Een dag vol ups and downs

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Zuidland op het programma voor de mannen van BVV 8. De club, gelegen onder de rook van Spijkenisse, stond ten tijde van deze wedstrijd met een punt onder Barendrecht. Op papier een geduchte concurrent, maar daar dacht Barendrecht zelf anders over. In ieder geval Cornee ‘het Loopwonder’: ‘’Wij, Barendrecht 8, kunnen alleen van onszelf verliezen. Wij hebben een sterke selectie en iedereen -een enkeling als een Jordi daargelaten- zet zich voor de volle 100% in. Dat dit niet altijd tot het gewenste resultaat leidt komt door externe factoren.’’ De verwijzing naar Jordi ‘de Pitbull’ Woerts slaat op deze zelfde zaterdag omdat hij op pad moest voor zijn bijbaantje als marketingrukker bij Kamera Express. ‘Onvergeeflijk’ volgens Van der Waal. Gelukkig was er dan nog vervanger Jonathan ‘de Raadsman’ Vrijman die zich op de avond ervoor om 22:02 op Whatsapp meldde bij EVB-nazaat Luc Vermaat, alias ‘de Rennende Rukker’.  ‘’Hebben jullie nog iemand nodig?’’, en zo geschiede.

De formule voor deze dag was eigenlijk hetzelfde als twee weken terug: Kevin aan de fluit, het een en ander aan supporters langs de lijn en een incompleet elftal met een invaller. En Tom mocht weer de wissels doen. ‘’Ik heb de club gesmeekt om mij een rol binnen het team te geven gedurende mijn blessure. Al was het maar het vullen van de bidons’’, is wat Tom ‘de Kapstok’ liet weten toen wij hem bevroegen op het heugelijke feit dat hij ook vandaag weer de wissels mocht omroepen. ‘’Mijn optreden bij OVV-uit is ‘Big Spender’ Seltenrijch goed bevallen, dat smaakte volgens hem naar meer.’’

Ondanks zijn nederige houding ten opzichte van de clubleiding en het elftal had hij nog wel een klein verzoekje. ‘’In onze tijd bij Heerjansdam werd ik door toenmalig voorzitter Jos ‘Ouwe Zeur’ Vis aangesteld als materiaalman. Die positie is met het vertrek naar Barendrecht helaas opgegeven. Met mijn rol als man van de wissels begint het daarentegen wel weer te kriebelen.’’ Dit ‘kriebelen’ was voor hem de aanleiding voor zijn verzoekje: een wisselbord. ‘’De professionalisering rondom BVV 8 is nog altijd in volle gang. Mijns inziens zou dit een mooie volgende stap zijn.’’ Of het wisselbord er überhaupt gaat komen is nog maar de vraag. Wel hebben wij van Vliegendekeeper.com de nodige research gedaan en kwamen wij uit op een prachtig exemplaar, op de wel heel toepasselijke website ‘www.materiaalman.nl’. € 49,99 moet het ding kosten. Wellicht wat voor Barendrecht 8 om aan de Sint te vragen.

Door naar de wedstrijd
Kevin floot ten teken dat de wedstrijd kon beginnen. Barendrecht zag een bij elkaar geraapt zooitje voor zich staan in de vorm van Zuidland en nam maar met één ding genoegen: drie punten. En als het even kan werken aan het doelsaldo. Zuidland opende de wedstrijd met de aftrap, de jacht was geopend. Een kortstondige aanval over de linkerflank werd opgezet, waar al snel de angel uit werd gehaald door de gerenommeerde achterhoede. Via Toni ‘de Jongeling’ kwam de bal vervolgens bij de enige echte Leon ‘Blessa’ Pelkman. Hij versnelde met het acceleratievermogen van een dikke 50-jarige waarna hij de keeper onder vuur nam: Blessa schoot de bal in de korte hoek binnen. 1-0 Barendrecht in slechts de derde minuut van de wedstrijd. Wat. Een. Doelpunt.


Bezoek uit onverwachte hoek
Wij zouden nu natuurlijk tot in detail kunnen vertellen hoe de rest van de eerste helft is verlopen, maar wij besparen dit de lezer. Het was een dooie wedstrijd en werkelijk waar niet om aan te gluren. Geen beleving, geen passie. En geen enkele ook maar beetje grove overtreding. Wij horen u al denken: waar doen die gasten van Vliegendekeeper.com het nou allemaal voor? Daar kunnen wij kort en bondig over zijn: voor u, onze trouwe lezer.

Het enige lichtpuntje, of eigenlijk lichtpúnt was toch wel de plotselinge komst van Bert ‘Pikkiepik’ den Boer. Dat hij pas ten tonele verscheen op het moment dat Vliegende Keeper eruit moest door een zeurende pijn in zijn knie moet haast wel toeval zijn geweest. Voor het niveau kwam hij toch al niet, want dat is niet waarvoor je komt kijken bij dit prestatiegerichte amateurelftal. Met alle respect.

Na her en der ‘pikkieee’ en het inmiddels ingeburgerde ‘pikkiepikkkk’ geroepen te hebben, voegde hij zich schuin achter het doel van Barendrecht, waar inmiddels Patrick ‘de Kapitein’ zich had geïnstalleerd als keeper. Gezien de onstuimige zomerstop waarbij er zelfs sprake was van een mogelijke aanstelling van Pikkiepik als interim-trainer, kwam dit niet meer dan natuurlijk over. Exacte woorden wisten wij helaas niet op te vangen, maar navraag leert dat hij hier een kleine coachende rol vervulde door Patrick van de nodige adviezen te voorzien. Zijn tijd als eerste keeper bij Smitshoek 1 stamt namelijk inmiddels alweer uit een vorig leven.

Rust
Nadat Kevin als interim-scheidsrechter floot voor de rust, dropen Barendrecht en Zuidland af richting de kleedkamers. Verbaal geweld van aanjagers als Mark, Kevin en Patrick bleef uit. Wel kwam er uit de mond van Patrick een genuanceerde samenvatting van het wedstrijdverloop en mochten de mannen van BVV 8 even later met de tips ‘druk zetten’, ‘zuivere passing’ en ‘afspraken’, weer terug naar het veld om in de tweede helft voor verandering te zorgen.

Actie, actie en nog eens actie
De eerste vijftien minuten van de tweede helft etterde net zo door als de eerste en laatste vijfenveertig minuten van de eerste helft: slappe hap. Maar in de zestigste minuut kwam daar minimale verandering in: Zuidland zette een aanval in waarbij zij op kinderlijke wijze het middenveld van Barendrecht wisten te passeren. Alsof dat nog niet erg genoeg was kon daarna de spits van Zuidland aangespeeld worden, die op zijn beurt weer een andere aanvaller in scoringspositie wist te brengen met een simpel steekballetje door het zestienmetergebied. Dat Bert ‘Pikkiepik’ inmiddels vertrokken was werd nu wel duidelijk: de aanvaller die op de steekbal was afgekomen haalde uit op het moment dat Patrick al eventjes onderweg was vanuit zijn doel. De bal ging vlak langs de Kapitein en rolde langzaam via de binnenkant van de paal binnen. 1-1.

Maar, de wonderen waren de wereld nog niet uit. In de 74ste minuut was daar namelijk topscorer van waarschijnlijk inmiddels het hele sportpark de Bongerd: Mark ‘Waar is de Brand’ Fierinck. Ook deze wedstrijd wist hij de achterhoede te overklassen. Hij veroverde op imponerende wijze de bal van een achterhoedespeler, kon in zijn eigen woorden ‘zo doorlopen’ en vond het net. 2-1: gerechtigheid.

Hoog bezoek
Het schamele succes van Barendrecht 8 wist ook Dirk ‘The People’s Wethouder’ Vermaat naar veld 9 van het sportcomplex te trekken. Hij voegde zich net als Pikkiepik schuin achter de keeper; niet om advies te geven, maar om wat informatie in te winnen. ‘’Wat staat het?’’, waren de woorden van Dirk Vermaat, waarna hij een korte samenvatting van de wedstrijd kreeg van gelegenheidskeeper Patrick. Het bondige antwoord van de gelegenheidskeeper volstond voor Dirk, waarna hij besloot een sjekkie te draaien, deze te roken en onderwijl zelf een mening te vormen over de wedstrijd. Geen beste bleek, want na dit sjekkie was hij er weer snel vandoor. Zijn bezoek was net als zijn wedhouderschap van enkele jaren terug: kort, maar krachtig.

Catastrofe
Enkele minuten na het vertrek van The people’s wethouder stortte Barendrecht in elkaar. Barendrecht had zojuist een aanval uitgevoerd – onsuccesvol – en de bal was weer op zijn terugweg naar de andere kant van het veld. Zuidland wist een counter op te zetten waarbij zij al snel bij de achterste linie van Barendrecht waren aangekomen. Een steekbal volgde, waarbij onze Dimitri ‘Alles Duur’ (verklaring volgt bij de volgende Wandelgangen) den Ouden een op een kwam te staan met de spits en zij beide een sprint moesten zetten om de bal te bemachtigen. ‘’Ik dacht dat ik sneller was’’, verklaarde Den Ouden naderhand. Want inderdaad, de spits was sneller dan hij en wist de bal om de keeper van Barendrecht heen te wurmen. 2-2. De eindstand was bepaald.

Help!
Barendrecht 8 lijkt als een kaartenhuis in elkaar te storten. We trapten dit seizoen af met onze mega-column De wederopstanding, maar van die wederopstanding is nog weinig over. Waar ontbreekt het dit team aan? In ieder geval aan interne communicatie, het nakomen van afspraken en tot slot een belangrijk figuur waar iedereen zich aan kan optrekken. Stuur gerust uw kijk op de kwestie in naar onze ideeënbox: ideeënbox@vliegendekeeper.com, het team heeft u nodig.

Voor nu sluiten wij af met een hartelijke groet en hopen wij u volgende week op de vroege morgen in Dirksland te mogen treffen, voor de kraker tegen DVV ’09. De aftrap is al om 10.15 in verband met een anti-zwartepiet-demonstratie tijdens de lokale sinterklaasintocht in Dirksland. Tot dan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.