In de wandelgangen week 3

De Kapstok en zijn eerste grotemensenbaan

We nemen onze lezers graag mee in de levens van de heren van Barendrecht 8. Vandaar ook dat wij In de wandelgangen in het leven hebben geroepen. Nu gaan wij even net wat dieper in op de zaken dan normaal, en met een reden: Tom van der Veen heeft namelijk per 1 oktober het aftandse ticketverkoophokje van Feyenoord verlaten en heeft zijn intrede gemaakt in het Maasgebouw, waar de ‘jongens van de stad’ zitten, volgens hemzelf. ”Eng hè?”, begon hij de persconferentie. ”Jongens uit de stad.” *

Van klantenservice naar sales
Dat Tom ‘De Kapstok’ goed is met geld, is ook Feyenoord niet ontgaan. ”Tikkies versturen nog vóór de bedrijfsetentjes, dat zien wij graag”, laat Koevermans weten bij het ingelaste persmoment. ”Per 1 oktober verruilt hij zijn functie bij de kaartverkoop voor die van sales-medewerker.” Ook de activiteiten van De Kapstok buiten de club worden gemonitord en in goede banen geleid. ”Een volgende stap die wij hem graag buiten Feyenoord zien nemen, is het beheren van de spelerspot. Hij is jaren geleden opgeworpen als materiaalman, maar van de spelerspot is het nooit gekomen.” Momenteel is de spelerspot van Barendrecht 8 in handen van niemand minder dan Kevin ‘No Mercy’ Valk, wie het bijzonder goed lijkt af te gaan. ”Chris ‘No Money’ Woerts heeft nog altijd wat lijntjes uitliggen bij Barendrecht. Hij zal een dezer dagen die kant op gaan om Valk te verzoeken het beheer van de spelerspot af te staan aan onze Kapstok. Dat moet de vuurdoop zijn. Dan pas wordt hij officieel erkend door de commerciële tak van Feyenoord Rotterdam.”

Meer dan verdiend
Wie denkt dat deze functie de nummer 99 van Barendrecht 8 aan is komen waaien, heeft het mooi mis. ”’s Ochtends een vent, ’s avonds een jongetje”, zoals Tom altijd zegt wanneer hij wordt gevraagd wat er heeft geleid tot zijn succes. ”Doordeweeks slaap ik hoe dan ook voor elven. In het weekend niet gek veel later, alhoewel er soms in het weekend nog rond een uur of één een klein wipje in zit voor mij en mijn partner. Dat komt dan spontaan op. Je kunt het uit de weg gaan, maar dat is wat normale mensen doen. Ik doe dat niet, ik duik er vol op, en dat is een van de vele manieren waarop ik mij van anderen onderscheid en wat ook weer tot mijn succes heeft geleid. Ik pak dat soort zaken met beide handen aan.”

Tom is altijd al de grootverdiener binnen Barendrecht 8 geweest. En erbuiten. ”Ik heb het grootste en duurste huis, ik heb zowel een auto als een scooter, een tuin voorzien van kunstgras waar je u tegen zegt en m’n wijf is gewoon hartstikke lekker. Je gaat mij niet wijsmaken dat een aardbeienplukker als Van der Waal, meestertje Vermaat of marketingrukkertjes De Verleider en De Pitbull meer verdienen. Waar is hun grote huis? Waar is hun lekkere wijf? Nee precies, dat dacht ik dus ook”, aldus Tom ‘De Kapstok’ van der Veen op de persconferentie.

Buiten zijn onafhankelijke bestaan hebben Tom en de familie Van der Veen het nooit zo breed gehad. ”Naast dat ik in de mensenhandel met China zat, heb ik altijd de ochtendkrant gedaan tot het moment dat Tom was afgestudeerd”, heeft Freek ‘Vader Van’ van der Veen wel eens laten weten. ”Tom is een harde werker. Dat was hij vroeger al. Ik heb altijd al gedacht dat hij het zou maken, puur omdat hij zijn kinderen een betere jeugd dan hemzelf toewenst.” De nuchtere reservespits van Barendrecht heeft overduidelijk zijn plekje binnen deze maatschappij, Barendrecht én Feyenoord verdiend en niet gekregen. ‘’Zoals Jordi Woerts binnen het team, omdat zijn vader toevallig sponsor is’’, aldus Tom.

 

Heimwee op een slaapfeestje
Dat de rossige derde reservespits van Barendrecht 8 zijn zaakjes goed op orde heeft, kun je gerust een understatement noemen. Met vrijwel alles wat zijn hartje begeert en de nodige status leidt hij een relatief zorgeloos leventje, wat gerust gezegd mag worden. Barendrecht 8 zou daarentegen Barendrecht 8 niet zijn als zij geen kleine sneer zouden uitdelen aan de derde reservespits, naar aanleiding van dit item. Er was ooit een slaappartijtje, waar ook Tom aanwezig was. ”Echter kreeg hij ’s avond heimwee, wat ik respecteer, waarna moeder Van der Veen werd gebeld en Tom even later weer lekker thuis in zijn vertrouwde bedje lag.” Tom maakte het slaappartijtje wel min of meer af. ”De volgende ochtend schoof hij weer doodleuk aan bij het ontbijt. Geheel toepasselijk in zijn pyjama, alsof er niets gebeurd was. Ook dat is Tom: fake it till you make it. En gemaakt heeft hij het!”

 

Valk moet op de blaren zitten
Wie Kevin zegt, zegt Maritza en wie Maritza zegt, zegt natuurlijk Kevin. Het stel dat je allang niet meer als ‘kersvers’ kunt bestempelen is een soort Siamese tweeling. De liefde ontstond tijdens de studie, die hen een eind heeft gebracht; tot een wereldreis aan toe, een periode waarin zij onder meer Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland bezochten.

Na nog maar net terug te zijn van hun wereldreis, gingen Kevin ‘No Mercy’ Valk en zijn partner Maritza ‘Tiësto’ Hoogduin op jacht naar een volgend avontuur: samenwonen. Ze leken onafscheidelijk. Maar niets was minder waar. ”De sleur sloop erin”, begint Valk over de toedracht van de kortstondige pauze van hun relatie. ”Je zit eerst al bijna een jaar op elkaars lip in het buitenland en dan ben je terug en begint het weer van vooraf aan. Ik wilde gewoon tijd voor mezelf.”

De break-up
Na een familieberaad is besloten dat Maritza voor een kleine week met haar moeder en zus vertrok naar het Italiaanse Venetië. Maritza er eventjes tussenuit, Kevin het rijk voor zich alleen. ”Met links, met rechts, dan weer even op m’n hand zitten zodat er geen gevoel meer in zit, kortom: op alle mogelijke manieren heb ik het ervan genomen. Oh ja en bij vlagen met twee handen, dat kan bij een man van formaat zoals ik”, was de reactie van Valk naar aanleiding van de kortstondige ‘break-up’. ”Het was nog een heel karwei om de muren weer schoon te krijgen, vooral het plafond moest het ontgelden. Man, je had het moeten zien. Maar bij Maritza haar thuiskomst was alles weer spik en span. Zo ben ik dan ook wel weer!”

Wie met een halogeenlamp langs de muren van het appartement aan de Middenhoefstraat gaat, zal vast de nodige vraagtekens bij zijn of haar bevindingen zetten. Wij daarentegen gaan uit van Kevin zijn secure werkwijze in het veld, dus als iemand wat aantreft, dan zal dat vast van een vorige bewoner zijn. ”Tot de laatste druppel heb ik alles weggehaald. Alle sporen zijn gewist.” Weet u dat zeker meneer Valk? ”Alle sporen, behalve de blaren op m’n handen. Maar dat komt van de sportschool zullen we maar zeggen”, besluit hij het interview met een glimlach.

Het hechte stel houdt er hun eigen manier van een relatie onderhouden op na. Maar goed, ook voor deze week is hij weer rond: In de wandelgangen. Wij kwamen, zagen, luisterden aandachtig en rapporteerden. Tot de volgende keer!


Verklaring * (‘’Eng hè, jongens uit de stad?’’)
Bij een uitwedstrijd in Middelharnis bij De Jonge Spartaan liepen de irritaties tussen Barendrecht en de thuisspelende ploeg hoog op. Er ontstonden de nodige opstootjes, waarbij Tom ‘De Kapstok’ van der Veen bij minstens een betrokken was. Hij wist zijn stempel op dit opstootje te drukken met de befaamde uitspraak: ‘’Eng hè, jongens uit de stad?’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.