8 vragen aan Dylan

Dylan ‘Blow my Whistle’ Ten Bosch.

1. Onverwachts ben jij dit seizoen onderdeel geworden van het team als scheidsrechter. Hoe zijn jouw eerste weken bevallen en ben je goed opgevangen?

  • Ik ben zeker goed ontvangen door de heren van BVV 8. Echter heb ik wel aanpassingsproblemen. Het biertje na afloop voelt vertrouwd, maar een naakte rennende rukker door de kleedkamer was wel redelijk nieuw voor mij. Dus ik heb direct duidelijk gemaakt, dat ik mijn eigen fluit meeneem naar de wedstrijden. Ik hoop overigens dat de rennende rukker zich wel kan beheersen voor de klas.

2. Als scheidsrechter bekijk jij alles binnen en buiten het veld objectief. Jij ziet de mannen van BVV 8 spelen en voorziet zelfs af en toe van advies. Wat zijn in jouw ogen de sterke punten van dit elftal en waar schort het bij dit team nog aan?

  • BVV 8 heeft twee uitstekende doelmannen tot haar beschikking en veel spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Om de 20 minuten een verse kracht kan tegenstanders doen bezwijken. Alleen ontbreekt het een beetje aan discipline, want een corner tegen is vaak een tegendoelpunt. Dan loop je toch achter de feiten aan.

3. Laatst maakte je een officieus debuut in de oefenwedstrijd bij Rijnmond Hoogvliet Sport en dat ging goed. Wat voor kwaliteiten zou jij kunnen toevoegen aan het elftal?

  • Als ik zelf voetbal dan ben een centrale verdediger die het liefst gewoon lekker opbouwt van achteruit. Dus als er nood aan de man is, dan kan ik daar zeker bijspringen. Als BVV 8 compleet is, dan heeft BVV 8 een paar heerlijke kelderklasse toppers in huis voor die positie. Ik hoop niet dat Luc zich aangesproken voelt.

4. De bijnaam ‘blow my whistle’ heb je niet voor niets: in de wandelgangen gaat het gerucht dat zo nu en dan menig vrouwelijk schoon geniet van jouw fluitende klokkenspel.Heeft dit invloed op jouw manier van fluiten?

  • Dit beïnvloedt mijn fluiten zeker niet. Ondanks dat BVV 8 iedere week uitverkocht huis heeft, staat er nauwelijks vrouwelijk schoon langs de lijn. Ik kan mij dus volledig focussen op de wedstrijd. Mijn fluitende klokkenspel is zeker niet de reden dat het vrouwelijk schoon wegblijft.

5. Op wereldreis heb je flink gewerkt aan jouw kinderbijslag. Dat is een lekker zakcentje over een aantal maanden. Maar hoop je ook ooit geld te kunnen verdienen als professioneel scheidsrechter?

  • Dat gaat niet meer lukken deels wil, maar voornamelijk een gebrek aan talent. Vroeger was scheidsrechter zijn een prima bijbaan als scholier, maar de kinderbijslagbusiness heeft een veel beter verdienmodel. Na mijn afstuderen, hoop ik wel in een andere branche werkzaam te zijn. 

6. Staat er nog een wereldreis op de planning?

  • Voorlopig nog niet. Een groot gedeelte van de kinderbijslag is geïnvesteerd in hotelovernachtingen, vliegtickets, sightseeing en natuurlijk alcoholische versnaperingen. Een volgend buitenlands avontuur laat nog op zich wachten.

7. De derde helft kent bij BVV 8 een doorbraak dit jaar en lijkt officieel onderdeel te zijn van het programma op de zaterdag. Heb je nog doelstellingen voor de derde helft?

  • In de derde helft moet ik vooral op mijn hoede zijn. De Rennende rukker loopt vrij rond. In de derde helft, is hij niet onder de indruk van mijn fluit. In tegenstelling tot de eerste en tweede helft. Er slingeren wat hoekvlaggen rond, die voor allerlei doeleinde worden ingezet evenals andere attributen.

8. Tot slot een dilemma: Nooit meer fluiten of nooit meer voetballen?

  • Dan ga ik voor nooit meer fluiten. Zelf voetballen ondanks alle motorische en speltechnische beperkingen als speler is het allerleukste wat er is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.