The Hype is Real

Kwart over vier ’s middags, 29 graden, een strakblauwe hemel en tot overmaat van ramp: NOC Kralingen-thuis, voorzien van een hoop snelle en kundige jongens. En tot slot niet een, maar twee debutanten en het ontbreken van een klein beetje geluk in de vorm van De Hand van God, die vakantie aan het vieren is met Het Loopwonder. Met deze gegevens begon Barendrecht 8 aan de eerste (beker)wedstrijd van het seizoen, waarvoor iedereen gebrand was om deze te winnen. ”Winst biedt perspectief, verlies is dodelijk”, aldus De Zoon van Hercules, alias ‘Fred junior’.

Opstartproblemen
Barendrecht 8 begint met een dure bank: Rick Valk, Jaap van der Veen en Max Heiden. Het eerste fluitsignaal: NOC trapt af. Al snel bleek de voorspelling te kloppen: dit zou een moeilijke wedstrijd worden. De tegenstander beschikte inderdaad over behoorlijk wat loopvermogen en een zekere mate van techniek. Na een paar kansen voor NOC was het dan de beurt aan Barendrecht. Onder aanvoering van genoodzaakte spits Mark ‘Waar is de Brand’ Fierinck werden diverse aanvallen opgezet, die helaas niet beloond werden. Mark probeerde het zelf, Tom werd een keer omvergeworpen, ook Jordi probeerde het tevergeefs en het opkomen van Kevin bleef onverdienstelijk.

De eerste helft vordert en Barendrecht lijkt de grip op de wedstrijd steeds verder te verliezen. De kansen voor NOC worden groter, zo ook een kans waarbij zelfs Luc ‘De Rennende Rukker’ Vermaat het moest afleggen tegen een razendsnelle speler, waarop een gevaarlijke kans volgde maar gelukkig voor hem én De Kapitein rakelings langs het doel vloog. NOC rook bloed. Even later was dan het moment daar: via de rechterflank wist NOC een aanval te forceren, waarna een van de belangrijkste spelers van Barendrecht gepasseerd werd (wenst liever niet bij naam genoemd te worden), die het zonder rugdekking moest doen waardoor er een voorzet gegeven kon worden en een NOC’er alleen nog tegen de bal aan hoefde te lopen. En zo geschiede: ’40, 0-1. Tijd voor de rust.

Rust: scheids grijpt in
”Wat gaan we doen mannen? Zo blijven staan? Met de punt naar voren?”, leidde Vliegende Keeper de rust-bespreking in, die vandaag als trainer optrad. Na een kleine brainstormsessie tussen prominente figuren als ‘Waar is de Brand’, ‘No Mercy’, ‘De Kapitein’ en ‘De Jongeling’, had scheidsrechter Ten Bosch (wonderbaarlijk genoeg aanwezig in de kleedkamer van Barendrecht) er genoeg van en mengde er zich ook in. ”Ik ben er ook nog he?”, onderbrak hij De Vliegende Keeper, die net weer de controle over het gesprek leek te krijgen. ”Ik wil mooi voetbal zien, dit lijkt nergens naar. Als dit zo doorgaat, kap ik ermee.” Dat was even slikken voor Barendrecht. Ten Bosch werd door het elftal der elftallen om raad gevraagd want ook zij zagen dat dit zo niet langer door kon gaan. ”Jullie middenveld is nergens, die jongens moeten de aansluiting zoeken bij de voorhoede, waarbij de spits goed positie moet kiezen. Jongens als Mark, Max en Rick staan er telkens alleen voor”, en zo werd de tactiek vastgesteld voor de tweede helft: niet langer met de punt van het middenveld naar achteren, maar naar voren en vol in het offensief.

Tweede helft: ‘I’ll be back, zoals die Schwarzenegger dat zei’
Met wat bemoedigende woorden van Vliegende Keeper en de raad van scheidsrechter Dylan ‘De Vreedzame’ Ten Bosch, begonnen de mannen van 8 aan de tweede helft. ”Oog om oog, tand om tand”, aldus een vastberaden Max Heiden. De eerste twintig minuten ging het spel over en weer, over en weer en tot slot: over en weer. Uitblinker in negatieve zin, maar zich bewust van zijn gebrek aan werklust, conditie, motivatie en passie: De Rennende Rukker. Hij liet in de rust al doorschemeren open te staan voor een wissel, maar Vliegende Keeper hoopte op een wonder van de totaal-niet getalenteerde linksback. Na het zoveelste balverlies liet hij Vliegende Keeper geen andere keus dan hem te wisselen, in de hoop het tij te doen keren. De wissel sprak het team moed. ”Weg met die mongool”, klonk het uit de mond van Ruben The Undertaker’ Mastenbroek, die nog op een sanctie kan rekenen voor dit wanordelijke gedrag. De wissel had zich nog amper voltrokken of daar was een oplettende ‘Waar is de brand’ Fierinck die er als de brandweer bij was toen de keeper van het normaliter zo kundige NOC Kralingen een ietwat onnauwkeurig balletje op een van zijn verdedigers gaf: 1-1 en een kolkend sportpark De Bongerd.

Lang duurde de vreugde voor Barendrecht helaas niet want na balverlies van een misschien wel iets té euforisch Barendrecht, volgde een steekpass op een snelle buitenspeler die na een actie de ‘De Kapitein’ wist te verschalken: 1-2. Weer terug bij af.

Florerende debutant en een flirtende verleider
Met de extase van de 1-1 en het verdriet van de 1-2 in het achterhoofd, begon Barendrecht aan een opmars. Fierinck heeft al laten zien dat de volledige achterhoede van NOC inclusief keeper niet helemaal op scherp staat; tijd om dat uit te buiten. Tijd om De Verleider in te brengen, maar niet zonder slag of stoot, want Tommy ‘De Graseter’ Sint-Nicolaas tekende protest aan bij gelegenheidstrainer Wesley van Karsbergen. ”Waar slaat deze wissel op?”, brulde hij naar Vliegende Keeper. ”Je wil toch winnen? Dan moet je mij erin zetten”, waar een kern van waarheid in leek te zitten gezien zijn historie bij de jeugd van Barendrecht. ”Luister Tommy, ik had dit liever ook niet gedaan, maar het kost de club alleen maar geld als ik Westerbeek er nu niet in zet. Ik sta met m’n rug tegen de muur’’, een (onbewust) gouden zet, zo bleek. Na de zoveelste onvruchtbare kans voor NOC en een balletje door de benen van Dimitri ‘Strak Maatje L’ den Ouden, kon het seizoen nu op gepaste wijze ingeluid worden voor en door ons Royke. Een lange bal vanuit de achterhoede van Barendrecht door niemand minder dan Kevin ‘No Mercy’ Valk, die wederom nergens op uit leek te draaien, bracht De Verleider in scoringspositie. De bal belandde tussen de keeper en een verdediger en met de zonden uit zijn uiterst zwakke eerste helft in gedachten, wurmde Roy zich tussen de twee onwetende zielen, om vervolgens met een formidabele trap de bal over de keeper heen te wippen; een doelpunt van wereldklasse. Roy ‘De Verleider’ Westerbeek flirt met het doel van NOC Kralingen. Iedereen los, iedereen gek: ’70, 2-2. Alles was nog mogelijk.

”Nu doorpakken”, aldus De Pitbull die buiten zinnen was door hetgeen zich hier zojuist voltrokken had. Dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen want wéér was Roy ‘De Verleider’ Westerbeek betrokken bij een niet geheel ongevaarlijke aanval. Maar uiteindelijk was het niet Roy, maar Robbin ‘De Grijze Vos’ Goedhart die onder aanmoediging van zijn toekomstige schoonvader en toekomstige vrouw de 3-2 erin wist te jagen. Al heel de tweede helft wist hij zijn directe tegenstanders te slim af te zijn; met slimme bewegingen en door telkens op het juiste moment op de juiste plek te staan, om vervolgens genadeloos toe te slaan. De florerende Goedhart over zijn doelpunt: ”De verdediging was nog altijd niet bijgekomen van de aanslag van De Verleider, dus ik zag mogelijkheden. Ik kroop achter de verdediging langs, wist de bal te onderscheppen na wederom geklungel van de achterhoede van NOC en krulde de bal prachtig in de verre hoek. Wat een manier om mijn debuut te maken, dit neemt niemand me meer af.” Een andere ingewijde heeft echter een iets andere kijk op dit weergaloze doelpunt. De Pitbull: ”De bal werd veroverd, waarna die werd voorgegeven, door wie weet ik even niet. Die voorzet miste elk doel, maar daar was ineens Robbin op het moment dat niemand het verwachtte en ook de keeper niet. Robbin schoot de bal zo in het hoekje, of eigenlijk meer in het midden, waarna sportpark De Bongerd ontplofte.”

NOC was uitgeteld, de punten waren binnen en het overleven van de groepsfase van het KNVB-bekertoernooi is weer een stapje dichterbij. ”Wat kunnen die Tatta’s ons nou maken?”, klonk het vooraf nog in de kleedkamer van NOC aldus een bekende van Jaap en Toni. Wat op een heuse strijd dreigde uit te draaien was het uiteindelijk een gezond potje voetbal: de nodige overtredingen, flink wat gescheld en na het laatste fluitsignaal: een handje, felicitaties en de dank uitspreken voor de leuke wedstrijd.

Wat volgde was een vreugdevolle uitbarsting in de kleedkamer met hier en daar wat blote mannen, een hoop ‘Dirk worden’, ‘Roya worden’ en zelfs ‘Thea worden’. Het slotwoord was van Tommy ‘De Graseter’ Sintnicolaas, die refereerde aan een uitspraak uit een ver verleden van Roel ‘Wildgroei’ Vermaat. ”Dit is geen carnavalsvereniging, dit is Barendrecht 8!”

Na een mooie opening van het seizoen is het zaterdag 7 september tijd voor de volgende kraker: Heinenoord-uit, al-tijd lastig. Hoe dat afloopt, leest u in ons volgende wedstrijdverslag.

Noot voor de redactie
Fierinck mag indien gewenst geanonimiseerd worden. ‘Waar is de Brand’ heeft zich namelijk tegen de schrijver(s) van Vliegendekeeper.com uitgesproken. ‘’Dat laatste verslag heb ik half gelezen. Niet belangrijk, doet er niet toe. Wat boeit dat nou? Het gaat om het voetbal’’, hiermee voegt hij zich net als Ruben ‘The Undertaker’ Mastenbroek op korte termijn in het rijtje met de stempel ‘gesanctioneerd’.

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.