Ontbrekende VAR en Voetbal TV kosten Barendrecht de kop

De grote dag voor BVV Barendrecht 8 en VV Capelle 7: de winnaar gaat door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. Barendrecht heeft genoeg aan een gelijkspel. Na een onstuimige week met onder meer een ronduit slordige training, mocht het vlaggenschip van de ploeg uit Barendrecht afreizen naar Sportpark ’t Slot. Zonder de staf, bestaande uit interim-trainer Wesley en voetbalkenner Kevin, en zónder De Rennende Rukker. De staf raakte verzeild in het drukke stadse verkeer en De Rennende Rukker? Die rook het grote geld in de vorm van een schnabbel, waardoor hij pas halverwege de eerste helft arriveerde. ”Het wordt nu een beetje een welles-nietesspelletje tussen mij en het bestuur. Beide partijen wijzen elkaar aan als schuldige, maar ik blijf bij mijn standpunt: Barendrecht betaalt mij te weinig, anders had ik dit niet hoeven doen”, een reactie van de clubleiding bleef echter uit. Al met al een allesbehalve optimale wedstrijdvoorbereiding

Een prachtige nazomerse dag met 21 graden op de thermometer: Capelle trapt af. De drukt ligt deze wedstrijd bij de jongens van Capelle, omdat Barendrecht in theorie slechts ‘parkeer de bus’ hoeft te spelen. Zij hebben immers genoeg aan gelijkspel. Capelle opent gelijk het vuur: met een lange bal weet Capelle een van haar voorhoedespelers oog in oog met keeper Patrick ‘De Kapitein’ de Reus te krijgen, maar die was niet voor een gat te vangen. Met minder dan een halve minuut gespeeld te hebben was daar de eerste kans voor Capelle. Barendrecht is wakker!

Al snel wordt het spelletje van Capelle duidelijk: ze spelen puur op de counter, om vervolgens met een lange bal in scoringspositie te komen. Fans winnen ze er zeker niet mee, punten wel, zo is uit de eerdere bekerwedstrijden gebleken.

Veel Kansen, weinig doelpunten
De eerste helft wordt er met name afgetast door beide ploegen: wat heeft het andere team in huis en waar liggen de mogelijkheden? De mogelijkheden voor Barendrecht waren er zeker wel en in de vorm van Rick ‘De Beuker’ Valk en Angelo ‘Tikkie-takka’ van Pelt. Allereerst was daar Rick, die door Van Pelt de bal op het randje van het zestienmetergebied kreeg aangereikt. Een kleine kronkel in de hersenen van De Beuker deed hem de bal met links schieten, zo in de handjes van de keeper. Maar geen probleem, want Barendrecht heeft zoals bekend is genoeg aan een gelijkspel.

Even later lukte het Barendrecht om door middel van een sterke counteraanval een corner eruit te slepen. Met Mark achter de bal en Angelo voor het doel, leek dit uit te lopen op eerste treffer van de wedstrijd. ‘Waar is de Brand’ nam een korte aanloop en wist de bal op perfecte kophoogte voor Angelo te krijgen. Angelo was zijn directe tegenstander de baas en haalde de trekker over: 0-1 Barendrecht.

Of nee, toch niet. De scheidsrechter denkt daar iets gezien te hebben en fluit af voor een overtreding. ‘Tikkie-takka’ zou een duwende beweging hebben gemaakt in de richting van zijn tegenstander en hiermee in overtreding van het KNVB-wetboek zijn. Capelle – Barendrecht staat weer op 0-0. Van Pelt maakt bezwaar. ‘’Ik hield m’n handen gewoon voor me, ik heb heel die gozer niet geraakt’’, klinkt het verweer. Maar dit weerhield deze scheidsrechter er niet van om te doen wat hij waarschijnlijk toch al voornemens was, zo zou later blijken.

In de rust heerst er niets dan kalmte bij het afgereisde elftal van Barendrecht. ”Wij hoeven niet te scoren om door te gaan, zij wel”, aldus een uiterst gemotiveerde Leon ‘Blessa’ Pelkman die de 0-0 namens het team probeerde te duiden. ”Echt schandalig dat ze zo spelen”, verwijt Kevin ‘No Mercy’ Valk het rivaliserende elftal. ”Ze komen pas in beweging als wij over de middellijn komen. Eigenlijk moet je gewoon de bal als laatste man vasthouden, er komt toch niemand.”

Het begin van het einde
En zo begon Barendrecht aan een tweede helft die om diverse redenen de geschiedenisboeken in zou gaan. Al vrij snel viel de 0-1 voor Capelle. Na, verrassend genoeg, een lange bal op een snelle buitenspeler wist hij in een onderonsje met keeper De Kapitein de bal langs hem heen te wippen. 1-0 Capelle in de 55ste minuut. Barendrecht moest nu dan toch echt aan de bak.

En dat deed Barendrecht dan ook. Al vrij snel na de tegenslag wist Barendrecht een aanval te forceren. De lange bal, daar zat mogelijkheden in. Met een lange bal van achteruit werd Max voor de keeper geplant. ‘Kat in het bakkie’, zou je zeggen. Max ‘De Mol’ Heiden haalde dan ook direct de trekker over, waarop de bal tegen de keeper stuitte en een aaneenschakeling van emoties volgde binnen het team van BVV Barendrecht. ”Ik schoot zeer gericht op de keeper, met de intentie om hem te pijnigen, zoals Koeman dat vroeger met zijn vrije trappen en de muur deed”, begint de trotse Mol. ”De bal kwam direct terug en kwam tegen mijn rechter bovenarm aan, waar ik natuurlijk niets aan kon doen. In de rebound wist ik de bal zakelijk binnen te schieten, waarna ik een waas door alle vreugde voor mijn ogen kreeg. Dat heb ik wel vaker.” Wat de scheidsrechter op dat moment niet zag was de vermeende handsbal van Max. We zullen nu door de ogen van Max zien wat er allemaal is gebeurd op deze nazomerse zaterdagmiddag. ”Na het doelpunt ging plots de vlag van de grensrechter omhoog, wat deze thuisfluiter aangreep om het doelpunt af te keuren. Voorafgaand aan de wedstrijd had hij juist aangegeven dat hij niet van de grensrechter uit zou gaan, maar enkel en alleen van zichzelf. Heel erg dubieus dus.” De verontwaardiging was groot bij BVV Barendrecht. ”Ik zal de vloeken maar dit wedstrijdverslag besparen, maar het was allemaal erg fraai”, reageert Max emotieloos op het voorval. ”Van die simpele jongens als een Leon, Jordi of Mark haalden hun zeer beperkte woordenboek tevoorschijn. De scheidsrechter zag Leon aan voor de grootste onruststoker en bestrafte hem met een gele kaart.” En tot overmaat van ramp, gaf Leon de arbiter een applausje voor zijn optreden, dat vervolgens ook weer werd bestraft met een gele kaart: tweemaal geel voor Leon ‘Blessa’ Pelkman, die hiermee de woede van zowel de scheids als zijn team op de hals haalde. ”Het is ook gewoon dom, jullie hebben gelijk”, geeft hij na afloop toe.

De wedstrijd is getekend: nog altijd 1-0 voor de thuisspelende ploeg. Dit verschil viel niet meer in te halen met de vooringenomenheid van deze scheidsrechter. Er zat niets anders op dan de wedstrijd voort te zetten en te hopen op het beste. Barendrecht inmiddels nog maar met tien man sterk.

Vangbal, twee man uit
Barendrecht blijft ook met een man minder sterk spelen en kansen creëren. Capelle weet door dit buitenkansje vaker het doel te vinden, maar het lukt nog niet trefzeker te worden. Jordi en Tom daarentegen komen behoorlijk in de buurt. Allereerst was daar Jordi, die met een volley de keeper op scherp zette. En even later was het de beurt aan Tom om dan toch écht de gelijkmaker te maken. Tom wordt op niet nader bekende wijze in schietgelegenheid gebracht, neemt de bal vol op zijn slof en weet de arm van een van de achterhoedespelers van VV Capelle te vinden: penalty, zou je zeggen. Maar de scheidsrechter geeft niet thuis, of juist wel, en laat het spel gewoon doorgaan. De stoppen slaan door bij de heetgebakerde jongens van Barendrecht 8. Jordi weet een ‘fuck off’ uit te brengen in de richting van de scheidsrechter en pakt hiervoor direct rood. Barendrecht moet het nog doen met slechts negen man.

Het doel wordt almaar moeilijker en moeilijker te verdedigen en wordt 2-0 en even later ook 3-0 voor Capelle. Barendrecht maant de thuisfluiter meermaals de wedstrijd te beëindigen omdat deze wedstrijd al lang gespeeld was in hun ogen. De scheids leek er wel pap van te lusten en liet het vernederende spel doorgaan. Tot slot weet de uitploeg nog na doorjagen van Angelo ‘Tikkie-takka’ van Pelt een corner te forceren. Diezelfde speler loopt vervolgens op zijn dode gemak richting het cornergebied, om vervolgens voor tijdrekken een gele kaart te mogen incasseren. De maat was vol voor Barendrecht 8: het team stapte van het veld af en hield, wat ervan restte, de eer aan zichzelf.

Wat dit voor gevolgen heeft voor het KNVB-bekertoernooi, laten wij aan de lezers over. Dit is een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het amateurvoetbal. Conclusie: ontbrekende VAR en Voetbal TV kosten Barendrecht de kop. Einde hoofdstuk, op naar de competitie.

Zaterdag 21 september staat Barendrecht 8 de uitwedstrijd bij Hellevoetsluis 4 te wachten. Zullen de mannen zich weten te herpakken? U volgt het allemaal bij ons.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.