Liever eerlijk verliezen dan onterecht winnen

Het was ons het weekendje weer wel met de vedetten van Barendrecht 8. Afgelopen zaterdag moesten zij het namelijk opnemen tegen een wel heel serieus elftal: OVV 3 uit het afgelegen Oostvoorne. Navraag leerde dat dit elftal maar liefst tweemaal per week traint en een positiespel voorafgaand aan de wedstrijd niet geheel vreemd is. Tot slot was het eerste elftal van OVV afgelast, dus dat zorgde voor de nodige onrust binnen Barendrecht 8. Gelukkig gaf de trainer van OVV 3 daar uitsluitsel over: ‘’Alleen jongens van de A1’’, wat Barendrecht nog altijd in onzekerheid over een sportieve wedstrijd liet, waarna godzijdank de geruststellende woorden volgden: ‘’Maar die hebben al een wedstrijd in de benen.’’ Oh ja en iets met een assistent-scheidsrechter die rood pakte. Veel leesplezier!

Witwassen
Omstreeks 13:00 vertrok Barendrecht 8 in selecte groepjes richting het (wat ons betreft) Zeeuwse Oostvoorne. Na een tocht over de A15 en een stukje door het groene gebied van het eiland Voorne, wist Barendrecht uiteindelijk OVV te bereiken. Met nog geen vijfentwintig minuten rijden was de zuidelijk gelegen voetbalclub al bereikt, wat reden was om alvast even de kantine te verkennen van het op het eerste gezicht uitgestorven OVV. Het bier lieten de heren nog even over aan de rustende leden van de gastclub; een stel oude mannen aan een krakkemikkig tafeltje. Met name de koffie was erg in trek, iets wat een buitenkansje voor Goedhart was, die gelijk even zijn laatste zwarte tientje witwaste door ook maar een bakkie te bestellen. ‘’We komen hier toch nooit meer’’, was zijn verweer toen wij hem nog voorafgaand aan de wedstrijd hiermee confronteerde, waarna hij hiervan de clubleiding op de hoogte stelden. 

Tom mocht vandaag dankzij zijn blessure de sportieve kant van het ‘zijlijnvoetbal’ verkennen; waar Wesley de opstelling deed, mocht Tom de wissels vakkundig omroepen. ‘’Je probeert dan toch je steentje bij te dragen aan de club. Daar is het salaris ook wel naar om eerlijk te zijn’’, aldus De Kapstok zelf.

Doelpuntenfestijn
Er werd dan eindelijk afgefloten. Maar wie kwam daar ineens aangefietst? Het is toch… Het zal toch… Fred? Nee, het was een supporter van OVV. Ook vandaag geen Fred.

Het was al vrij vroeg raak in de wedstrijd. Oostvoorne wist via de rechterflank een aanval te forceren, maar gelukkig was de Verleider daar om de bal met het hoofd van de lijn te halen en over de achterlijn te werken. Wat volgde was euforie, pure vreugde en genoegdoening voor het feit dat Oostvoorne over nota bene zíjn flank kwam. De glimlach was breed, de biceps aangespannen. Bij de corner die volgde bracht Barendrecht het minder van af. ‘’Mensen houden zich niet aan de afspraken’’, zou de Kapitein hierover zeggen. Een man van Oostvoorne wist vogelvrij voor de goal te komen en de bal erin te rammen. Vliegende Keeper was weerloos. 1-0 voor de thuisploeg.  

Maar gelukkig kwam Barendrecht tot inzicht. Enkele minuten na de domper kwam er een corner voor Barendrecht en lieten de mannen van Barendrecht 8 de thuisploeg zweten. Mark wist weer met zijn neu… hoofd de bal te vinden die hoog voorkwam, waarop de keeper in actie moest komen om een doelpunt te voorkomen. De keeper weerde de bal af, die bij de Beuker voor de voeten kwam en die vervolgens de bal genadeloos op de paal schoot; niet te verwarren met de paal die hem enkele weken terug trof. Hiermee was het gevaar geweken voor Oostvoorne, maar de schrik zat er in ieder geval goed in.

In de vijftiende minuut was er dan weer een kans voor Barendrecht om de score gelijk te trekken. Met de man die alleen in actie komt als er ook écht actie is, Robbin ‘Papa’ Goedhart, zette Barendrecht een weergaloze aanval op. Toni ‘De Jongeling’ zag zijn kans schoon en dook op het juiste moment in een gat van de verdediging van OVV, waarop Papa een steekpass gaf zoals alleen hij dat kan, waardoor Toni de bal op vakkundige wijze langs de keeper kon wippen. 1-1. De bank van Barendrecht begaf het bijna. Of dit door de zwangere Jaimy ‘The Dentist’ Ludwig komt die een kleine Robbin met zich meezeult is nog onduidelijk. 

Toen was het weer de beurt aan dat duivelse OVV. Met hun jeugdige spelers wisten zij wederom een aanval te forceren. De aanval werd er weliswaar uitgehaald, maar de vrije trap die volgde was desastreus voor Barendrecht. OVV had het al door: de Verleider zat ergens anders met zijn hoofd. Jawel: bij ‘de vrouwtjes’, zoals hij ze zelf altijd trots noemt. De directe tegenstander van de Verleider was hem te slim af en wist de bal om de oren van Wesley ‘Vliegende Keeper’ van Karsbergen te doen vliegen. 2-1 voor de thuisploeg. En een boze Fierinck.

‘Waar is de Brand’ Fierinck liet het er dan ook niet bij zitten. Even later was daar de gelegenheid voor alweer de tweede gelijkmaker voor Barendrecht. Een vrije trap leidde het schouwspel in. Tommy stond achter de bal en nam de vrije trap snel. De bal ging naar Toni, die op een punt in zijn carrière verkeert dat hem eigenlijk niets meer verteld hoeft te worden: hij gaf de bal laag voor in de richting van ‘Waar is de Brand’. Met een manoeuvre die hij heeft overgehouden aan zijn tijd bij Heerjansdam 1, draaide hij weg bij zijn tegenstander, in de richting van het doel, en haalde de trekker over. 2-2.

 

Onterechte penalty, terechte rode kaart
De wedstrijd vervolgende zijn weg over veld 2 van OVV met een onderling sportieve wedstrijd, maar een wel heel bekend voorkomende scheids. Hij had namelijk een hoop weg van de scheidsrechters van zowel Hellevoetsluis als Capelle. Ja mensen, het is echt waar: ook ditmaal hadden de heren van het achtste amateurelftal van BVV Barendrecht te maken met een rasechte thuisfluiter. Na al diverse dubieuze beslissingen genomen te hebben in het voordeel van OVV, spande het voorval in de 40ste minuut toch echt de kroon. Nadat de directe tegenstander van onze Verleider hem te slim af was, moest Tommy ‘De Graseter’ noodgedwongen ingrijpen. Met een ferme maar sportieve schouderduw werkte hij de voorhoedespeler van OVV naar de grond. Het hing al in de lucht gezien zijn eerdere empathie voor de thuisploeg: de scheidsrechter kende een penalty toe aan de jongens uit Oostvoorne, tot onvrede van Barendrecht 8. Diverse grote namen van het elftal der elftallen meldden zich bij de scheidsrechter om verhaal te halen.

‘’Dan houd je hem toch?’’, zei mr. Thuisfluiter tenslotte nog tegen Vliegende Keeper. Hij wist wat hem te doen stond. De speler van OVV ging voor de linkerhoek, iets wat Wesley voorzien leek te hebben: hij ging gestrekt naar deze zelfde hoek en wist de bal van de achterlijn te halen. Niet geheel onverwacht: volgens onofficiële cijfers houdt hij minstens 1 op de 3 penalty’s. Barendrecht ontplofte na deze weergaloze redding. Rukker -die als assistent-scheidsrechter in de app van Voetbal.nl genoteerd stond- ontplofte op zijn eigen manier met een gebaar richting de scheidsrechter, waarbij zijn rechterarm opwaarts ging en zijn linkerarm neerwaarts, die hij vervolgens haaks op zijn rechterarm zette. Precies waar mr. Thuisfluiter op gehoopt had: ‘’Ja, dat is geel jongen’’, zei hij maar al te enthousiast en hij presenteerde de gele kaart aan de Rennende Rukker. Die op zijn beurt protest aantekende met het verweer: ‘’Schei toch uit man, dit slaat nergens op. Noem je dit geel?’’. De scheids was erg zeker van zijn zaak en zette de tocht in richting de inmiddels boze Rukker. Deze in zijn ogen agressieve benadering liet Rukker geen andere keus dan de scheidsrechter af te remmen in de vorm van een duw. Het laatste letterlijke zetje dat mr. Thuisfluiter nodig had om Rukker volledig van het veld te kunnen verwijderen: rood! Rukker droop af en de wedstrijd werd hervat met nog maar tien man van Barendrecht 8. 

In de rust werd er eigenlijk opvallend weinig gesproken over hetgeen zich zojuist had voltrokken op het veld. Hoe dan ook: er was werk aan de winkel voor Barendrecht 8. 


Vlamtosti ondermijnt verslaglegging wedstrijdverslag
Tot onze grote spijt heeft onze reporter ter plaatse het komende doelpunt niet kunnen waarnemen. De oorzaak hiervan was de heer K. Valk, die deze dag als supporter aanwezig was, samen met zijn levenspartner ‘Tiësto’ Maritza, die bij winst een paar plaatjes zou gaan draaien in kleedkamer 8 van het lokale sportpark. De heer Valk wist namelijk onze reporter te verlijden tot een hapje van zijn overheerlijke vlamtosti, die al enkele minuten daarvoor heel de reservebank van uitploeg Barendrecht blank zette. De smaakpapillen van deze reporter werden overladen door de zaligheid van deze met liefde bereide vlamtosti, met alle gevolgen van dien. In de 52ste minuut 3-2 voor OVV.

‘’Je gaat met nul punten naar huis’’
De gemoederen tussen de banken van OVV en Barendrecht liepen hoger en hoger op. Ook net als afgelopen weekend: een handgemeen bleef uit. Wel werden er de nodige verbale tikken uitgedeeld. Zo werd er de nu al legendarische uitspraak gedaan: ‘’Je gaat met nul punten naar huis’’, met een gebalde vuist om nog maar even de nadruk te leggen op het aantal punten waarmee Barendrecht naar huis zou gaan gezien de tussenstand. De reactie van Barendrecht? Een lachuitbarsting van jewelste! De punten deden er toch al niet meer toe.

De rest van de wedstrijd was een ware deceptie voor Barendrecht. Een zeperd. De koppies hingen en het wilde niet meer. Zo ook Robbin ‘Papa’ Goedhart, die zelfs niet gemotiveerd werd door zijn vrouwtje die zich op de bank bevond. Hij strompelde over het veld, op zoek naar iets van een voorzet waar hij alleen nog z’n kleine teen tegenaan hoefde te zetten. Maar helaas voor Barendrecht en Papa: OVV was nog de enige die tot scoren kwam en daarmee de uitslag op 4-2 bracht.

Deze uitslag geeft stof tot nadenken. 1: Gaat Barendrecht 8 aandringen bij de KNVB om voortaan alleen nog maar thuiswedstrijden te spelen gezien de corrupte arbitrage bij uitwedstrijden? En 2: Wil Barendrecht nog doormet de Rennende Rukker? Die niet eens zijn excuses heeft aangeboden voor het voorval. Iets wat bijvoorbeeld Leon ‘Blessa’ Pelkman wel deed toen hij geel en vervolgens ook nog rood pakte, uit bij Capelle in de poulefase van het KNVB-bekertoernooi.

Vragen, vragen en nog eens vragen. Vragen die in de loop van de tijd beantwoord zullen worden. Voor nu: tot volgende week, tot Zuidland-thuis om 14:30 op sportpark de Bongerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.