In de wandelgangen week 4

Het was deze week even de vraag of wij überhaupt nog een editie van In de wandelgangen zouden uitbrengen. Er na vorige week simpelweg mee kappen. De stekker eruit en vertrekken met de noorderzon. De reden hiervoor is namelijk dat er felle kritiek gekomen is op deze rubriek vanuit een enkeling binnen het team waar wij ons week in week uit met onze redactie met hart en ziel voor inzetten. ”Ik kon het nieuws niet geloven, we hebben zoveel voor hen gedaan, die lui een podium gegeven, op de kaart gezet. En dan dit, stank voor dank”, aldus een uiterst geëmotioneerde Gerda die verantwoordelijk is voor het onderdeel ‘tussen de lakens’, een subrubriek binnen In de wandelgangen.

Carrièrejagers in het nauw
Dit is het schoolvoorbeeld van ‘ten onder gaan aan je eigen succes’. Het zit namelijk zo: wij staan hoog. Nee, zeer hoog genoteerd in Google met dank aan het gebruik van de juiste ‘sleutelwoorden’. Woorden die Google kan waarderen en dit beloont in de vorm van een goede vindbaarheid binnen het zoekmedium. Wanneer men bijvoorbeeld intikt ”Luc Vermaat rellen, mishandeling, drugsverslaving, TBS”, is het eerste wat naar boven komt Vliegendekeeper.com. Met daarop dus verhalen waar deze persoon dergelijke avonturen meemaakt. Waargebeurde verhalen om precies te zijn. Nu is De Rennende Rukker natuurlijk een geval op zich; een zonder toekomst, een met vrijwel niets op het spel, laat staan dat iemand hem gaat googelen. Grote namen daarentegen als een Leon ‘Blessa’ Pelkman of een Tom ‘De Kapstok’ van der Veen, zomaar een voorbeeld, hebben dat allemaal wel; een toekomst, een hoop op het spel en hordes, maar dan ook hordes collega’s, klanten, opdrachtgevers en (toekomstige) werkgevers die hen vrijwel dagelijks online opzoeken, op jacht naar elk klein smetje op hun hun glansrijke carrière. Ook zij lijken ten onder te gaan aan hun eigen succes.

Maar wij zijn gewoon weer terug. Wij distantiëren ons volledig van gasten die denken dat hun carrière buiten het voetbal belangrijker of groter is dan erbinnen. ”Schrijf ze eruit, schrijf ze dood”, zijn berichten die ons vanuit onze achterban ter ore zijn gekomen. Maar dat doen wij niet. Wij houden de eer aan onszelf en gaan gewoon door waar wij gebleven waren. Juist ja, In de wandelgangen: week 4. Zet u schrap!

Van der Waal zoekt thuis voor kroos
Cornee ‘Het Loopwonder’ zijn optrekje in Heerjansdam stond pas enkele weken te koop toen het bevrijdende telefoontje al kwam. ”Jongens, jongens! M’n huis is verkocht!!!”, klonk het in de kleedkamers van BVV Barendrecht na de zwaarbevochten overwinning tegen Hekelingen. Een nieuw huis blijft daarentegen tot op heden nog altijd uit. ”Men moet geen oude schoenen wegwerpen voordat men nieuwe heeft”, was de niet-uitgesproken gedachte binnen Barendrecht 8. Maar wij kunnen de lucht klaren voor u allen: het huis van Van der Waal zal pas 1 juli in gebruik genomen worden. Nog alle tijd om een nieuw onderdak te vinden.

Wel is Van der Waal al op het punt aangekomen dat hij fanatiek op zoek gaat naar nieuwe huisvesting. Met het verstrijken van de jaren en ploeggenoten die een voor een samen gaan wonen of zelfs vader worden, begint de tijd nu ook voor ‘Het Loopwonder’ te dringen. Net als bij ‘Waar is de Brand’ voert de term ‘toekomstbestendig’ de boventoon. ”Ik ben de oudste van de telg, dat brengt verwachtingen met zich mee. Op een dag moet ik het stokje van Bas overnemen voor wat betreft de rol als familieman. Het is belangrijk dat ik tegen die tijd zelf een gezond en hecht gezin heb, vanwaaruit ik kan opereren.”

Want van een kind lijkt het de komende tijd nog niet te komen. En de kleine Levy de Reus blijkt na DNA-onderzoek toch écht van Patrick ‘De Kapitein’ te zijn, dus ook dat betekent nog even uitstel van het vaderschap voor Het Loopwonder. Daarnaast heeft Van der Waal het zowel druk met zijn bijbaan bij Bakker Barendrecht als vaste kracht bij Barendrecht 8. Ook tijdens het tripje van Van der Waal deze zomer met ‘De Hand van God’ Michel de Bruin is het niet tot ‘prikken’ gekomen. De reden? ”Topsportmentaliteit. Ik heb vrijwel elke dag hardgelopen in voorbereiding op het nieuwe seizoen, mijn return. De Hand van God heeft de nodige zegeningen uitgesproken, het was een nagenoeg perfecte pre-season voor Het Loopwonder kan ik u vertellen.” Aan vrouwelijk schoon was er echter geen gebrek, zij het niet dat dat met name al bezet was. ”Moeders. Heel, veel, goeduitziende moeders”, was het enige wat Van der Waal erover kon uitbrengen.

In tegenstelling tot Casa di Fierinck, is het bij Van der Waal thuis nooit tot een housewarming gekomen. Vergelijk het met het nieuwe Feyenoordstadion: de plannen lagen er, maar er is nog altijd niks concreets ondernomen. Het plan was als volgt: de housewarming in feite in het ouderlijk huis van Cornee vieren aangezien daar toch zeker wel een voltallig voetbalelftal ínclusief voetbalvrouwen gestald kan worden en dan met een pendelbusje op en neer naar het nieuwe appartement van Cornee, in Heerjansdam. ”Fred Teeven zou die avond dienst doen als buschauffeur, maar de onderhandelingen liepen spaak. Fred vond dat hij meer verdiende dan wat wij hem boden gezien zijn verdiensten binnen de Nederlandse politiek. Wij gingen uit van een ‘simpel’ buschauffeurtarief: 15 euro per uur. Naast dat hij meer geld wilde, eiste hij dat iedereen gewoon met zijn ov zou inchecken.”Onze gasten op kosten jagen, ik moet die vent niet, hij gaat maar ergens anders bietsen.”

Voorkeur voor de ligging is er voor Het Loopwonder zeker. ”Zo dicht mogelijk bij de club. Onlangs heb ik een bezichtiging gedaan in de straat ‘Korenbloem’, in Oud-Barendrecht. Leuke ligging en ruimte zat, wat het zeker toekomstbestendig maakt.” Dat de vraagprijs boven het budget van Van der Waal ligt, deerde hem niet. “Ik heb een bod uitgebracht, onder de waarde weliswaar. De huizenmarkt is op dit moment een ‘gekkenhuis’ om het zo maar te noemen. Daar verleen ik mijn medewerking niet aan. Alles naar z’n waarde.” Aangezien Van der Waal nog altijd in theorie dakloos is, lijkt het erop dat de bewoners van het huis aan de Korenbloem niet zagen zitten.

Een andere woning die Het Loopwonder momenteel op het oog heeft, is er een die wel heel erg in de buurt is van een ploeggenoot. De (on)gelukkige is niemand minder de ‘Vliegende Keeper’. ”Over mijn lijk dat hij hier komt wonen”, reageerde Vliegendekeeper op het nieuws. ”Ik probeer hier een rustig bestaan te leiden, dat gaat niet als de Nederlandse Dan Bilzerian hier komt wonen”, onderbouwt hij het statement. Want inderdaad, Van der Waal is in trek bij de vrouwtjes, dat is algemeen bekend. En als hij daadwerkelijk het appartementencomplex van Vliegende Keeper gaat betrekken, zouden de omwonenden nog eens voor vervelende verassingen kunnen komen te staan. Dit avontuur wordt vervolgd!

 

Project Vliegende Keeper
Een van de weinige vaste constanten binnen Barendrecht 8, is toch wel het jaarlijkse feest in de eerste of tweede week van november. De verjaardag van de enige echte ‘Vliegende Keeper’. Wat ooit begon als een bescheiden verjaardag voor wat vrienden en enkele familieleden, is geëindigd in een jaarlijks iets dat meer wegheeft van de uitreiking van de Ballon d’Or dan van een verjaardag. Maatpakken, blitse kapsels, dure horloges, galajurken, glanzend haar, nagels die net bij de nagelstyliste vandaan komen en juwelen; niet te verwarren met sieraden, is hoe de spelers en de spelersvrouwen voor de dag komen. Kosten noch moeite worden gespaard voor deze avond, waarop alles, maar dan ook alles uit de kast wordt gehaald om belangstellenden te imponeren en te entertainen.

Verleider goes exotic
De nu al grote afwezige van de avond is toch wel De Verleider. Hij liet weten er niet bij te kunnen zijn in verband met een ‘conflicterende agenda’. Het zou hierbij gaan om het feest Macumba Fiesta in Annabel, Rotterdam. Na wat navraag gedaan te hebben, blijkt haast niemand binnen Barendrecht 8 bekend te zijn met dit feest, wat voor ons natuurlijk aanleiding was om op onderzoek uit te gaan. ‘Macumba Fiesta, party latino style’, is op de website van de organisatie te lezen. Bij de volgende zin werd voor ons duidelijk waarom De Verleider zijn zinnen heeft gezet op dit feest. ”Fiesta Macumba maakt al jaren door heel Nederland het nachtleven onveilig met het inmiddels bekende recept: dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina, van toen en nu.” Want wie De Verleider een beetje kent, weet dat hij zijn schatjes het liefst overzees zoekt. Bij voorkeur latina’s. In dat opzicht zal hij hier zeker aan zijn trekken komen gezien de omschrijving op de website van de organisatie. Wij wensen hem hier veel plezier mee en proberen een van onze journalisten voor die avond die kant op te sturen om naderhand verslag te doen. Wordt hopelijk vervolgd!

Niets of niemand wordt geschuwd
Die eerste of tweede week van november is er eentje die je standaard in je agenda kunt zetten. De spelers van Barendrecht 8 en andere belangstellenden komen er nu ook eenmaal in groten getale op af. Het succes van deze verjaardagen? De omvang en grootschaligheid, het rijke assortiment aan drank en culinaire hoogstandjes, verzorgd door niemand minder dan moeder Ria herself, en tot slot de keuken. De keuken is altijd de plek waar spelers en spelersvrouwen zich ophouden totdat eindelijk de rest van de visite opgekrast is en zij de bank en naastgelegen stoelen kunnen bestrijken. En dan begint het feest pas écht.

Want waar de verjaardag van Vliegendekeeper vooral om geroemd wordt, is toch wel de befaamde kringgesprekken. Noch onderwerpen noch familieleden, noch spelers en oud-spelers worden hier geschuwd. Hier geldt het recht van de sterkste. Hier worden al de frustraties die na afloop van de wedstrijden eraf worden gedoucht en geschrobd weer opgerakeld. Oude wonden worden opengehaald om ze vervolgens vol te strooien met zout. Een zus en een tante die het onderling moeten uitvechten wie de betere fotografe is, spitsen die tegen elkaar worden opgezet, noem het allemaal maar op.

Waar op wordt gedoeld met ‘een zus en een tante…’ zit als volgt in elkaar. Enkele jaren geleden was daar Roel ‘De Generaal’ Vermaat, die zijn kans schoon zag. In het kringgesprek kaartte hij de fotografiekwaliteiten van Romy ‘Malieveld’ van Karsbergen aan. Zij wilde tot voor kort nog wel eens de mannen van Barendrecht op de gevoelige plaat vastleggen. Hij confronteerde haar met de tante van Tom ‘De Kapstok’ van der Veen, die ook zo nu en dan een kiekje maakt. De vraag luidde: ‘’Vind jij jezelf een betere fotografe dan de tante van Tom?’’, waarna luid gejuich en gejoel volgde. Het antwoord op deze vraag is zij het team nog altijd verschuldigd. Des te meer reden om – indien het feest aan de verwachtingen voldoet – de In de wandelgangen in de week na 9 november in de gaten te houden.

Het verhaal met de spitsen, gaat over Tom ‘De Kapstok’ en Leon ‘Blessa’. Dit was in het tijdperk van Heerjansdam, toen beide heren nog in de bloei van hun leven waren. Kapstok was toen net Kapstok geworden, Leon was nog even geen Blessa. Destijds was de discussie meer dan relevant omdat beide heren wekelijks in actie kwamen en nog ambitie hadden bínnen het voetbal. Met name Blessa die smachtte naar een avontuur in het buitenland. Nu ligt die ambitie buiten het voetbal.

Destijds kwam het niet tot een eenduidig antwoord wie hier nu de betere spits was. Schaamrode wangetjes waren het resultaat van de vraag die door De Generaal werd gesteld. Wat ons betreft is het feest van Vliegende Keeper een mooi moment om deze vraag nogmaals te stellen en voor eens en altijd uit te maken wie de beste spits van Barendrecht 8 is.

Om af te sluiten, willen wij nog even het navolgende kwijt. Dit feest heeft alles wat je als voetballer maar kunt wensen. Zaterdag 9 november, zorg dat u erbij bent want we gaan het weer allemaal meemaken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.