BVV Barendrecht – DCV

Voor het eerst sinds lange tijd speelde Barendrecht weer twee zaterdagen achter elkaar. Het drukke programma breekt de ploeg duidelijk op gezien het aantal beschikbare spelers, maar er stonden elf man op het veld en dus kon er gevoetbald worden. De tegenstander van vandaag had wat goed te maken na de monsteroverwinning van Barendrecht in de heenwedstrijd. Dat was terug te zien in hun intenties, want dat DCV op het randje speelde was duidelijk. Dat leidde halverwege de eerste helft tot een opstootje, waar na een korte onderbreking de leidsman besloot de wedstrijd te hervatten. Ondertussen was het toen al 1-0 geworden, na een strakke corner van Jordi plaatste Kevin de bal in de verre hoek en liet daarbij de keeper geen kans. Barendrecht maakte het spel, zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Na het uitvallen van Mark, die ondanks het gebrek aan wedstrijden toch uitviel vanwege een overbelaste hamstring, vergrootte Barendrecht zijn voorsprong. Kevin legde aan voor een vrije trap in het midden van het doel. A la Ronald Koeman werd deze hard langs de muur getrapt en kon Barendrecht gaan rusten met 2-0. In de rust heeft de KNVB opvallend genoeg besloten om de scheidsrechter van de wedstrijd te halen en deze te laten hervatten met de ervaren Leon aan het roer. Gekenmerkt door zijn opvallende kledingstijl voor een scheidsrechter heeft hij een natuurlijk overwicht op het veld en is niet bang om zich te laten gelden. Bijvoorbeeld bij de 3-1, toen hij met een assist Ricky bediende. Die twijfelde niet toen de bal net buiten de zestien plotseling voor zijn voeten kwam en plaatste de bal in het doel. Het verdere verloop van de wedstrijd werd er gestrooid met kaarten, waarvan zelfs eenmaal rood. Voor die tackle was dan ook duidelijk geen VAR nodig. Net zo min toen in de absolute slotfase van de wedstrijd DCV nog een tweede penalty kreeg toegekend. Dit veranderde nog wel de stand, maar niet het eindresultaat: een 3-2 overwinning voor Barendrecht. Dankzij deze coproductie van de gebroeders Valk kan Barendrecht voorlopig weer even bijkomen van deze intense reeks wedstrijden.

 

BVV Barendrecht – DCV 3-2
Sportpark de Bonger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.