Barendrecht marches on

SV Heinenoord: een off day of zijn ze dan écht zo slecht? Na hun 10-0 nederlaag tegen Capelle, dat na een eerste blik op de ranglijst de directe concurrent van Barendrecht 8 lijkt te zijn, wisten de mannen van de zaterdagploeg niet wat ze precies konden verwachten. Hoe dan ook: de tegenstander mocht niet onderschat worden, want daar heeft men zich ook in het verleden behoorlijk in vergist. Dat mocht niet nog eens gebeuren, al helemaal niet in deze ‘poule des doods’ van het KNVB-bekertoernooi. De verslaggever werd geparkeerd in de daarvoor bedoelde verslaggeversruimte, waarna de warming-up op een afgelegen veldje kon beginnen.

Dave was er vandaag op uitgestuurd om de honneurs waar te nemen op Sportpark Toepad, waar NOC Kralingen en Capelle de strijd om een plek in de ‘finale’ van de groepsfase van het KNVB-bekertoernooi uitvochten. Nadat een directe verbinding met Vliegende Keeper, die ook vandaag weer functioneerde als trainer, tot stand was gebracht kon de wedstrijd dan beginnen. ”Erop of eronder”, schreeuwde Tom ‘Jaap’ van der Veen bij het eerste fluitsignaal, waarna Barendrecht aftrapte.

Max Heiden was vandaag vroeg opgestaan onder het motto ‘de morgenstond heeft goud in de mond’, om het veld van Heinenoord te bewerken en te voorzien van een heus gangenstelsel, dat zich met name bij de zestienmeterlijnen bevond. Dit werk werd al vrij vroeg beloond, waarbij in het bijzonder Rick ‘De Beuker’ Valk gebaat was. Nadat de bal via het middenveld bij Max ‘De Mol’ Heiden belandde, wist hij met een behendige manoeuvre zijn directe tegenstander over de reclameboarding te werpen, om vervolgens weer zijn hol in te kruipen en weer omhoog te ploppen op het juiste moment. De laatste meters legde hij bovengronds af, waarna hij de bal voorgaf aan De Beuker, die ‘m vervolgens rustig binnentikte. Een vrij eenvoudige 1-0 voor Barendrecht na nog geen tien minuten spelen, hier zat meer in.

Ook Toni doorzag het eenvoudige spel van Heinenoord, waarop hij een soloactie inzette, om vervolgens Max in scoringspositie te brengen. Een hoge bal volgde en Max wist de bal op kundige wijze in de verre hoek te krullen. 2-0. ”Tien tien tien”, klonk het uit de mond van Kevin ‘No Mercy’ Valk die zich vanwege zijn maandelijkse periode op de bank bevond. ”Maritz en ik doen alles samen: samen werken, samen wonen, samen eten, samen de menstruatie ondergaan. Dus als zij ongesteld is, ben ik dat dus ook. Geen voetbal, geen seks. Hooguit op een van de laatste dagen als het bloeden een beetje gestopt is, maar ook dat gebeurt in samenspraak. Dat kan soms echt een zooitje worden en je kunt wel raden wie dat mag opruimen…”

Met ‘Tikkie-takka’ schreeuwlelijk Angelo van Pelt die vandaag meedeed omdat zijn eigen ploeg om disciplinaire redenen uit het bekertoernooi lag, had Barendrecht mogelijkheden tegen het niet-te-peilen Heinenoord. Na een omschakeling waar Angelo ‘Tikkie-takka’ van Pelt nauw bij betrokken was, was het uiteindelijk Mark ‘Waar is de Brand’ Fierinck die de bal aan zijn voeten kreeg, om vervolgens uit te rukken. Op dat moment ontstond er enige commotie onder het elftal van Heinenoord. ”Ik moet naar de kapper man, haal me eruit”, riep er een richting de reservebank, een wissel as in de maak. Met een heel elftal dat in complete verontwaardiging werd gelaten, liet de ploeg Mark geen andere keuze dan de bal na een glansrijke solo snoeihard in de verre hoek binnen te schieten. 3-0 voor de uitploeg. Op naar de kapper!

Een financiële injectie gaat nu eenmaal met de gepaarde wederdiensten. Zo ook die van Chris ‘Money’ Woerts. En zo ook het opstellen van Jordi ‘De Pitbull” Woerts en er alles aan doen om ook hem zo nu en dan een goaltje mee te laten pikken. De wedstrijd was er volledig naar dat het een grote uitslag zou worden en dat Barendrecht weinig te vrezen zou hebben van Heinenoord, dus het was weer zo’n dag dat de bal tot aan vlák voor de doellijn gebracht zou moeten worden, zodat Jordi ‘m er alleen nog in hoefde te blazen. En jawel mensen, zo geschiede. Toni ‘De Jongeling’ den Boer kwam voor de zoveelste keer mee naar voren omdat in zijn ogen die uitspraak van Kevin meer dan haalbaar was, maar er wel ‘gewerkt voor zou moeten worden, pik’, aldus hemzelf. En werken deed hij: op volle snelheid begaf hij zich richting de achterlijn van Heinenoord, om de bal op Jordi voor te kunnen geven, die er een toch best mooi doelpunt uit wist te slepen. 0-4, einde eerste helft. Tijd om de balans op te maken.

Hier konden wij helaas niet bij aanwezig zijn in verband met Leon ‘Blessa’ Pelkman, die alvast ging douchen. ”Kijk, ik heb gewoon zo’n enorme spierpijn waardoor elke beweging pijn doet. Na twaalf minuten was mijn toch al lage pijngrens bereikt, waardoor ik niet anders kon dan me te laten wisselen. Ik ga nu gewoon douchen en daarna voeg ik me bij de wisselspelers op de bank. En nu m’n kleedkamer uit want ik ga alle ellende van me afspoelen”, was het van de ietwat geïrriteerde Pelkman.

Vliegende Keeper komt de kleedkamer uit gevolgd door zijn spelers, en schrijft nog wat laatste aantekeningen voor de volgende vijfenveertig minuten op zijn kladblok. Jordi trekt nog even zijn handschoenen aan want die verruilt zijn veldpositie voor de doellijn. De ploeg is klaar voor de tweede helft.

Een van de molshopen die Max had gegraven was vlak bij een van de cornervlaggen, een molshoop die vroeg in de tweede helft al benut werd door Max zelf. Hij dook plotseling op, wist zijn tegenstander te passeren en de rest is geschiedenis. En weer was het Rick Valk die ongestraft mocht snoepen van de verboden vrucht en de 0-5 erin wist te schieten.

De wedstrijd verliep nog altijd vlekkeloos: vijf doelpunten voor, nul tegen. Maar de mannen van Barendrecht 8 snakten naar meer want Capelle wist van ditzelfde team met maar liefst 10-0 te winnen. Dat moesten zij beter kunnen, toch?

De eerste de beste kans was gelijk een grote: een voorzet van Tom richting het formidabele voorhoofd van Max die zich in het vijfmetergebied bevond, maar deze keeper had er al te veel om zijn oren gehad om ook deze erin te laten gaan. Op naar de volgende aanval. ”Focus boys”, aldus een meer dan gretige Cornee ‘Het Loopwonder’ van der Waal die op oorlogspad leek te zijn na een klein schopincident in de eerste helft.

Maar de focus was ver te zoeken. En dat kreeg ook keeper Jordi te weten toen Heinenoord plotseling wat doorbraken wist te forceren, waarbij het door verdiensten van de onkunde van de spelers van Heinenoord zelf en oplettendheid van onze verleider Roy gelukkig niet tot een doelpunt tegen mocht leiden.

”Focus boys”, echode het plotseling in de hoofden van Barendrecht, ‘’Focus boys,’’ en zo trok de gehele voorste linie van Barendrecht ten strijde. Onder aanvoering van Tom ‘Jaap’ van der Veen werd er een serie van kopballen en schoten afgevuurd op het doel van Heinenoord. De focus werd beloond: 0-6 Tom en 0-7 Max.

‘Gooi eens wat energie in die wedstrijd man’
Als verwende jongetjes begon Barendrecht aan de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Jordi was het beu en kwam tot ver over de zestienmeterlijn. ‘’Gooi er eens wat energie in man, dit lijkt nergens naar.’’ Met een hoofdrol weggelegd voor Tom die meermaals de bal tal van keren op circusachtige wijze over die verrekte doellijn van Heinenoord trachtte te krijgen. Lukken wilde het daarentegen, tot ongenoegen van de bank én veldspelers. ”Wissel die vent toch”, riep Luc alias ‘De Rennende Rukker’ richting Vliegende Keeper. ”Ik heb nog liever een kreupele Michel dan een fitte Jaap”, klonk het over de velden van Heinenoord. Helaas deed het Jaap niks want die heeft er geen meter meer om gelopen, maar zijn pupil, Toni ‘De Jongeling’ den Boer liet het zeker niet koud. Deze harteloze uitspraak kon hij niet over de kant van zijn mentor bij Feyenoord laten gaan. Er werd een vuur ontstoken in De Jongeling.

Het was dan ook niet verrassend dat niemand anders dan hij de 0-8 en 0-9 binnen wist te schieten. ”Zoiets onaardigs zeg je niet over mijn mentor, dan krijg je met mij te maken”, liet hij de aanwezige pers weten die in groten getale was uitgerukt voor deze op papier al slechte wedstrijd.

En inmiddels traditiegetrouw, ging het dak er na afloop van de wedstrijd af. Bier tegen het plafond, rondslingerende snikkels en luidkeels de club uit Rotterdam-Zuid toezingen die iedereen zo’n warm hart toedraagt. Wat Capelle in de wedstrijd kon, kon Barendrecht niet beter, maar een beter feestje dan in de kleedkamer van Barendrecht zullen ze niet kennen bij Capelle. En dat hopen de mannen van het achtste amateurelftal van BVV Barendrecht op zaterdag 14 september uit bij VV Capelle te kunnen bewerkstelligen. Aan een gelijkspel heeft de Barendrechtse ploeg genoeg, want halverwege de wedstrijd liet Coelers al weten dat het op het complex van NOC Kralingen op een 3-3 was blijven steken. Dat betekent dat Barendrecht nu met zes punten ploegleider in de poule is, gevolgd door VV Capelle met vier punten, NOC Kralingen met één punt en Heinenoord als hekkensluiter: nul punten. Het belooft een spannende ontknoping te worden op Sportpark ’t Slot in Capelle aan den IJssel. Al om 12:45 wordt er afgetrapt, waarna bepaald zal worden wie er doorgaat in het bekertoernooi. Zet Barendrecht deze stijgende lijn voort? Of gaat Capelle stunten en laten zij Barendrecht beduusd achter? U gaat het allemaal teruglezen in het volgende wedstrijdverslag.

Gegroet!

 

De statistieken:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.