Barendrecht 8 back in business

Deze zaterdag was de dag. De dag waarop de afgelopen twee ronduit vernederende wedstrijden goed gemaakt zouden worden, thuis tegen VV Hekelingen. De dag waarop de jongens van Barendrecht 8 over een neutrale, doch overwegend Barendrecht-georiënteerde scheidsrechter zouden beschikken. Want niemand minder dan Dylan ‘Blow my Whistle’ ten Bosch ging deze wedstrijd leiden. De laatste wetenswaardigheid voordat wij overgaan naar het voetbal: op deze zaterdag 28 september viert men de geboortedag van Toni ‘De Jongeling’ den Boer, die met zijn inmiddels 23-jarige leeftijd bijna in aanmerking komt voor een nieuwe bijnaam. ‘De Ouderling’ lijkt een geschikte, maar helaas wordt dit begrip al in kerkelijke sferen gehanteerd. Wij vragen dan ook onze lezers mee te denken over een nieuwe bijnaam.

De groene loper wordt uitgerold
”13:45 aanwezig in verband met foto’s”, klonk het een dag eerder in de groepsapp van de amateurploeg, waarin wij ook een mannetje van ons hebben zitten om kwestie ‘Barendrecht 8’ van alle kanten te kunnen belichten. Naast dat er een persmoment zou zijn, zou amateurfotograaf Jordi deze zaterdag zijn apparatuur meenemen voor een nieuw, wekelijks terugkerend item op Vliegendekeeper.com: ‘De acht vragen aan’. Daarnaast was er natuurlijk traditiegetrouw de teamfoto. En, niet geheel onbelangrijk: Barendrecht kreeg na lang wachten het nieuwe trainingspak. Kevin trapte voorafgaand aan de wedstrijd de deur van de kleedkamer open en gooide de doos met daarin de nieuwe clubkleding met een vaart naar de grond. De kleedkamer van Barendrecht 8 ontplofte al voorafgaand aan de wedstrijd. Barendrecht hulde zich in het gloednieuwe Adidas-trainingspak en trok richting het veld.

Het persmoment, waar dus ook Jordi onderdeel van was, trok veel bekijks. Diverse spelersvrouwen waagden zich op de groene loper, ofwel het aftandse veld 4 van Sportpark de Bongerd, om zich vast te laten leggen door de aanwezige fotografen. Ook Dave ‘De Zoon van Hercules’ diende zich aan voor de aangelegenheid, omdat hier meteen de cover voor de december-editie van Men’s Health werd geschoten. Dit is het punt waarvan wij hoopten de nodige quotes te kunnen verzamelen, maar in plaats daarvan viel er een volledige stilte binnen het normaliter zo verbale Barendrecht 8 toen Dave zijn shirt uittrok. Jaloezie? Bewondering? Vult u het maar in, wij vonden het maar ongemakkelijk.

Toen de wedstrijd op het punt stond om te beginnen, kwam daar nog Angelo ‘Tikkietakka’ van Pelt aanstrompelen. Hij had tot een uur daarvoor een wedstrijd gespeeld met zijn -inmiddels bijna- voormalige elftal: Barendrecht 10. ‘’Ik geef ‘m tot de winterstop, dan is hij overgestapt’’, laat een anonieme bron in een diepte-interview hierover weten. Tikkietakka sprong nog snel voor de camera van Jordi en andere fotografen, waarna we dan eindelijk konden gaan beginnen.

Beuker moet zijn meerdere erkennen in een paal
Scheidsrechter Ten Bosch floot ten teken dat de wedstrijd kon beginnen. Hekelingen mocht aftrappen. Bij al een van de eerste uitbraken van Barendrecht waarbij Rick ‘De Beuker’ Valk betrokken was, ging het mis. Met dezelfde techniek als zijn befaamde beuk, probeerde hij een verdwaald schot binnen te houden, maar trof vervolgens ook een nietsvermoedende paal. Zonder zich te verroeren of ook maar een krimp te geven incasseerde de paal de bodycheck van De Beuker. ”Ach, die kan wel tegen een stootje”, probeerde Robbin ‘De Grijze Vos’ Goedhart het publiek nog gerust te stellen. En inderdaad: de paal had niets van zijn glans verloren. Rick daarentegen lag te kermen van de pijn. Vliegende Keeper, die inmiddels wel het woordje ‘interim’ voor zijn trainerstitel kan weghalen, zag dat het foute boel was en spurtte naar de medische staf van BVV Barendrecht. ‘’Die kunnen wij zo snel niet oplappen’’, was al snel de conclusie. De Beuker werd vervolgens in de auto geladen en onder begeleiding van een luide sirene middels het fietspad, over het terrein van Sportpark de Bongerd naar de huisartsenpost gebracht, waar al snel goed nieuws volgde. ‘Slechts gekneusd’, klonk de diagnose. Naar verwachting zal Valk jr. zich nog komende zaterdag melden voor de uitwedstrijd bij Rockanje.

Tikkietakka en blessa weten elkaar te vinden
De wedstrijd had niet stilgelegen. Over en weer werden kansen gecreëerd, maar Barendrecht had hierin toch echt de overhand. In de 21ste minuut wist Barendrecht dan toch écht een kans met potentie te forceren. Nadat de voorhoede van Barendrecht het vuur had geopend op de doelman van Hekelingen, werd het spannend. De keeper stootte de bal van zich af, waarna deze via een speler van Barendrecht achter dreigde te gaan. Maar in plaats van de bal over de lijn te laten gaan, hield de ongelukkige verdediger van Hekelingen de bal ongecontroleerd binnen. Tikkietakka, die inmiddels al zo’n honderd speelminuten in de benen had, wist wat hem te doen stond: hij zag nog net een plekje vrij in de verre hoek van het doel van Hekelingen waar het inmiddels dringen geblazen was, mikte en schoot. Een verdediger trachtte de bal nog weg te werken maar gaf de bal in plaats daarvan nog een duwtje in de goede richting. 1-0 Barendrecht dankzij de uiterst beheerste Angelo ‘Tikkietakka’ van Pelt. Dit smaakte naar meer.

En nog geen tien minuten later was het weer raak. Na een snelle omschakeling van Barendrecht werd de bal bij het middenveld bezorgd. Bij tikkietakka is men dan aan het juiste adres, die een plannetje opzette. Leon werd diep gestuurd met de intentie hem te laten voor wat het was. “Ik dacht: zo, daar ben ik ook weer van af”, zei Van Pelt na afloop van de wedstrijd over het spelmoment. Maar niets was minder waar: Pelkman was zo dominant in het veld aanwezig dat hij na meermaals de bal opeisen, hem dan toch uiteindelijk van tikkietakka aangespeeld kreeg. Vanaf de rechterflank zette hij aan, lokte de keeper uit zijn goal en maakte het met een goedgeplaatste ‘dropkick’ af. ”Heeft iemand dit gefilmd? Heeft iemand dit gefilmd?” was het eerste wat hij wist uit te brengen na zijn doelpunt. ”Deze beelden móeten naar China én die lui in Amerika. Nu kan niemand meer om me heen, hier met dat scholarship!” Maar niemand had ook maar de moeite genomen om het incident te filmen en zo wordt het vertrek van Pelkman naar het buitenland wonder boven wonder nog langer uitgesteld. ‘Blessa’ heeft namelijk, ondanks het slippertje van vorige week, zijn strepen al lang en breed verdiend op Sportpark de Bongerd. De clubleiding zou dan ook bedroefd zijn wanneer zij hem zouden zien vertrekken.

Met 2-0 gingen de mannen van Barendrecht en Hekelingen de rust in. Tijd voor een tussentijdse evaluatie.

‘’Die gasten zijn nergens’’ opent De Verleider. ‘’Gewoon de druk erop houden aangezien het overgrote deel een stelletje ouwe lullen is.’’ Barendrecht 8 laat deze informatie even op zich inwerken onder het genot van een lekker warm theetje. ‘’Zoals jullie gemerkt hebben zit ik er kort op’’, laat de scheids weten. ‘’Ik wil een harde maar eerlijke pot voetbal zien. Ik sta hier m’n vrije tijd op te offeren voor schlemielen zoals jullie, dus gedraag je een beetje.’’ Met de visie van De Verleider en de duidelijke woorden van Dylan ‘Blow my Whistle’ mocht Barendrecht aan de tweede helft beginnen.

Barendrecht dendert door
Wat er aan dit moment voorafging, weten noch de journalisten van Vliegendekeeper.com, noch de scheidsrechter, noch de mannen van Barendrecht. ”Het was na een corner”, begint Den Boer na afloop van de wedstrijd, toen hem naar de toedracht van een grote kans werd gevraagd. De bal kwam op het randje van de zestienmeterlijn en ik haalde na de stuit direct uit.” Max kwam na dit moment in actie. ”De bal werd matig weggewerkt door de keeper. Ik tikte ‘m eerst over hem heen, waarna ik de bal rustig kon binnentikken. Appeltje eitje”, besluit De Mol visie op dit doelpunt. Barendrecht wist dan nu toch echt afstand te nemen van Hekelingen: 3-0 voor de thuisploeg in de 70ste minuut van de wedstrijd. ‘’Doorpakken nou’’, schreeuwde Dave vanaf de zijlijn. Gretig dat hij was na dit seizoen nog geen enkele wedstrijd meegespeeld te hebben vanwege een voortslepend hielspoor.

Een bijzonder moment voltrok zich in de 77ste minuut. Na een gewaagde verdedigende actie van Den Boer, floot ‘Blow my Whistle’ voor een vrije trap voor Hekelingen. Een solide muur in de vorm van Pelkman en Vermaat werd opgesteld. Wat wij vandaag de dag vaak in de voetballerij zien, is dat naast het kruis ook het gezicht wordt bedekt, met het oog op marketinginkomsten uit social media-activiteiten. Zo ook ‘De Rennende Rukker’ Vermaat die zijn volgers graag de kost geeft en daarom niet zijn gezicht ‘onnodig’ wil beschadigen. ‘Blessa’ Pelkman daarentegen, toonde niet bang te zijn. ‘’Hekelingen, wie zijn ze dan? Zeg vaders deze man gaat ons raken?’’ zei hij tegen Vermaat. ‘’Die transfer naar China of de VS komt er toch wel, ik zit gebakken, laat die bal maar komen.’’ Met een ferme boog ging de bal over het muurtje heen en kon Vermaat weer rustig ademhalen. ‘’Ik ben het gezicht van het elftal. Een móói gezicht om precies te zijn. Dat wil ik graag zo houden’’, zei hij live op Fox Sports kanaal 3 na afloop van de wedstrijd toen wij hem bevroegen op dit moment. Door met de wedstrijd!

Barendrecht hield het tempo erin en wist kans op kans te creëren. Uiteindelijk was het Roy ‘De Verleider’ die een serieuze poging trachtte om een aanval op te zetten. De Verleider kreeg plotseling een helder momentje. Hij dribbelde op, wist een speler te verschalken en daarna zijn voorbeeld als het aankomt op de vrouwtjes, Cornee, aan te spelen. Vanaf het randje van het zestienmetergebied dribbelde Van der Waal de habitat van de keeper binnen: hij was een prooi in vijandelijk gebied, de verdediging richtte zich volledig op Van der Waal. Een verdediger ging de confrontatie aan, waarna Van der Waal naar de buitenkant te dribbelen, in de hoop zijn tegenstander te doen verrassen. Na enkele meters afgelegd te hebben, draaide hij zich om en sleept de bal met zijn linkerbeen mee. Met datzelfde been werd de bal voorgegeven, over de grond naar onze mol Max Heiden. Wat hem nog restte was in al de ontstane chaos de bal binnen te tikken. En dat deed hij, koelbloedig: Barendrecht op 4-0 voorsprong in de 85ste minuut.

Den Boer in de rebound
Hekelingen leek bezweken. De laatste fase van de wedstrijd was Barendrecht heer en meester op veld 4 van Sportpark de Bongerd. Diverse aanvallen werden geforceerd, waaronder een waar Jordi ‘De Pitbull’ het zestienmetergebied in werd gestuurd. Na een vlug genomen vrije trap door Ruben ‘The Undertaker’ Mastenbroek alarmeerde hij De Rennende Rukker dat de bal zijn kant op zou komen. Rukker nam de bal aan, dribbelde eventjes op en gaf de bal diep op Jordi ‘De Pitbull’. Een ferme duw in de rug van onze Jordi door een achterhoedespeler van Hekelingen volgde en bracht Jordi ten val. Deze verdediger liet Dylan ‘Blow my Whistle’ ten Bosch geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Maar wie zou ‘m deze keer nemen? Toni ‘De Jarige Jop’ den Boer natuurlijk! Zo bescheiden als hij is bedankte hij in eerste instantie vriendelijk, maar daar kwam volgens Barendrecht 8 niks van in. ”Dat is een bevel”, schreeuwde De Rennende Rukker vanaf de middenlijn. De Jongeling zwichtte. Met een loeihard schot schoot hij de bal in rechterhoek binnen. Maar wat had de scheids hier gezien? Van der Waal was al ingelopen, nog vóórdat Den Boer de bal raakte. Dat moest over. Een kronkel had zich zojuist meester gemaakt over de hersenen van Van der Waal en leek daarmee Den Boer de kop te kosten. En weer ging de bal op de stip met Den Boer erachter. Dit keer ging hij voor de linkerhoek, wat de keeper blijkbaar had doorzien. Met zijn vingertoppen kon hij nog net bij de bal maar dat was tevergeefs: 5-0 voor de thuisploeg.

Met een niet-te-stuiten 5-0 overwinning besloot Barendrecht de thuiswedstrijd tegen VV Hekelingen. De negatieve reeks van een verliespartij en een corrupt gelijkspel werd doorbroken. Met vernieuwde energie kijken de jongens van het achtste amateurelftal van BVV Barendrecht uit naar de volgende wedstrijd: Rockanje-uit, zaterdag 5 oktober om 12:00. En wij van Vliegendekeeper.com ook.

Voor wat betreft het wedstrijdverslag: tot volgende week.
En voor wat betreft In de wandelgangen: tot morgen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.