In de wandelgangen week 1:

Goedhart uit de roulatie en Pelkman heeft een dubbele agenda
Vanaf deze week iedere donderdag bij Vliegendekeeper.com: ‘In de wandelgangen’, een nieuwe rubriek waarin wij het leven van de spelers ook buiten het veld onder de loep nemen. Zet u schrap voor de avonturen van de jongens van Barendrecht 8, die buiten het balspelletje minstens zo spannend zijn als erbinnen. Reken op een bruisend liefdesleven van onze ‘Verleider’, een revaliderende ‘Blessa’ Pelkman op zijn weg terug naar de top, Jordi ‘De Pitbull’ Woerts die weer eens een kronkel te verwerken krijgt en nog veel en veel meer.

Goedhart uit de roulatie
Goedhart liet afgelopen week aan de spelersstaf en clubleiding weten de komende tijd niet inzetbaar te zijn. Reden: een gebroken middenvoetsbeentje. Een goed huwelijk heeft zo nu en dan de nodige ruzies, Goedhart is geen uitzondering op deze regel. Het was in de nietsvermoedende nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september wanneer het noodlot toesloeg. Goedhart en zijn levenspartner Jaimy verbleven op dat moment aan de door hen gehuurde woning aan de Mahlerstraat te Barendrecht, toen de gemoederen hoog opliepen tussen Robbin ‘De Grijze Vos’ Goedhart en de beeldschone tandartsassistente. ”Het was zij of de deur, ik ga verder niet in detail treden maar de ruzie ging erover dat Vermaat een ‘grotere’ zou hebben dan ik”, is te lezen in de Panorama. ”Ik heb nu een paar keer met hem gedoucht en er, toen hij even niet keek, een meetlint naast gehouden en ik kan u vertellen: dat komt niet eens in de buurt van het gereedschap dat ik heb hangen, neem dat maar van mij aan”, laat hij als laatste weten over het onderwerp. Over de lengtes onder de douche kunnen wij gerust een boekje opendoen, maar dit bewaren wij liever voor een ander moment.

Pelkman en de dubbele agenda
Een van de grote afwezigen bij de uitwedstrijd in Hellevoetsluis was Leon ‘Blessa’ Pelkman. Waarom was hij er niet? Wij zochten het uit.

Het zou gaan om een feestje in het Kralingse Bos in Rotterdam, dat al enige tijd terug gepland was. ”Wist ik veel dat we precies díe zaterdag een wedstrijd zouden hebben”, klonk de retorische vraag van Pelkman toen hij werd bevraagd op zijn afwezigheid. Het meest kwalijke is misschien nog wel dat hij het op zijn Rotterdams gezegd ‘recht probeerde te lullen’. ”Huh, gaat de wedstrijd door? Ik dacht dat die niet door zou gaan vanwege de geringe aanwezigheid op de training. En daarbij: anders zie ik Char deze week niet, dus ik neem het dan maar op de koop toe.” De opkomst op de training was inderdaad beduidend lager dan normaal. Slechts vier man uit Barendrecht 8 wist Sportpark de Bongerd op de woensdag voor de wedstrijd te bereiken. En een verdwaalde gymdocent in de vorm van Luc ‘Mr. Korfbal’ van Vreeswijk. Behalve dat wees er verder niets op dat de wedstrijd geen doorgang zou vinden. Zo was de aanwezigheid in de Teamers-app ook zeker geen reden tot zorg: welgeteld twaalf man aanwezig op zaterdag 21 september bij Hellevoetsluis. Deze zelfde app als die eerder door Pelkman uiterst nauwkeurig onder de loep was genomen gezien het feit dat hij al twee dagen voor de training met de vraag kwam of ‘iedereen wel in de app gereageerd heeft’. Al met al een slap verhaal dus van de normaliter zo welbespraakte Pelkman.

Wij kennen Pelkman natuurlijk al langer dan vandaag. Wij gaan er dan ook niet van uit dat er kwade opzet in het spel was, maar enigszins egoïstisch en naïef is het zeker wel. Pelkman bracht de dag door op het festival A Day at The Park, dat zijn elfde editie dit jaar in het Kralingse Bos hield. Wie Leon kent weet dat hij genoten heeft van deze dag, want genieten doet hij op feestjes in de stad waar zijn hart ligt. Wij vergeven hem dit vergrijp, maar of Barendrecht 8 dat doet is nog even de vraag. Of wat te denken van de achterban? Wat ons betreft is dit allemaal stof tot nadenken.

Dit was In de wandelgangen voor deze week. Tot de volgende keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.