Debacle op sportpark ‘t Slot

Na een succesvolle reeks van drie gewonnen wedstrijden hadden de mannen van BVV 10 de smaak te pakken. Er stond weer een belangrijke pot op het programma. We moesten namelijk aantreden tegen Capelle 8. Bij winst werd de 4de plaats behouden. De stemming zat er goed in: de wedstrijd die oorspronkelijk om kwart voor 5 gespeeld zou worden, was verplaatst naar kwart voor 1, het optimisme was aanwezig en onze trouwe vlagger Michel besloot vanwege het zonnetje rechtstreeks naar Capelle te fietsen. Hiervoor moest hij de steile Brienenoordbrug trotseren! Eenmaal aangekomen bij Capelle bleken alle kleedkamers bezet te zijn, waardoor er even wat gedoe was met het wisselen van kleedkamers. Was dit een eerste tactische zet van Capelle om onze concentratie te ontnemen? Van uniformiteit was ook weinig sprake. Hoewel we in wit-rood-rood zouden spelen waren er zelfs enkele zwarte sportartikelen aanwezig. Met zijn witte España shirt spande Tommy al helemaal de kroon. Enfin, we waren klaar om te beginnen.

Er werd afgefloten. Capelle begon scherp aan de wedstrijd en zette Barendrecht stevig onder druk. BVV 10 probeerde eruit te komen, maar verloor veel duels en leverde de bal veelvuldig bij de tegenstander in. Door het ontbreken van scherpheid en felheid slaagde Capelle er na ongeveer 10 minuten in om de bal via de paal in het doel te krijgen. Echte kansen kregen we niet, op een kans van gelegenheidsspits Tom Jaap na. Daarna zat het ook niet mee. Een krachtige duw van Dave op de tegenstander binnen de 16 resulteerde in een makkelijk gegeven strafschop (wel pech hoor Dave!). Onze invalkeeper Jordi dook naar de goede hoek, maar het mocht helaas niet baten. Binnen korte tijd stond er 2-0 op het scorebord. De koppen van de mannen van BVV 10 gingen naar beneden staan. Na blessure uitval van Tom en Leon werd de opgave om te winnen nog lastiger. Capelle voelde dat er meer inzat. Na een individuele actie waarin drie man van ons voorbij werden gespeeld, kreeg de aanvaller alle ruimte om te schieten en schoot deze dan ook makkelijk binnen, 3-0. Even later volgde een vrije trap die niet bijzonder ingeschoten werd, maar er toch weer invloog, 4-0..

In de rust vroegen we ons af wat er mis was gegaan en hoe we toch nog eer uit de wedstrijd konden behalen. Één van de oplossingen die naar voren kwam was dat Leon de plaats van Jordi op het goal zou overnemen. We besloten om er het beste van te maken. Na de aftrap van de tweede helft begonnen we offensief te voetballen. Het was Max die een grote kans kreeg. Een goede pass bracht hem voor de keeper met Roy naast hem. Max vertrouwde Roy niet meer na zijn misser voor open goal van afgelopen week en besloot zelf te schieten, tevergeefs. Na verschillende kansen van BVV 10 kon het al 4-4 staan, helaas mocht ie er niet in. Vervolgens was het Capelle weer die schade aanrichtte. Na een hoge dwarrelbal richting de 16 van Barendrecht keek Luc de zon in waardoor hij de situatie verkeerd inschatte. De bal kwam bij de tegenstander die hem zo in de korte hoek kon schieten. 5-0 was het alweer. Gelukkig konden we nog een doelpunt voor de eer maken. Max kreeg een lichte duw in het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter direct naar de stip wees. Dave was de aangewezen persoon en schoot keihard in het dak van het doel. Verder kregen we nog leuke kansen. Roy wilde na een mooie voorzet een kopbal inzetten, maar onze eigen Rick stak daar een stokje voor door tegen hem aan te lopen. Ook brandweerman Mark kwam in de gelegenheid om te scoren. Toen hij voor de keeper kwam besloot ie om recht tegen hem aan te schieten. Volgens de keeper van Capelle zag hij dit al aan komen dankzij het voetenwerk van Mark! Capelle bleef proberen om de score te vergroten. Na weer onnodig balverlies te hebben geleden kwam Capelle uiteindelijk op de 6-1…

Terugkijkend naar het begin van de tweede helft kunnen we enigszins tevreden zijn met ons spel. De rest zullen we maar snel vergeten, we gaan met goede moed verder. Op 9 maart staat de kraker tegen XerxesDZB 5 op het programma. Komt dat zien op de Bongerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.