal zo door de vingers van onze nieuwe doelman Jordi heen, dit kwam overduidelijk door de combinatie harde wind + zon.. 1-3 Even later kwamen ze zelfs op 2-3 en dachten we.. dit gaat toch niet wéér gebeuren? Het momentum lag duidelijk bij Steeds Hoger maar toen kregen we een vrije trap rond de 16 meter. Cornee wilde hem (zo te zien) graag nemen maar daar dacht onze centrale verdediger Kevin anders over. Hij pakte de bal, legde hem neer en schoot hem met een verschrikkelijk harde puinpoeier zo de linkerkruising in. 2-4! Steeds Hooger leek gebroken….

Door de ongelofelijk harde wind die er stond was uittrappen bijna onmogelijk en donderde bal halverwege onze helft steeds neer. Steeds Hoger geloofde er in en namen het voortouw om terug te komen in de wedstrijd. Spaarzame momenten voor Barendrecht volgde. Roy ging er op uit, kreeg de bal terug in het keepersgebied en dacht bij zichzelf deze schiet ik er met overtuiging in maar helaas ging deze naast voor open doel..

Toch was het vandaag de man of the match Tommy die wederom goed druk blees zetten. Hij pakte de bal af en toen eenmaal Tommy aan zijn solo begon met een kleine kaats van Tom wist iedereen het al.. Met een stiffie over de keeper zette hij de de 2-5 op het scorebord. De wedstrijd was nu echt gelopen!

Steeds hoger deed nog wel iets tegenen bracht de eindstand van 3-5 op het scoreboard. BVV Barendrecht 10 boekt de derde zege op een rij en we konden het in de kleedkamer gaan vieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.