KFC Zwarte Leeuw – KFC Oosterzonen
Winterstop vind ik maar niks. Gewoon lekker voetballen omdat vaak toch de kou en sneeuw pas komt wanneer we allemaal weer lekker aan het voetballen zijn. Ik probeer altijd alternatieven te vinden, zoals het bekijken van oefenwedstrijden tijdens trainingskampen ergens in Zuid Europa of het bezoeken van een wedstrijd in Engeland, waar het voetbal gelukkig wel altijd doorgaat. De eerste week van januari had ik echter nog niks gepland staan en ook in de buurt was er weinig te beleven. Tot ik een tip via Twitter kreeg voor de wedstrijd KFC Zwarte Leeuw tegen KFC Oosterzonen. Slechts een oefenwedstrijd maar, gezien wat ik wist van het stadion, zeker de moeite waard om te bezoeken.
KFC Zwarte Leeuw. Hoger dan de tweede klasse in België kwamen ze nooit. Ze werden eenmaal eerste in de vierde klasse en eenmaal eerste in de derde klasse. Daarnaast mochten ze in 1989 de Pappartbeker in beslag nemen voor club die het langst ongeslagen was dat jaar. Leuk om de toch wat lege prijzen kast een beetje op te vullen laten we maar zeggen. De club uit Rijckevorsel werd opgericht in 1926 maar sloot zich pas een jaar later bij de voetbalbond aan. Na een naamswijziging naar FC Rijkevorsel mocht de club in 1976, vanwege het 50 jarig bestaan, het Koninklijke voor haar naam zetten. Sinds die datum is de naam gewijzigd en bestaat de club als KFC Zwarte Leeuw en komt het op dit moment uit in de Belgische vierde klasse.
Rond de klok van 12 uur vertrokken we met drie man richting België. Er was van te voren een kleine planning gemaakt om de tijd tot aan de wedstrijd door te komen. We bezochten eerst het stadion van VV Hoogstraten waar we ondanks alle gesloten hekken toch weer binnen kwamen. Bovenop de hoofdtribune was namelijk een huisje voor de cameraman / omroeper. Uiteraard waren ze vergeten de deur op slot te doen waardoor we een prachtig beeld van het stadion kregen. Zeker de moeite waard om het stadion eens met een wedstrijd te bezoeken. Na Hoogstraten reden we door naar KFC Turnhout waar het ons iets moeilijker werd gemaakt. Ondanks het open stadion was het toch even de moeite waard om het hek over te klimmen en op de tribune plaats te nemen. Geen speciaal stadion maar leuk eens te bezoeken. Zo konden we voor ons bezoek aan Rijckevorsel toch maar weer mooi twee stadions van de lijst af strepen.
Om kwart voor drie, slechts een kwartier voor de wedstrijd, kwamen we aan bij het stadion. Onze verwachtingen bleken uit te komen gezien het geringe aantal auto’s op de parkeerplek. Ik gok dat er niet meer dan 150 mensen aanwezig waren die middag. Toch was het zeker de moeite waard gezien het stadion waarin de wedstrijd gespeeld werd. Het Louis van Roeystadion kent een capaciteit van 6000 toeschouwers. We liepen een rondje om het stadion wat de nodige mooie plaatjes opleverde. De staantribunes met het nodige betonrot waren zeker de moeite waard. Daarnaast beschikte het stadion over een kantine aan het veld waardoor je tijdens de wedstrijd niets hoefde te missen van dat wat er op het veld gebeurde.
De wedstrijd was overigens niet om over naar huis te schrijven. Het leuke was nog wel dat we even voor de verkeerde leken te juichen toen bleek dat niet Zwarte Leeuw in het geel speelde maar Oosterzonen. Na 90 minuten was de einduitslag 1-4 en zagen we geen leuke wedstrijd maar toch weer 5 doelpunten. Een kort dagje uit richting België leverde leuke beelden en anekdotes op. Het stadion van KFC Zwarte Leeuw is zeker de moeite waard eens te bezoeken. Wil je daarnaast ook nog een leuke voetbalwedstrijd zien dan raad ik aan om de club over te slaan. Het vierde niveau in België is niet bepaald hoogstaand laten we maar zeggen.
-Vliegendekeeper –
Wedstrijd: KFC Zwarte Leeuw – KFC Oosterzonen
Stadion: Louis van Roeystadion
Toeschouwers: Niet meer dan 150 toeschouwers